Eerie hum

Eerie hum on se ääni, jota maapallo kuulemma pitää. Aavemaista hurinaa. Eerie hum oli jotenkin taas sellanen sanapari, joka soitti kieliä mun sanoista tykkäävässä aivon osassa, ja jäi pyörimään päähän.

Kyykkäämisestä on ollu puhetta siellä ja täällä, tai en tiedä onko tuo edes oikea sana sille, siitä tulee kyykkä mieleen. Videoita pyllähtelevistä ihmisistä, jotka ei pysty meneen kyykkyyn kaatumatta. Se on outoa. Miten voi menettää kyvyn mennä kyykkyyn? Ymmärrän, ettei se välttämättä onnistu, jos on pukeutunut tiukkoihin housuihin, mutta noin muuten. Mulla tuo kipeytynyt jalka on silleen jäykkä, että sellaisessa "lepokyykyssä" sen kantapää ei ole aikoihin yltänyt lattiaan, mutta kun oon sitä pari päivää venytellyt, niin nyt se meni. Oli aika hienon tuntuista, kun aikani siinä kyykyssä kökötettyäni alkoi koko jalkapohja painua lattiaa vasten. En vielä ole ihan menetetty tapaus ja pökkelö, vaikka liikkua kyllä pitäs paljon enemmän.

Eilen vasta järkyttävän liukasta olikin! Jalka oli parempi joten menin koirien kans metsään, siellä ei ollu liukasta. Koirat haisteli kiinnostuneena metsäkauriin jälkiä, ja saattoivatpa saada jossain vaiheessa jonkinlaisen näköhavainnonkin käytöksestä päätellen. Sen verran oli jossain kohtaa polulla lunta, että jäljet näkyi, mutta tiuhempi metsä on lumeton.

Ollaan tässä suunniteltu Keski-Suomen reissua, on vaan ahdistavaa kun niin monta asiaa pitäs hoitaa yhellä reissulla, ja tykkäisin vaan olla ja kävellä järvenrannassa. Toisaalta en kyllä kestäis sitäkään, jos kaikki meille tulis hoitaan tapaamisvelvoitteita. Hui. Mieluummin kuitenkin menen sinne. Miten sellaset ihmiset kestää, joilla on iso suku, johon pitää pitää yhteyttä? Joka joulu kauhea ralli viemään se hajusintti joka sukulaiselle ja jatkuvasti ovi käy kun niitä tuodaan itelle. Yks ihminen näky ostavan eilen kaupasta 12 suklaabanaanirasiaa... toivottavasti hänen lapsenlapsensa pitävät suklaabanaaneista. Toivottavasti kukaan ei keksi lahjoa mua suklaabanaaneilla. Ikinä. En oo koskaan ymmärtäny vaahtokarkkien ideaa, saati banaaniesanssin makuisten. Suklaan tuhlaamista laittaa sitä vaahtobanaanien päälle.

Tosin nyt on kyllä tapahtunut sellainenkin ihme, että olen ostanut suklaata, joka on pahaa. Luulin, ettei pahaa suklaata olekaan. On sitä, Lidlin kermasuklaa. Luulin ostavani erityisen hyvää suklaata, kun oli oikein kermasta tehtyä, mutta onpa karvaan makuista. Kuten myös Lidlistä ostettu suklaan(ja pöh!)makuinen glögi. Suklaata on häivähdys jälkimaussa, mutta niin parkkisen karvasta on, ettei sitä huvikseen juo.

Eilen rapsuttelin koiria ja kiinnitin huomiota toisen koiran mikrosiruun, joka on aina ollu aika pinnassa ja nyt tuntui olevan vielä pinnemmassa. Tuleekohan se kohta ulos nahasta?

Siihen pystyy ihan tarttumaan ulkopuolelta. Kyllä se toisellakin koiralla tuntuu, mutta ei se oo ollenkaan noin lähellä ihoa.

Entisellä koirallahan se siru lähti vaeltamaan, oli rinnassa sillon ku koira lopetettiin. Kasvattaja suuttui meille siitä sirun sijainnistakin, sekin oli mejän vika jotenkin, vaikka eihän se nyt kamala asia oo, jos siru vaeltaa, niinhän ne joskus tekee. Samoin koiran epilepsia oli mejän vika, ja kuulemma yritettiin sabotoida hänen kasvatustoimintaansa. Koirahan oli päästään vialla jo sillon ku ostettiin, kasvattaja luultavasti tiesi asian ja sen takia oli sitten puolustus- ja hyökkäyskannalla jokaisesta asiasta. Vaikka vastuullisen kasvattajan kuuluisi olla pennunostajan tukena, niin tämä kieltäytyi lopulta yhteydenpidosta kokonaan. Ei ollu puhtaat jauhot sillä pussissa.

Näin eroottissävyistä unta, joka oli kuitenkin lopulta vain inhottava. Mutta siinä oli taas uusi koti, joka oli puutteistaan huolimatta ihan kiva ja valoisa. Olispa rahaa että vois hommata semmosen kodin. Menenkin laittamaan loton vetämään.

Kommentit

 1. Mielenkiintoinen aihe tuo eerie hum. Olen monta kertaa miettinyt millainen maailma olisi jos ihminen pystyisi kuulemaan enemmän, ts. alemmilla ja ylemmillä taajuuksilla? Kenties se olisi rasittavaa, tulisi liian paljon ääntä aivojen käsiteltäväksi ja kenties ihminen vaatimattoman älynsä vuoksi onkin suunniteltu niin, ettei se kuule kuin komento - ja houkutusäänet :D

  Kyykystä, ihmisen pitää kyykkyyn menemisen lisäksi pystyä menemään istumaan (lattialle) niin ettei hän käytä käsiään apuna ja loppuasento on sellainen missä ihminen istuu jalat koukussa, jalkapöydät vastakkain ja tuosta asennosta hänen tulee myös pystyä nousemaan vaikkapa siten että vasemman jalan jalkapöytä painetaan lattiaa vasten, oikean jalan jalkapöytä vasemman nilkan sisäpintaa vasten ja siitä ponnistaen seisomaan. Helpohko homma, tosin ei välttämättä kaikille ja tämä ei ole omaa keksintöäni, vaan tämä oli joku aika sitten (muistaakseni) elixir - ohjelmassa joka taasen on maikkarin tuotantoa. Koitin etsiä linkkiä tähän aiheeseen mutta en heti löytänyt, katsotaan josko löydän sen myöhemmin.

  Mukavaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en nyt käsitä (pienillä blondiaivoillani), miten voi olla jalkapöydät vastakkain. Toki en ole itse koskaan päässyt ylös lattialta ilman apuja :P

   Poista
  2. Nyt kyllä mieki epäilen, että pöytä on livahtanu pohjan tilalle. Joogaopettajallekin sattuu joskus, että se käskee painaa leuan niskakuoppaan tai jotain muuta vastaavaa...
   Kokeilin; pääsin kyllä kädettömästi lattialle risti-istuntaan, mutta en pääse siitä ilman käsiä ylös.

   Poista
  3. Pitää pystyä ja pitää pystyä!! =( Kuka niin sanoo?? Ainoa mihin pitää pystyä, on pysyä hengissä kuolemaan asti. ;DD

   Poista
  4. Jos ei pysty niin kuolee!!! Ja kuolee vaikka pystyykin, mutta myöhemmin. Se on kyllä yksi asia, mitä en ymmärrä; pitäs elää mahollisimman pitkään. Ehkä joku haluaakin, mutta mie en kyllä haluais elää kipuisana ja vaipoissa satavuotiaaksi. Ei sitä kuitenkaan nuorekkaana ja vetreänä sen pidempään säily, ne lisääntyvät ikävuodet on niitä vanhuusvuosia.

   Poista
  5. Hiton kerettiläiset!
   Se, että pitää itsesnsä kunnossa ja haluaa elää pitkään, ei tarkoita sitä että joutuu elämään kipuisena jossain hoitokodissa vaan sitä, että tulevaisuudessa sulle tullaan sanomaan että hienoa kun olet pitänyt kunnostasi ja kropastasi noin hyvää huolta koska nyt on keksitty hoitokeino tuohon sinun vaivaasi ja koska sä olet noin hyvässä kunnossa sut voidaan leikata ja saat monta, nautinnollista elinvuotta lisää!
   Miettikää sitä - ei ole mikään utopistinen ajatus varsinkaan koska nyt terveyspuolen kehittäjät sanovat että seuraavan vuosikymmenen aikana teknologia terveyden saralla kehittyy enemmän kuin mitä se on kehittynyt (historian alusta asti) tähän päivään mennessä.

   Poista
  6. Kerettiläisenä pessimistinä näen, että jos sellasia juttuja keksitään, ne ei oo köyhille eläkeläisille... tutkijoille ei riitä rahaa (paitsi tahoilta, joilla on oma lehmä ojassa) tutkia asioita, kiitos Sipilän hallituksen, jonka mielestä perustutkimuksen voi heittää romukoppaan ja siirtyä suoraan tekemään rahakkaita innovaatioita. Aivoja ja muita rahkeita kyllä olis, mutta puolueettomia rahoittajia ei. Lääkkeitä ei kehitetä, ellei niistä voi pyytää kallista hintaa, vaikka osaamista olis. Rahan kautta kaikki ajatellaan, ihmisen korjaamisen hyötykin.

   Poista
 2. Eerie hum'ista olen kuullut ennenkin, oliis mielenkiitoista tietää onko se samanlainen humina kuin omassa korvienvälissä juuri ennen nukahtamista.

  Kyykky vissiin vaatii aika paljon paneutumista, jos sitä ei ole harrastanut sitten pikkulapsiaikojen.

  Meillä pienimmän luokanope aina välillä istuttaa lapsia lattialla haara-asennossa (istuinluiden päällä) suorana. Kuulemma pienimmällä onnistuu helposti, open oma lapsi ei pysty vaikka ovat liikunnallisempia kuin me. Keskikehon hallintaahan se vaatii (kuten jousiammuntakin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos säilyttäiskin sen notkeuden ja lihasvoiman, mikä pikkulapsilla on! Ja sen selkä suorana istumisen luonnollisuuden.

   Poista
  2. Olen erittäin pahoillani, tietysti jalkapohjat vastakkain.

   Poista
  3. No niin me vähän arveltiin ;)

   Poista
 3. Voihan eerie hum, nyt se pyörii minunkin päässsäni. Olipa muuten hauska tieto.

  Yritin tässä tupakkalakkoa(taas) Champixin avulla. Se lääke saa näkemään ihmeen selkeitä unia, kuin elokuvia katselisi. Yleensä mun unet on tosi tylsiä ja epämääräisiä. Yhdessä unessa sinä tulit käymään yömyöhällä. Istuttiin pimeässä keittiössä ja syötiin vastapaistettuja vohveleita takkatulen rätistessä. Siinä unessa oli hyvä tunnelma. Joten poikkeahan kylään, kerran oot tulossa tänne päin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olipa ihana uni! Kyllä mie vastapaistettuja vohveleita söisin, vaikka niissä olis vehnääkin :)
   Taidetaan posottaa siitä vähän eteenpäin, pudotetaan vaan tyttö aseman nurkille, kun meinaa harrastuskaveriaan tavata.

   Poista
  2. Niin ja lykkyä lopettamiseen! Mies on joskus kehunut Champixia, kallis mutta tehokas.

   Poista
 4. Eerie hum puhuttelee täälläkin, tuli heti iirin kieli mieleen. Haminan humina, huh hah hei!! Hmm, Humina oli muuten baari jossain... . Äänekoskella?
  Piakkoin on muuten sirut ihmisilläkin, sit ei tarvi passeja eikä panklkikortteja kaikki data on siinä sirussa ja kädet heiluu (jos se nyt käteen tulee=).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista kuulleeni Huminasta, mutta Hurmos siellä on. Mulla tuli mieleen Frank Zappan biisi Dinah Moe Hum.

   Poista
 5. Eerie hum vaan täältäkin!

  Kyllä se vaan niin on, että kyykyyn kyllä pääsee. MUTTA silloin kun polveni on tosi kipeä ja turvonnut, lennän saman tien perseelleni. Kokeiltu on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kipeet polvet on kyllä asia erikseen. Lienenkö saanu omankin polveni kipeeksi kyykkyharjoituksillani - nyt kun jalkapohja on ookoo, sattuu kävellessä toisen jalan polveen. Tai ehkä se on kipeytyny siinä, kun oon nilkuttanut miten kuten vaikka sattuu...

   Poista
  2. Multa leikattu molemmat polvet ja nyt toinen ennustaa hyvin sadesäät, siksi jää kyykkäilyt väliin, kyykytän kyllä mielelläni k-päitä verbaalisesti;DD

   Poista
 6. Lotto se täälläkin... ja haaveet.

  Samaa mieltä rasittavista sukuvelvoitteista. Olen onnistunut syntymään sellaiseen sukuun, ettei ahdistu kun ei ole pakko pitää yhteyttä. Sitten kun nähdään on leppoisaa, eikä kukaan nurise, että kun oli niin pitkä tauko. Täytyis muistaa arvostaa sitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mie en älyä miksi pitää suuttua siitä, jos joku ei käy... ite ku oon tyytyväinen, jos kukaan ei käy. Vielä toistaiseksi. Ja nuorena tätä samaa ihmetelleet on vanhana tullu samanlaisiksi kuin ne, joita aiemmin kritisoivat, mutta eivät ite sitä tietenkään huomaa. Ehkä minustaki tulee kohta semmonen, että valitan kun ei käydä.

   Poista
 7. Onneksi on jääneet taakse pakkosukuloinnit! Kyykkää kuka kyykkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mullakaan oo montaa, niitäkään vaan ei aina jaksais... onneksi ei tarvi Rovaniemelle asti enää lähtee.
   Kokemuksesta sanon, ettei kannata kylmiltään kauheesti kyykkäillä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia