Rokotettu

Kävin tässä yks päivä tankkaamassa kylmäasemalla, kun vielä oli tilillä rahaa. Maksoin kortilla, laitoin maksimimääräksi 60 euroa ja eikun tankkaileen. Tankki oli viimeistä viivaa vaille tyhjä, se kuus kymppiä humahtaa silloin helposti eikä yleensä riitäkään näillä hinnoilla. Ihmettelin sitten, kun mittari alkoi hidastaa ihan liian aikaisin, sitten pysähtyi lopullisesti kun euroja mittarissa oli 39,50. Wtf??! Mikä summa tuollainen on pysähtyä, kun tankki ei ole lähelläkään täynnä? Eikä se edes pysähtynyt silleen, niinku tankin tullessa täyteen (naksahtamalla kerrasta poikki) vaan tosiaan hidasti ensin, niinkuin se tekee jos on tankannut tietyllä summalla ja se tulee täyteen. En tajua. Mutta niin kauan kun ottaa tililtä vain sen verran, mitä on tankattukin, niin ihan sama. Kyllä sillä vajaallakin tankillisella taas ajaa jonkun matkaa. Sitäpaitsi olipahan sitten parikymppiä enemmän rahaa tilillä.

Oli viimeinen jooga tälle vuodelle, ja koska edellinen jäi väliin eläinlääkärireissun takia, halusin mennä sinne vaikka päätä särkikin. Ai hiisi että jollain oli taas vahvan tuoksuista jotain - luulen, että se oli sitä yhtä halpaa Lidlin ihovoidetta, jota mieki vahingossa ostin kun se kaupassa nuuhkaistessa tuoksui ihan hyvälle mutta kun sitä laittaa iholle, se tuoksuu niin hirveän vahvalle, kitkerälle ja karvaalle, että en pysty käyttämään. Migreenissä aina ne tuoksut niin kovin ottaa nenään. Ja päähän. Söin erinäisen arsenaalin särkylääkkeitä ja sitten väsytti ihan sikana, mutta piti olla skarppina kun lääkärin piti soittaa kuopuksen asioista. Ei se ollu saanu kiinni sitä psykiatria, jonka hoidossa kuopus nyt virallisesti on, ku seki on joku hiton osto- tai vuokralääkäri. Laittoi kuitenkin migreenin kohtauslääkettä sentään, että saadaan tytölle sitä sitten kun tulee rahaa.

Meillä on kuistilla kolme ikkunaruutua pihatielle päin, ja oon haaveillu niihin samanlaisia valojuttuja. Elävää tulta siellä ei voi pitää, kun sitä pitää aina jonkun vahtia edes jollain lailla, sähköpistoketta siellä ei ole (harmi kun ei tullut ajateltua sitä sillon, kun uusia sähköjä vedeltiin tähän taloon) joten patteritoimisia sitten. Ja mieluiten ajastimella, ettei tarvi alvariinsa ostaa uusia paristoja kun unohtuu päälle päiväkausiksi. Olisin tykänny sellasista minikyntteliköistä - oon varmaan nähny niitä jossain kuistin somisteena - mutta ainoot sellaset, mitä löysin, oli kalliita ja ei niissä mitään ajastinta ollu. Ostin sit neljän pakkauksen tällasia kuusia.
Melkein jo meinasin ostaa hämäräkytkimellä varustetut hautakynttilät tuohon, mutta ei nekään halpoja ollu ja onhan se nyt vähän outoa jos hautakynttilöitä ikkunalla pitää... tosin niistä mitä sormeilin, sai sen valkoisen lieriön kyllä irrotettua. Ne olis kuiten ollu ulkokäyttöön, kun kaikki mitä katoin, oli sisäkäyttöön ja lämmittämätön kuisti on kyllä enemmän ulko- kuin sisätila. Mutta katotaan miten käy.

Hirveen pitkä aika oli sinne mun lääkäriaikaan, mutta tänään se sitten oli. Menin ajoissa, kun en oo ennen tuolla käynyt lääkärin vastaanotolla, ja parkkipaikan etsiminenkin on toisinaan haasteellista. Sen verran oon siinä rakennuksessa käynyt, että sen tiesin. Onnistuin älyttömän hienosti kerralla peruuttamaan parkkiruutuun, vaikka viereinen auto oli tosi lähellä viivaa! Ja mua vielä katsottiin, kun takana oli tulossa toinen auto. Onneksi se antoi mulle tilaa peruuttaa.

Sit kun sitä aikaa oli ja siellä oli menossa influenssarokotukset, ja huutelivat rokotettavia, niin käväsin hakemassa rokotuksenkin. Luulin, että se maksaa kun ei oo riskiryhmää (lehdessä sanottiin että vaan riskiryhmäläiset saa ilmaiseksi) mutta ei se mitään maksanu, tai sanoivat ainakin niin. Voi tietty tulla joku toimenpidemaksu perässä. Viimeisiä rokotuspäiviä kuulemma yhen papan mukaan, ehkä ne haluu jakaa kaikki rokoteannokset pois pilaantumasta.

Parinkin papan kans juttelin siellä, tulin ihan hyvälle mielelle niiden jutuista.

Esikoinen pääsi koulusta ja hain sen mukaan ja käytiin Hesessä, sit se jäi ostoksille ku mie menin palaveeraamaan kuopuksen asioista koululle. Kuopuksella on sitten pidennetty joululoma, ku koulutuskokeilu loppuu ja seuraava homma on vasta ensvuonna. On tää tällasta. Lääkäri määräs mulle kuulontutkimuksen.


Kommentit

 1. Ihan nätti kuusi! Olis kiva laittaa kaikkea pientä jouluista, jos olis ees ikkunalaudat. Nyt ei pitäis infulenssan iskeä, kun sait piikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunalaudat on kyllä kivat olemassa! Joskus asuin vanhasta meijeristä tehdyssä asunnossa paksuseinäisessä kivitalossa, jossa ikkunalaudat oli melkein metrin syvät. Mulla oli joulukuusi ja lahjat ikkunalaudalla :)

   Epäilen, iskiskö influenssa muutenkaan, kun aina täällä kotona oon enkä tapaa ketään muutaku kaupassa ehkä, mutta se yks pappa oli sitä mieltä, että juuri kaupasta ne taudit tarttuu. Ostoskärryjen kahva on kuulemma pahin.

   Poista
  2. Oliko just eilen "tutkimus" että kirjastin kirjat on pahimmat ;-)

   Poista
  3. Joo siitä oli joku klikkiotsikko, että vessanpyttyäkin kauheampi... en lukenut uutista, mutta sekin riippunee siitä, kuinka suosittu kirja on. Joku "Inkeriläisen pitsin käyttö kansanperinteessä" ei varmasti kerää pasilleja niin paljoa kuin bestseller :)

   Poista
 2. Nyt tarvii valoja (kuistille ja muualle).
  Wow, mä nostan hattua sun peruutukselle, mä en uskalla edes yrittää jos joku on kattomassa, hermostun eikä siitä tuu mitään. Muutenkin meen arkuuttani parkkiruutuun aina nokka eellä ja toivon sit suotuisaa poispäinperuutusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin vähän parkkipaikkoja, että oli pakko käyttää tilaisuus hyväksi! Mie meen mieluiten aina perä eellä, jos vaan on mahollista, tai ajan "läpi" sellaselle paikalle, että pääsee suoraa lähtemään. Sit se odottelija sai siitä toiselta puolelta helpon ja leveen paikan, kun siitä just lähti auto...

   Poista
 3. Oi että, tosta peruutuksesta tuli taas mieleeni oma luovutettu ajokorttini... On se kumma, että vaikka oon tosi vähän viime vuosina ajellut, niin kun siitä joutuu luopumaan, on se tosi rankkaa, sillai henkisesti.

  Me otettiin influenssarokotukset toisen kerran tänä vuonna. Viime syksynä sairaalassa ollessani antoivat (toki suostuin ensin itse) ja mies otti kans kun sitä suositeltiin. Hyvä, että sinäkin otit!

  Ihan kauniithan nuo kuuset ovat! Kyllä nyt tarvii valoa; täällä ei ole yhtään lunta, vettä sataa joka ainoa päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se veden tulo on ihan järkyttävää! Miten sitä riittääkin niin paljon? Tosin jos se olis tullu lumena niin olispahan nietokset...

   Oon kyllä rokotusten kannattaja, mutta tää olis jääny ihan laiskuuden takia väliin, jos ei ois tälleen hyvin käyny.

   Poista
 4. Saattaapi olla että kylmäaseman isosta tankista loppui bentsiini?
  Valoisaa joulunodotusta=)
  Sus'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Ja niin siinä varmaan kävi.

   Poista
 5. Onpa kaunis tuo kuusivalo.

  Rokotuksesta pysyn kaukana, yhden ainoan kerran otin sen kun töissä puolipakolla laitettiin. Koko talven silloin oli flunssia. Luotan avantoon. Ja pesen kädet joka välissä ja koitan pysyä kaukana pärskivistä lapsista.

  Minulle kävi kerran samalla tavalla tanakatessa. Lähtiessäni pois tulikin paikalle iso rekka tuomaan säilöihin täydennystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se flunssia torjukaan, vaan influenssaa. En oo koskaan sellasta sairastanu vaikkei oo rokotettukaan, mutta en kyllä haluais kokeillakaan...
   Meinasin ilmoittautua rokotekokeiluun vapaaehtoiseksi, mutta aattelin sitten että oon surkea koehenkilö, kun tosiaan niin vähän liikun ihmisten ilmoilla. Ainoot pöpöt mitä saan on perheen tuomat ja sieltä kaupasta ja kirjaston kirjoista saadut :)

   Toivottavasti en saanu jotain kurabensoja säiliön pohjalta!

   Poista
  2. Joo, tuo on totta; tavalliset flunssat ja influenssa ovat täysin eri sairauksia. Monet ne kuitenkin sekoittavat keskenään.

   Poista
 6. Ei ole kauaa kun mulle kävi tankatessa samalla tapaa, mutta kyse oli varmaan siitä että ao. huoltoasemalle (polttoaineen jakelu toimii vain automaatilla) oli hommattu täysin uusi raha-automaatti, siis se mihin tankatessa survotaan setelit ja kortit. No eipä siinä mitään (niin, mä maksoin kyllä käteisellä), soitin siitä paikasta helpdeskiin (TB) mistä vastattiin heti ja kun kerroin mikä oli homman nimi, niin nainen luurin toisessa päässä kysyi automaatin numeron ja mun henkilötiedot sekä tilinumeron ja vot, parin päivän päästä erotus maksettiin tilille.
  Sellaista palvelua että nosta hattua TB:lle ja samaan aikaan tankkaamassa ollut ukko kertoi että on myös kuullut jotta TB:llä tämä asiakaspalvelu pelaa.

  Suurin bakteerien lähde on tänä päivänä jokaisen oma luurin näyttö, satoja kertoja enemmän bakteereja kuin esim. vessanpytyn istuimessa tai oven kahvoissa mutta sen sä varmaan tiesitkin.

  Muksaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi maksoin kortilla, nii ei tarvinnu ruveta soitteleen :)
   Mun puhelimessa ei kyllä oo muiden kuin mun (tai perheenjäsenten) basilleja, mutta kyllä niitäkin varmaan paljon on.

   Sit ku sanotaan, että vessassa ei ees oo paljon, kun sitä pestään niin usein ja vahvoilla pesuaineilla - mutta kenen pestään, kenen ei...

   Poista
 7. Hei, tiedoksi sinulle ja sinun lukijoillesi.
  Kun katevaraus tililtä tehdään esim. 20.- niin se kestää niin kauan, kunnes tuo 20.- ostos tavoittaa sen. Ellei tavoita, esim tunnusnrot väärin, niin se varaus pysyy 21 vrk siellä tilillä. Eihän varausta tehdä aivan pienistä summista, sehän riippuu kauppiaasta. "Entinen pankkitoimihenkilö"

  VastaaPoista
 8. Otin tänä vuonna elämäni ekan influenssapiikin, kun nykyään on pakko työn puolesta. Hommattiin koko porukka rokotusluvat ja ollaan pistelty toisiamme mennen tullen.

  Migreeni on syvältä. Toivottavasti on jo helpottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kätevää kun onnistuu työporukalla keskenään, ei tarvi mihinkään jonotella :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia