Ihme nimeltä siivousinspiraatio

Yöllä olin kuulevinani vesisateen ropinaa katolla, ja yllätyin aamulla, kun olikin maa valkoisena. Ja lisää valkoista sataa. Piristää maisemaa edes hetkeksi. Pikkulinnut parveilee ruokintapaikalla. Harakkakin; on se sentään tehokas rasvatangon syöjä. Hirveitä paloja haukkailee. Ostin sellasen vähän halvemman kuin pähkinärasvatanko, siinä ei oo metalliverkkoa ympärillä ja harakkakin pääsee sitä hyvin syömään. Jossain kaupassa oli vielä halvempia tankoja, mutta kun katsoin valmistusaineita ja ensimmäisenä listassa oli vehnäjauho, niin jätin ostamatta... talvilinnut ei mitään vehnäjauhoja tarvi, silkkaa mahantäytettä ilman energiaa. Ilmankos oli halpaa.

On ollu varsin rauhallinen viikonloppu; mies on töissä ja lapset muualla. Eilen tosin sain perin harvinaisen siivousinspiraation - imuroin ja pesin lattiat. Imuroin myös telkkarintakusen - sinne jää nurkka, jonka lattia on täynnä johtoja - ja viimeinkin päätin siivota myös pöytäkoneen pömpelin ympärystän. Sähkölaitteet kun kerää sitä pölyä ihan valtavasti, ja tuota kohtaa ei ole siivottu herranaikoihin.

Vanhan koneen jäähdytys ei enää oikein pelaa, ja mies osti siihen pienen pöytätuulettimen apulaitteeksi aiemmin. Sanoin, että pitäs imuroida se kolo ennenkuin sinne panee tuulettimen pöllyttään niitä pölyjä, mutta ei se mua kuunnellut. Sitten yskittiinkin hetken aikaa. Niin paljon se pöly siellä pyörii, että tuulettimen ritiläänkin sitä tarttuu. No, nyt on vähän vähemmän. Hirvee hiki tuli kun kaks tuntia ährästin, mutta missään se ei näy! Pölyä on erinäisillä tasoilla vähemmän, mutta kun esim. keittiön pöytään ei ole koskettu, niin ei näytä siivotulta. Ja sohva on sotkuisen näköinen kokoelma tyynyjä ja peittoja ja koiran- sekä nuorison vaatteita.

Oli tarkoitus lähteä sitten lenkille, kun sääennusteessa oli puolipilvinen kohta iltapäivällä, mutta niin vain kävi että siivouksesta uupuneena nukuin täysiä kaks tuntia sohvalla, sen kauniin ilman ohi. Sillä kaunista se oli kuulemma ollut. No, kyllä se nukkuminenkin mukavaa oli, ja varmaan tarpeen kun sitä niin paljon riitti ja vielä yöksikin hyvin. Tosin lääkkeellä voi olla oma vaikutuksensa unentarpeen lisääntymiseen, mutta ilman sitä en varmaan olis kyllä siivonnutkaan.

Huvittavana yksityiskohtana imuria pois laittaessani huomasin hämähäkin kovaa kipittämässä keittiön lattian poikki - lienen häirinny sen elämää siivoamalla nurkkia ja oli lähtenyt evakkoon. Pyydystin paperille ja karistin tuonne tietsikan takana olevaan nurkkaan, missä saa olla rauhassa. Ulos en raski sisähämähäkkejä enää talvella laittaa, paleltuvat.

Mustasta perjantaista sen verran, että oon haaveillu uudesta näppiksestä jo pitkän aikaa, kun tää vanha näyttää tältä:
Likainen (itse asiassa tässä kuvassa näyttää ihan hirveen likaiselta ja homeiselta!) ja kulunut - jos ei muista missä kirjaimet on, niin on vaikea kirjoittaakaan, sisko ei osannu - ja kovaa meteliäkin pitää kirjoittaessa. Haaveena on ollu hiljaisempi ja sellanen, missä on taustavalo. Sellanen oli sit Black Friday-tarjouksessa Powerissa, niiden nettisivun mukaan. Satasen näppis melkein puoleen hintaan. Ei ollu tilattavissa verkkokaupasta, mutta lähimyymälässä piti oleman. Eikun sinne, samalla kun vein kuopuksen kouluun kun junalla ei ois ehtiny.

No, näppishyllyllä ei näkyny sitä - en tietenkään ollu pannu merkkiä ja mallia muistiin, mutta ei minkäänlaista lappua että mikään näppis olis ollu tarjouksessa. Kattelin, olisko näkyny asiakaspalvelijoita - hyvin vähän, ja niillekin kaikille pitkä jono. Kattelin, olisko näkyny jotain keskitettyä tarjousläjää, mihin olis laitettu perjantaitarjoukset - ei näkyny. Ainoa, perjantaitarjous mikä silmään osui matkalla ulos, oli "isot kodinkoneet -20%". Ulko-oven isoja mainosplakaatteja lukuunottamatta. Power on kyllä ihan onneton kauppa, sinne ei kannata mennä jos ei tiedä tasan tarkkaan mitä haluaa ostaa. Palvelua sieltä ei saa. Syksylläkin mentiin sit Giganttiin ostaan se tabletti tytölle, kun Powerin kaikki asiakaspalvelijat oli vissiin kesälomalla. Nytkin kävin Gigantissa, heti ovella oli nainen kysymässä mitä oon ostamassa ja ohjas oikealle osastolle, jossa nuori mies esitteli kaikki mun tarvetta vastaavat tuotteet. Tosin ne oli sitten niin kalliita, etten heti pystynyt tekemään päätöstä. Mutta kehuin niiden asiakaspalvelua.

Toinen ärsyttävä asia tuli, kun maksoin pari postipakettia netissä. Meillähän on tulostin ollu pois käytöstä kuukausia, kun siitä loppui muste ja se tekee tuhruista jälkeä. Nyt sitten pitikin tulostaa osoitekortti (tai hakea postista kooditarra = sama vaikka olis sit vieny sen paketin postiin ja maksanu siellä), vaikka ensin olin lukevinani, että riittää jos käsin kirjoittaa paketin päälle. Toiseen, isompaan, pakettiautomaattiin vietävään ne tiedot riittikin kun oli Helposti-koodi, mutta siihen pienempään, joka laitetaan kirjelaatikkoon, piti tulostaa se kortti. No, kokeilin ja hyvin tulosti, musta väri ei vielä ollu loppu. Mutta väärän. Ne molemmat osoitekortit kun oli siinä peräkkäin (ja se näytti ekana sen korttia tarvitsemattoman), vaikka klikkasin vaan sen toisen paketin tietoja, ja sit kun esikatselukuva oli niin pieni niin en huomannu ja tulostin väärän.

Ei siinä mitään, mutta kun tulostin teki lakon sen jälkeen! Kauhea painiskelu sen kans ja lopulta piti pyytää parempi puoliskokin apuun, ennenkuin sai tulostettua sen toisenkin. Puuuh. Ajattelin, että nää "helpot" systeemit sitten onkin vaikeita. Mutta tosiaan mejän nykyinen postin asiamies on siinä suunnassa, mihin ei enää oikein ole asiaa, ja kaupungissa se muutti hienosta paikasta kauppakeskuksessa semmoseen typerään sumppuun, mihin ei viitti auton kanssa mennä ja aina ei jaksa kävelläkään toiselta puolelta kaupunkia. Laiska paska. Vissiin oli kauppakeskuksessa liian kova vuokra. Sieltä kyllä häviää hissukseen muutkin kaupat, ei taida riittää asiakkaita.

Nyt vien koirat lenkille valkeuden teille ja sen jälkeen lähden käymään ainoan kaverini luona. Tai ainoan, jonka luona voin käydä.


Kommentit

 1. Täällä paistoi eilen iltapäivällä pari tuntia aurinko. Nyt sataa räntää, maahan ei jää mitään.

  Powerista olen samaa mieltä, kerran kävin, eikä mistään löytynyt palvelua, joten toiste en mene. Gigantissa on aina saanut hyvää palvelua, kotiinkuljetuksineen.

  Moni noista mustan perjantain tarjouksista on humpuukia, kun on joko ostettava netistä tai kaupasta, eikä mainos kerro sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tänne on jääny maahankin. Menin kaverille pikkuteitä pitkin, ja se oli erhe: eihän siellä ollu mitään aurattu, kauheet loskat tiellä ja vastaantulijat loiski sitä silmille...

   Poista
 2. Meilläkin on tänään ekaa kertaa oikein ruuhka lintulaudalle ja mietin, pitääkö nyt lähteä ostamaan talipalloja ja pötköä kun on vaan siemeniä. Jotain valkoista tulee hissukseen taivaalta, mutta kovin vähän sitä maassa (enää&vielä) on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja moista inspiraatiota odottelen kyllä tännekin. Tälle päivälle taitais tosin riittää leivontainspiraatio. Katotaan iskeekö se!

   Poista
  2. No sellasta inspistä täällä ei kyllä oo aikoihin näkyny, vaikka oon kaivannu vehnättömiä sämpyliä ja sitä pullaa.

   Poista
 3. Kovin on valkoista täällä tosiaan. Kaunista. Märkää taitaa olla, jos ulos pitää mennä. Lepopäivä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli mettässä märkää! Vesisateesta niljainen maa ja sen päällä märkää lunta, lähti rinteessä vauhdilla saappaan alta...

   Poista
 4. Minulta ei hämpit saa armoa! Hämärä päivä, ei näy pölyt, eikä liat, joten kirja kätteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämpit on hyödyllisiä kotieläimiä! Jos ei välitä siitä, että niiltä joskus unohtuu verkot korjaamatta.
   Mieki paljolti täällä hämärissä elelen ja polttelen kynttilöitä.

   Poista
 5. Hei vain!
  Lunta on saatu näillä selkosilla kahtena päivänä mutta niistä ei ole ollut kuin sen yhden päivän ilo tai no, kiitos Destian ja sen järjettömän suolan käytön (nykyäänhän "se ei ole suolaliuosta") lähinnä haittaa kaaressa lentävä kuran takia.

  Balck Friday ei ehkä paras ostospäivä mutta siinä olet oikeassa että Gigantti on parempi kuin Power. Myös Verkkokauppa on jees ja toivon että saat näppis- ja tulostinasiat kuntoon. Mulla oli entisessä elämässä (koska koiratalous) näppiksen päällä silikonista tehty "näppispeitto" joka toimii hyvin ja kyllähän sä sen tiedät että näppiksen paras puhdistusväline on post it - lappu. Sen syrjällä kun pyyhkii näppäinten välissä niin jo vain pölyt ja pullanmurut jää liimaan kiinni!

  Muksaa pyhää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa mitä se sit on jos ei suolaliuosta? Ja joo, tämä mejän kylätiekin suolataan aina heti, jos on vähän pakkasta.

   Mies ei jostain syystä halua uutta näppistä. Tulostinhan toimii taas :)

   Poista
 6. Yo! Täällä on joku armeijan ylijäämäkauppa mistä saa käytettyjä muutamalla eurolla, en raaskis laittaa satasta näppikseen vaikka olisi varaa.. . Noita käytettyjä pukkaa niin kovalla syötöllä että oikein ahdistaa moinen materian määrä, onneksi kierrätys on nykyään arvossaan.
  Huomasin tuossa että mehän ollaan ikätovereita, mä vähän edellä. 1968 oli hyvä vuosi;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En raaski miekään laittaa, ei oo kyllä varaakaan... samapa tuo. Kyllä tällä näpyttelee ku kymmensormitekniikka on jotakuinkin hallussa, ei haittaa vaikka useempikin kirjain kuluis.
   En kyllä muista 1968:sta mitään, mutta kai se oli hyvä vuosi :)

   Poista
 7. Mulla on samanlainen näppis, hyvin muistuu kirjaimet :D

  Tosin mies sai töistä vanhan läppärin telakoineen, se asennetaan tähän jossain vaiheessa. Haluan kuitenkin säästää vanhan keskusyksikön tuolla pöydän alla, kun siinä on niin mukava pitää jalkoja :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kyllä alan kirjottaa väärästä kohdasta ja sit tekstistä tulee tyyliin "kpödlid luöö' sösm", kun nuo etusormien kohdassa olevat nypytkin on kuluneet... ja mulle on kans tosi tärkeää, että jaloille on paikka!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia