Urotöitä ja muitakin töitä

Olen tehnyt monta urotekoa tälle päivälle jo nyt. Ensinnäkin, kun vein esikoista junalle, kävi ilmi että juna on niin paljon myöhässä, että se ei sillä ehdi kouluun ajoissa - vein sen siis koululle asti. Ja sellasta reittiä, että keskustassa piti kolme kertaa kääntyä vasemmalle tasa-arvoisessa risteyksessä. Ruuhka-aikaan ne on pirullisia paikkoja, mutta otin riskin kun ei ollut ruuhka-aika, ja selvisin hienosti! Ei edes kädet tärissy eikä sydän hakannut. Hyvä minä.

Sitten soitin verotoimistoon ja ruikutin muutaman satasen lisää tulorajaani, kun oikein lomitustoimistosta kysyttiin mua taas ensviikonlopuksi töihin. Niillä on jo hätä siinä vaiheessa, kun sieltä otetaan yhteyttä. Olihan se puhelu semmosta önk-änk ölö-mölöä, ku oon niin hiton huono selvittään asioitani puhelimitse. Ja kun en saanut mitään selkoa niistä palkkakuiteistani, mitkä olin kyllä hienosti ennen soittamista ottanut siihen hollille. Hävetti. Oon ihan kamalan huono kaikessa, mihin liittyy numerot. Paitsi en ehkä lehmien korvanumeroissa enkä postinumeroissa, mutta niitä ei tarvikaan naittaa keskenään niinku matematiikassa. Mulla on työn verotus pyöree nolla, enkä muistanu oonko pyytäny työnantajaa ottaan siitä kuitenkin vähän enkä hädissäni siinä osannu sanoa miten sen laita on - jos olis rauhassa ensin tutkinu papereita niin olis ehkä jotain selkoa saanutkin.

Seuraava uroteko oli soittaa terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun - no ei se sinänsä, mikäs automaatin kanssa on asioidessa, kun ei tarvi kuin painaa numeroa tai tähteä tai häsää, mutta oman rupeemisensa sekin vaatii. Änkytystä ja önkötystä sitten taas, kun joku sieltä soitti, antoi hoitajalle huomiselle ajan niin että voin käydä näyttään tota kurkkua. Outoa että se onkin niin ruma kun ei muuten oo kipee olo.

Jonkinlaiseksi muistin uroteoksi voi sanoa sitäkin, että pesin koneellisen pyykkiä. Niin usein huomaan illalla puoli yhdeksältä, että en sitten laittanutkaan sitä konetta päälle ikinä. Pyykkilootat tursuaa... ja jos taas viikonlopuksi menen töihin, on sen muistamisen laita vielä huonommin. Pitäs ehkä kannustaa esikoista pyykkäämään. Kuopus tuskin tuntee kiinnostusta aiheeseen.

Nukuin hyvin! Ja pitkään. Paitsi että neljän maissa heräsin hädissäni, kun unessa hukkasin pankkikorttini ja yritin sitä paniikissa etsiä. Vähän aikaa kesti rauhoittua, ja kun ehdin nukahtaa, soi miehen herätys puolen viiden nurkissa. Vielä sen jälkeen näin ihmeellistä unta kuohuvasta koskesta, jonka poikki kuljin siskoni ja hänen miehensä kulkuvälineestä kiinni pidellen. Mentiin mökille, joka oli Rovaniemen keskustassa pikkuruisessa metsikössä. Pikkuruinen mökki. Mietin siinä unessa, että mulla ei olis mitään paikkaa, mihin mennä, kun kukaan oikeasti tuttu ei siellä asu enää. Oli meinaan puhe nukkua teltassa mökin pihassa (kun mökissä ei ollu ku yks pieni sänky) ja mietin, olenko liian hedonistinen nukkuakseni syyskylmällä teltassa...

Sadetutkan mukaan on tauko sateessa kohta. Ehkä tohdin käydä vähän kävelyllä.

Ai niin; bataattikeitto on tehty ja maistui hyvälle, ja kipee kurkku tykkäsi kuumasta sopasta.

Kommentit

 1. Meidän keitto oli ihan kaupasta, sä jaksoit tehdä ite <3

  Toivotaan, että kurkun tilanne huomenna selviää ja saat tropit jos sellasia tarvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu varsinkin jos ja kun töihin pitää viikonloppuna mennä, ei kiinnostais saada mitään kuumeista kurkkupaisetta siihen riesaksi...

   Soppaa ei taia taas kukaan muu ku mie syyä.

   Poista
 2. Verotoimisto ja terveyskeskus samana päivänä, olet ansainnut jo mitalin!

  Minäkin ostin bataatteja kun olet niistä puhunut, Kylläpä tuli hyvää keittoa. Laitoin Koskenlaskijaa suurukseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sulatejuustoa mieki laitan. Bataatti ja sipuli soseeksi ja sulatejuustoa perään. Alkuperäisessä ohjeessa oli kyllä ranskankerma, oli sekin ihan hyvää ja taittoi hiukan sitä makeutta.

   Itsekin ihmettelin, miten niin reipas oikein olinkaan...

   Poista
 3. Kyllä täältä vielä vois löytyy pikkunen mökki pikkusessa mettässä, jos aattelis keskustaa vähän laajempana :) Hienoa, noin monta hankalaa asiaa selvitit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se oli hetikohta joen ylityksen jälkeen. Joessa oli se hurja koski.

   Hankalat jutut menee aina helpoiten sillon ku niihin ei ehdi juuri valmistautua ja ahistua etukäteen :)

   Poista
 4. Sinähän sait paljon asioita hoidettua ja lapsenkin turvallisesti kouluun saakka. Hyvä, kun menet sitä kurkkua näyttämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä kumma, miten se tosiaan viikon on kipee, mutta paranee heti kun saan ajan hoitajalle... jos oli saanu jo eiliselle, olisin käyny :)

   Poista
 5. Vesi unessa tarkoittaa tunteita.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia