Arkiongelmia

Näin unessa tosi kauniita jäämuodostelmia järven tai meren rannalla, mutta kamera - vaikka oli taskussa - oli aivan lumessa eikä toiminut. Aika usein toistuva painajaisentapainen, että näen jotain erikoista, ihmeellistä ja kaunista, enkä saa taltioitua sitä jälkipolville.

Jonkinlainen lumimyräkkä pitäs oleman, mutta kun tutkakuvaa katsoo, niin jännästi sukkuloi rankimmat sateet taas mejän sivuitse. Ajattelin pitää sisäpäivän, mitä nyt tytön vein junalle. Pyykkikone myllyttää, on likavaatelaatikot taas luvattoman täynnä ja pitäs koittaa saada tyhjemmäksi. Kyllähän sitä pyykkikone pesee niin paljon kuin pestäväksi laittaa, mutta kun muuta kuivausmahdollisuutta ei oikein ole kuin täällä pienen mökin sisällä, niin ei pysty kovin tiuhaan pesukonetta pyörittään. Meillä on kaksi pyykkitelinettä, ja kun koko perhe on kotona niin ne on aina tiellä. Teline ei voi olla uunin edessä jos sitä lämmitetään, telkkarin edessä jos sitä katsotaan (esikoinen katsoo hyvin paljon telkkaria) alkovissa jos siellä on peti (kuopus ruukaa nukkua siellä) keittiössä jos siellä laitetaan ruokaa... ja muita paikkoja ei oikein ole. Saunalle voi viiä mutta kun se on kylmä niin ei ne siellä juuri kuivu.

Viime aikoina on GoogleMaps alkanu esitteleen paikkoja. Aiemmin, kun sen on avannut, se on laittanut aloituspaikaksi Helsingin, tän mejän seudun tai isomman kuvan Suomesta. Nykyään se heittelee eri paikkakunnille, Mikkeli ja Savonlinna on ollu tuossa aiemmin ja nyt se avaa kartan aina Ylitornion Kaulinrantaan. Onkohan ne alkanu myydä "mainostilaa"? :) toki minusta on hauska pähkäillä, mikä paikkakunta nyt on kyseessä, mutta jos on kiire ja kone hidas niin ärsyttää kun joutuu kelaamaan kauas ja sitten lähelle. Tämä pöytäkonekin saa välillä ihme hitauskohtauksia ja läppäri toki on ihan oma lukunsa.

Nyt sitä luntakin vähän pyryttelee, jäis vaan maahan eikä sulais pois! Mutta sulaahan se; illaksi on luvattu jo vesisadetta, jopa rankkaa sellaista.
Possupukukoirat

Kommentit

 1. Tuumin juuri että sen verran tungen kuonoa pihalle jottta enimmän lumet pois pihasta niin saa samalla vähän happea eikä ihan sisäpäiväksi mene, vain 98% ;DD
  Siivota pitäisi vaan saa jäädä ku tuuppaa tasaseen snögää.
  Onkos teidän koirilla muuten jotain musaa mistä huomaat niiden erikoisesti pitävän? Tai katsooko ne tvstä jotain innoissaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä mieki puolen tunnin kävelyn tein, ja illemmalla varmaan käydään kaupassa ja saunassa, joka on myös ulkoilureitin päässä, että ei nyt onnistunu tää sisäpäivä... ja luntakin toki vois käydä vähän lykkimässä, nyt kun muistutit.
   Toinen koira joskus kattelee jos telkkarissa on liikettä, ja jos siellä on koira niin se saattaa hyökätä telkkarin eteen sille rähiseen. Toinen viis veisaa.

   Poista
 2. Kyllä en taas tykkää, jos vesisateeksi muuttuu tämä. Menen lattialle makaamaan ja saan itkupotkuraivarin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "ottaakissansyliin" -kaikki on ihan hyvi, iiiihan hyvin, kyllä se tästä, kaikki järjestyyy....-Byääääääääääääääääääääääääääääääää!! _Tuokaas nyt sitä diapamia ja se pakkopaita, tää on ihan raivona!!! -Byäääääääääääääää.... -Hyshyshys, ei sada vett-Byäääääääääääääää!!

   ;D

   Poista
  2. Ei vielä ainakaan oo ryytyny vesisatteeksi :) se vain, että pakkasta on luvattu aamuksi, se on kiva sellasen vesisateen päälle... auto on kuoren alla ja tiet myös.

   Poista
 3. Se taitaa olla tuon pyykinkuivaus talvella joka paikassa hankalaa, ellei ole kuivausrumpua. Meillä on vain yksi teline, joka yleensä on pesuhuoneessa ja lattialämmitys päällä, jotta saadaan jotain kuivaksi.
  Pyykkiä tahtoo kyllä kertyä enemmän kuin laki sallii.
  Täällä on myös päivän satanut lunta ja nyt pelkään koko ajan, että koska muuttuu vedeksi ja hävittää taas kaiken kauniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivausrumpua meillekin on tyrkytetty ratkaisuksi, mutta sille pitäs sit olla joku läpivienti ulos, koska sisällehän sellasia höyryjä ei voi päästellä tai on mökki homeessa alta aikayksikön. Ja ne läpiviennit ei oo mitään pikkujuttuja.

   Nihkeesti tuntuu talvea tekevän.

   Poista
 4. Koirulilla on jotain kiinnostavaa seurattavaa :) Se on varma, et pyykkiä kertyy useammalla henkilöllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona vissiin kulki joku tietä pitkin. Niille pitää aina mekastaa, jos niitä näkkee :)
   Esikoinen varsinki on vähän semmonen, että se pitää yhen päivän vaatetta ja heittää sen sit pyykkiin.

   Poista
 5. Onpas söpöt pinkit koirien asut.

  Meillä on onneksi kaksi pesuhuonetta, toisessa on talvella pyykit kuivamassa kahdessa telineeseessä ja Oskarin oksalla. Mutta kyllä kesällä on mukava, kun voi ulkona kuivata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Ainakin jos ei sada koko aikaa...
   Oskarin oksaa mieki oon koittanu suunnitella, mutta ei vaan oo oikein mitään paikkaa sellaselle.

   Poista
  2. Meillä Oskari on ihan nurkassa, siellä se vie vähiten tilaa.

   Poista
  3. Nurkkia mieki oon katellu, mutta joka nurkassa on jotain... vessassakin boileri, pyykkinarun pää ja peili sekä hyllykkö, sitäpaitsi siellä kuivuu tosi huonosti talviaikaan, ja ovea ei voi pitää auki koska lattialämmitys. Munhan olis olkapääjumpan yks liike tehtävä seinää vasten, mutta meillä ei ole yhtään tyhjää seinääkään, jolla sen vois tehä ku siinä pitää liu'uttaa käsiä kaaressa. Niissä mun unien taloissa onkin aina avaraa ja valoisaa eikä oo joka paikka täynnä kaikkee!

   Poista
 6. Mun sukulaissielut - nuo koirat <3 on vaan sata kertaa pienempiä (ja sievempiä) kuin minä possupuvussani!

  Me sitten saatiin teidänkin lumet. Olin koulutuspäivässä ja 11h poissa kotoa. Sinä aikana auton paikalle oli tullut sen 11 senttiä lunta. Jee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä sitä sitten tännekin tuli myöhemmin... satoi iltaan asti ja vasta viime hetkillä vetenä.

   Poista
 7. Kun lapset olivat pienempiä, eikä meillä ollut kuivausrumpua, kuivattelin saunapäivinä pyykkejä vanhassa puusaunassamme. Saunan lämmittämiseen käytettiin vähän tavallista enemmän aikaa ja pyykki kuivui nopeasti. Isoon saunaan mahtui hyvin pyykkinarujakin kuivaustelineen lisäksi, joten saunapäivä oli aina tuottoisa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siellä pari pyykkinarua, jotain isompia oon siellä kuivattanu. Ja navettahaalareita, joita ei viitsi sisällä kun ne haisee pesusta huolimatta.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia