Pienentyy mun ympär' elon piiri

Leinon Nocturne on yks lempparirunoistani, ja joskus olen ajatellut että olis hyvä värssy kuolinilmoitukseen siinä... mutta nykyisellään en suunnittele kuolinilmoitustani, en halua sellaista. Haluan että minut vaan unohdetaan, kun läheiset unohtaa.

Tuota runoa mietin tänään lenkillä, rivi "onpa kädessäni onnen kulta" pätee minuun, mutta en vain saa siitä kiinni. Kullasta. Pudotan sen kädestäni ja kurottelen jotain muuta. Jotain jota ei ehkä ole edes olemassa. Kuuta kuusen latvasta. Kuvajaista vedestä. Varjoa sumun seasta. Sitten itken ja ruikutan, kun menetän vähänikin ja suren, kun en osannut olla onnellinen siitä, mitä oli.

Onni vaan ei tule käskien, eikä järki siinä auta. Se on korvien välissä, ja sen puute on korvien välissä. Onnellisuudettomuus. Se tietoisuus siitä, että kaikki on ihan ok ja tän kaiken voi menettää minä hetkenä hyvänsä lisää vain pelkoa siitä, että kohta se tapahtuu. Kohta kaikki on huonosti. Kohta tämänhetkiset huonot asiat on pikkujuttuja sen todellisen huonostiolon rinnalla. Joku muu voisi elää täysillä just siks.

Sain soitettua eläinlääkärille. Kun uusittiin koirien rokotuksia, se katto näiden suuhun ja totes, että tänä vuonna pitäs poistaa hammaskivi, ja nyt varasin siihen ajan. Tyhmänä unohdin joogan ja se nyt sitten peruuntuu eläinlääkärissäkäynnin takia. Kyselin lääkärin mielipidettä sterilisaatiosta, se sanoi että kiinanharjakoirille tulee usein sydänläppävikoja vanhemmiten, että jos ei halua riskiä kohtutulehduksesta - mikä usein tulee vanheneville nartuille ja on sitten hengenvaarallinen tila -> sikakallis päivystysleikkaus kun iskee - ne kannattas leikkuuttaa viimeistään tän ikäisenä. Onhan mulla "koiranhoitorahasto" tavallaan, mutta voin sanoa että kyllä kirpaisee. Mutta kirpaisee vähemmän hoitaa homma kaupungineläinlääkärillä virka-aikana, kuin viikonloppuyönä jossain päivystävällä eläinlääkäriasemalla kumpikin vuorollaan. Eikä tartte ainakaan sitä pelätä ja kytätä koko ajan. Koirallahan kohdun seinämä paksuuntuu joka juoksusta aina enemmän, se ei huuhtoudu välillä pois niinkuin ihmisellä. Sinne jos pöpöt pääsee temmeltämään, tulee ongelmia.

Kaikenlaista sain tehtyä tänään. Yllättävää. Tiskikoneen tyhjennystä, tk:n takaisinsoittopalveluun soittamista (ei oo vielä soitettu takaisin), se eläinlääkärille soitto, pitkä lenkki koirien kans kun aurinkokin pilkisteli, joulukorttitehdas pyöri hetken aikaa... eikä päätäkään ole särkenyt. Kuopus on saanut hoitoneuvotteluajan ensi vuodelle. Vasta. Mutta kai se on parempi sekin kuin ei mitään. On sillä vaikeaa ollu tänäänkin... Esikoinen on ollu koko viikon kotona flunssassa.

Pienet on muna siat - no niin, piti kirjoittaa mun asiat, mutta tuo mulle tyypillinen lyöntivirhe sai mut nauraan niin että jätän sen muidenkin iloksi. Oon joskus täälläkin valittanut, että käsien koordinaatio ei oo synkassa, toinen lyö jo seuraavan kirjaimen ennenkuin toinen on ehtinyt painaa välilyöntiä. Munasiat on kyllä yhdyssana. Pienet munasiat. Ja pienenee vaan elon piiri. Siinäkin vaanii menetyksen vaara - jos ne pienet piirit murenee, ei jää mitään.
Kuvituskuva

Kommentit

 1. Tytön eka koira sai kohtutulehuksen ja hoidin sitä leikkauksen jälkeisen ajan. Oli helkkarin kuuma kesä ja tikkien poiston jälkeisenä yönä koirarukka kuoli(oli 12v). Joten suosittelen kaikille kissoille ja koirille leikkausta.
  Nocturne on haikean kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi koira parka! Luin tuon kyllä vähän sarkastisena, kun "koira kuoli, suosittelen"... mutta ymmärrän kyllä. Vanhalle koiralle se pelkkä leikkauskin on isompi riski, vaikkei olis muita asioita (kuten kuuma kesä tai läppävika sydämessä) lisäämässä sitä. Siksi se kannattais tosiaan tehä jo sillon, kun ei vielä ole hätä ja on voimia kestää leikkaus.

   Poista
  2. Eilen oli tavallista huonompi kirjotuspäivä :D

   Poista
 2. ...
  Aika seisoo, nukkuu tuuliviiri;
  Edessäni hämäräinen tie
  Tuntemattomahan tupaan vie
  ...

  VastaaPoista
 3. Ja jos pienet munat murenee, niin sitten vasta ollaankin tilanteessa ettei ole mitään ;-) Sain hepulin tuosta sun lyöntivirheestä ehkä voinut olla jatkamatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkulaisen hepulin mieki sain :) Huonosti käy jos kaikki pienet munat on samassa korissa ja murenee...

   Poista
 4. Meidän koira operoitiin viime kesänä niin kuin varmuuden vuoksi kohtutulehduksen välttämiseksi. Kaikki on mennyt oikein hyvin. Ja oma mieli on tietenkin huomattavan paljon vähemmän huolestunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huoli vähenis kyllä, ei tarttis pari kolme kuuta juoksun jälkeen säikkyä heti jos koira on noivea tai juo enemmän.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella