Näkyykö valo, jos sitä ei kukaan katso?

Paras tapa viettää sadepäivää on pistää villapaita päälle ja ottaa sohvalla hyvä asento ison pehmolelun vieressä. Vois kuvitella.

Sateen piti alkaa eilen illalla ja loppua tänä aamuna, mutta se alkoi eilen päivällä ja tänhetkisen ennusteen mukaan loppuu tänään päivällä. Eilen oli poutaista, kävin metsässäkin kun kaveri pyysi sienestysseuraksi. Löytyi suppiksia ja ihmeen uusia kanttarellejakin vielä. Oli mukava parituntinen metsässä, ja kahviteltiinkin vielä meillä. Illansuussa tehtiin miehen kanssa puuhommia. Jahka tuo maailma vähän kuivuu, niin pääsee klapikoneenkin kanssa hommiin.

Toin sitruunapuun sisälle. Se on aika huonossa jamassa, kattoremontin tuoksinassa sille oli käyny köpelösti - jäljistä päätellen se oli lentänyt "pää edellä" maahan, remppamiehet oli sen ilmeisesti nostaneet takas pystyyn niin etten ensin ees huomannu asiaa, mutta ihan vinossa se nyt tossa ruukussaan on. Hankala sovittaa tuohon keittiön tasolle lamppunsa alle. Leikkelin siitä rikkimenneitä osia pois ja nipsin uudiskasvustakin huiput. Mitä niitä versoja kasvattaan talvea vasten, kun ne kuitenkin kuolee valon puutteeseen. Lamppu ei millään pysty valaiseen joka kohtaa, kun se ylhäältä päin loistaa. Ihmettelen kyllä, miksi se oli kuistin hämärässäkin alkanut niitä alkuja kasvatteleen, miksi se aina syksyllä tekee uusia versoja ja kesällä ulkona sitten jumiutuu vaan oleen. Liekö kesät täällä sille liian kylmiä. Mennyt kesä ainakin. Muuttasko Afrikkaan? Koirille se ei oo (toukkavaroitus!) kovin kiva paikka kyllä...

Kaupoissa on kaikenlaisia kivoja aurinkokennolamppuja, mutta ehtiikö semmoset ees latautua lyhyen, hämärän päivän aikana? Sillon kun on valoa, tulee pimeä niin myöhään, ettei niitä lamppuja oo kukaan enää sillon kattomassa ku kaikki nukkuu, ja sitten kun tulee aikaisin pimeä, ei enää riitä päivälläkään valoa. Mie oon pitäny aika ajoin portinpielessä lyhdyssä kynttilää, on mukavaa kun elävä tuli palaa pimeydessä, mutta eipä niitä tulia kukaan oo siellä katsomassa.

Kommentit

 1. Meillä on sellainen aurinko-ladattava lyhty tuossa terassilla, eikä ole vähään aikaan palanut, ei riitä auringon valo. Se on kyllä mukava silloin kun toimii, hämärän tultua se sitten palaa pitkälle yöhön jos aurinkoa on päivällä ollut.

  Aurinkoa on luvattu tänne vasta kahden jälkeen. Nyt sataa vielä.

  VastaaPoista
 2. Niin oli luvattu, mutta ennuste taas muuttuu sitä mukaa kuin sää ulkona >:(

  VastaaPoista
 3. Meillä ei näkynyt valoa tänään vaikka kuinka koitin katsoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei se aina näy sillonkaan, kun joku katsoo :)

   Poista
 4. Ei jaksa aurinkokennot nyt latautua, liian pimeää.
  Eilen aattelin sua kun taas kerran siellä huudeilla liikuin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki oon aatellu sinua, laitan varmaan viestiä tulemaan...

   Poista
 5. Marraskuun jälkeen tulee joulukuu ja jouluun valmistautuminen. Tammikuussa päivä jo pitenee. Jne. Kyllä tämä tästä, kun on tähän asti jaksettu kärsiä ;-)

  Jaksua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhein, mustin, pimein aika on vielä eessä. Kiitos jaksusta!

   Poista
 6. Pitikin mennä kattomaan, vaikka oli toukkavaroitus, hyi yäääk! Oksennus meinas lentää. Mua ei työssä inhota kuin kaksi asiaa: sitkeä räkä ja madot. Kaikki muu menee kevyesti. Kaksi kertaa olen hoitanut ihmistä, jolla on ollut toukkia jaloissa hoitoon tullessaan. Lisäksi toukkia käytetään haavan hoitajina rouskuttamaan mädännyttä kudosta. Silloin ne ovat kyllä nätisti pussissa, mutta inhaa hommaa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nähny kuvia niistä matohaavanhoidoista, ne on kyllä niin kliinisiä ettei juuri matojen kans huomaa olevansa tekemisissä... sitä en tiedä miltä ne haavassa tuntuu. Nuo mangomadot on kyllä melko petoja.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella