Entschuldigen Sie für meine Deutsch

Ach, scheiße että ihmiset on tyhmiä! Jotkut, ei kaikki. Mutta välillä mun usko ihmiskunnan tulevaisuuteen on tosi heikoilla. Tuhoutuuhan se toki ennemmin tai myöhemmin, mutta nähtävästi ennemmin.

Kauhea jalankulkukeli ulkona, mutta mitään varoituksia ei tällä kertaa ole annettu Ilmatieteen laitokselta, joka sentään varoittelee kaikenlaisesta aina. Eilen illalla ja tänä aamuna meinasin vetää lipat kun olin koirien kanssa tallustelemassa, kun yhtään ei tiedä onko märän näköinen asfaltti märkää vai jäässä, eikä pimeässä tietenkään näe senkään vertaa. Paikoitellen vaan märkää ja paikoitellen jäässä. Vaikka on lämpöasteita. Lumiaurat on työntäny lumen ja loskan mukana kaiken hiekoitussepelinkin pois.

Katsoin eilen uuden sarjan aloitusjakson, Durrellin perhe. Odotukseni olivat korkealla, olenhan lukenut Gerald Durrellin kirjat moneen kertaan läpi ja tykkään niistä kovasti. Olisihan se pitänyt arvata, että painotukset on aivan erilaiset ns. normaaleille ihmisille tarkoitetussa televisiosarjassa, kuin kirjoissa, jotka on kirjoittanut eläimistä innostunut ihminen eläimistä innostuneille lukijoille. Petytti, tylsän tuntuinen sarja on se.

Heräsin taas ennen kuutta. Luultavasti siihen, ku mies lähti töihin. Olin meän käymien keskustelujen perusteella siinä luulossa, että se ei mene tänä viikonloppuna töihin. Mun olis kuulemma pitäny ymmärtää sen perusteella, miten se reagoi eilen saamaansa tekstiviestiin (että töitä on tarjolla myös sunnuntaiksi) ja kuinka se lähti aikaisin nukkumaan, että se on aikeissa mennäkin töihin. Myönsi kyllä, että olishan sen voinut tietysti sanoakin. Samapa tuo, viihdyn kyllä yksinkin. Esikoinen tulee jo tänään viikonloppureissultaan, kun poikakaveri menee jonnekin yön-yli-synttäreille, mutta kuopus on taas Turuus.

Ja uusi vaivakin on; tuli Helsingissä, ilotulituspaikalta pois kävellessä jalkapohjaan kipu, joka ei menny pois niinku ennen on tehny. Ehkä plantaarifaskiitti tai jotain. Oli illalla inhottavan kipee, mutta onneksi tänä aamuna jo parempi - vaikka plantaarifaskiitin kuuluis olla nimenomaan aamulla kipee. Oon venytelly sitä. Pitkiä lenkkejä tällä jalalla on turha ajatella nyt, tosin vettäkin kuulostaa ropisevan, tuuli heittää sitä ikkunaan. Onneksi käytiin jo vähän ulkoilemassa, sillä pärjää jonkin aikaa.

Kaivelin yhtä lipaston laatikkoa muuatta asiaa etsiessäni, ja löysin tyttären pitsimyssyn 18 ja puolen vuoden takaa :) Kyllä se oli pieni! Muistan, kun sen virkannut ihminen kertoi käyttäneensä nuken päätä sovitukseen... silti se vähän pyöri vauvan päässä ainakin vielä ristiäisten aikaan.
Kuopus sai pitää samaa pipoa, sille se istu vähän paremmin. Syntyihän se reilun kilon isompanakin. On nykyään viitisen senttiä esikoista pidempi (toista senttiä minuakin pidempi), mutta ohuthan se on kuin mikä.

Mieki oon näköjään onnistunu puottaan vähän painoani, jäätelön ja suklaan syönnistä huolimatta. Tässä iässä vaan tahtoo tulla sitten sitä roikkuvaa nahkaa ja erinäisiä pusseja, jos enempi laihtuu... vaan eipä sitä enää kauniimmaksi tule, rumemmaksi aina vain.

Kommentit

 1. Jawohl meine untersturmführer!! Achtung!! Engländer!! Meitsi osaa vain korkeajännityssaksaa;DD
  Petytti!! Enpä ole koskaan kuullut sanaa noin käytettävän, varmasti ilmaantuu johonkin runoon.. . Musta jää on kyllä ärsyttävää, joutuu liikkumaan silleen ylivarovasti ja sit on paikat kipeenä sen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himmel! Se on ainoo, mitä mie Korkkareista muistan :) Saksaa opiskelin pari vuotta enkä osaa juuri ollenkaan.
   Petytti onkin mun omakeksimä sana, silleen loivennettu versio siitä v-alkuisesta, kun on pettynyt ja harmittaa ja suututtaakin.

   Poista
 2. Mulla on kans tallella kuopukselle virkattu myssy ja sitä välillä ihmetellään yhdessä ja sovitellaan appelsiinille. Oli aika pieni kun syntyi...

  Mä vaan lihon, ei tuu roikkuvaa nahkaa. Pitäiskö siitä olla iloinen, hmm?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Appelsiinille! Se on sit ollu tosi pieni ♥

   Mie luulen, että mun lääkitys aiheuttaa sen, ettei paino oo nyt noussu jätskistä huolimatta. Kuvottaa eikä huvita syödä. Paitsi sitä jätskiä ja suklaata.

   Poista
  2. Ok sit en kadehdi - kuvotusta!

   Oli se, 2100g.

   Poista
 3. Yksi saksan lahja maailman kielille on vahingonilo, englannissa esim ei vastaa sanaa ole. Samaten loistava haukkumasana eli sikakoira, aivan ehdoton;D Myös on jäänyt meileen elokuvasta U-96 kun sukellusvene ajaa meren pinnalla, tyrskyää ja Kapteeni on yksin tornissa ja hokee Verdamt!! Kirottua. Saksa sopii loistavasti sota- ja momentokieleksi, siinä on sellainen soundi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frantz Ktazenblummerswishundwagenplaftembomm jaksoi kans penskana naurattaa. Saksa on silleen yksinkertainen kieli, että siinä on uuden sanan kehittämisen sijasta pantu vanhoja peräkkäin, esimerkiksi pyjama on nukkumapuku ja käsine on käsikenkä. Miinuksena toki sit vähän pitkähköt ja monimutkaiset sanat... googlen mukaan pisin sana tällä hetkellä on moottoriajoneuvon vastuuvakuutus, Kraftfahrzeug-Haftpflichtversicherung, kun joku naudanlihan valvontatehtäviä koskeva sana poistettiin käytöstä. Se oli Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz. Mehevää kieltä!

   Poista
 4. Onpa söpö pipo. Minullakin on oma kastemekko vielä tallessa, se kiersi suvussa ja olin viimeinen käyttäjä.

  Lääkkeet(särky) kun kuvottaa, niin pystyn syömään vain suolasta. Siten on ollut helppo jättää makeimmat herkut pois. Vaatteista huomaan, että paino on pudonnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma kastemekko! Kenenkähän mekossa minut on mahdettu kastaa, ja missähän sekin lienee... kuopus kastettiin isänsä siniraitaisessa mekossa, se on kyllä meillä kun mies on ainoa lapsi.

   Poista
 5. Ihana myssy ja vauva on niin söpönen :) Eipä jääny paljon mieleen saksan kielestä, tulihan sitä tankattua joku vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli niin tympeä opettaja ja jouduin vasten tahtoani sinne saksanryhmään, että ei siitä tullu oikein mitään. Kaksi muuta valinnaisainetta, joihin hain, peruttiin liian vähän osallistujamäärän takia ja joku olemassaolevista ryhmistä piti sit valita. Se oli sit ainoo seiska mun todistuksessa, ja harmittaa kun tiiän, että olisin helposti saanut sen edes kasiin jos olisin vähän yrittänyt.

   Poista
 6. Saksaa on tullut luettua pari vuotta lukiossa ja sitten sama pari vuotta kauppaopistossa, hyvin sitä vieläkin luen pitkän ruotsin taustalla. Kiva kieli, kun voi syljeskellä kaikessa rauhassa toisen naamalle :P

  Petytti onkin hyvä sana ja myssy on oikein sievä :)

  Mullakin on paino päässyt yllättäen tippumaan, kuume sulatti puolitoista kiloa ja sen jälkeen on lähtenyt lisää. Outo juttu, nyt painan vähemmän kuin kaksi vuotta sitten rintojenpiennenysleikkaukseen mennessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, mulla on vielä neljä kiloa siihen, mitä olin omaan pienennysleikkaukseeni mennessä... nopeesti tuli kilot takas, vaikka leikkauksessakin otettiin pari kiloa pois.

   Poista
 7. Itteeni harmittaa kun on jäänyt tuo kielten opiskelu vähemmälle, se olisi tänä päivänä kovaa pääomaa jos osaisi vaikkapa muuta kieltä ihan fluentisti mutta haaveita nuo. Englantiani aion parantaa ihan alkeista lähtien ja viittomakieleen panostan tosissani koska hommaa helpottaa se että nyt kun fysiikka on siinä kunnossa ettei pahemmin rehkitä, niin aikaa on enemmän käytettävissä.

  Nätti pipo muuten ja on oiva osoitus siitä minkälaisia lahjakkuuksia ihmisissä on. Tästä ompelu/virkkaus aiheestahan on ollut nyt paljon puhetta kun netissä on se kalevala-tikkutäkkijuttu vai mikä se oli ja siihen liittyvät nettitsemppaukset ym. yhteisöt. Mielestäni kaiken kaikkiaan hieno asia.

  VastaaPoista
 8. Onpa suloinen, niin vauvat kuin myssykin! Mulla in aarre tallessa; mun kastemekko. Velikin siinä kastettu ja meidän molempien lapset (6).
  Ilma oi eilen varsin liposa, teidän huudeillakin loppumatka aivan peilijäätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liposa :) kiva sana. Pikkutiet oli kyllä ihan luistinrataa tosiaan. Jossain sentään vähän hiekotetaan, mutta hiekka tahtoo lentää sinne sivuun...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella