Tarvii Tuomaan joulun tuomaan

No niin, lapset on joululomalla ja saattaa olla isäntäkin juuri päättyneen työpäivänsä jälkeen. Nuorempi vävykokelas vielä huomenna joutuu meneen. Ekaa kertaa ikinä oli tänään molemmat vävykokelaat samaan aikaan mejän katon alla! Olis pitäny kyllä ottaa kuva, vaan tuskin olisivat suostuneet ryhmäpotrettiin :)

Järkyttävä migreeni ollu. Yöllä alkoi, otin klo 02.42 ekan lääkkeen, joka ei auttanu, mutta sain hiukan nukuttua ja otin seuraavan sitten seitsemän jälkeen. Ei auttanu sekään. Yritin nukkua mutta nuorempi vävykokelas tykitti viestejä puhelimeen, kun hänen sydänkäpysensä eli meidän kuopus oli niinikään migreenissä, eikä jaksanut/pystynyt/halunnut katsoakaan puhelimeen päin ja poika oli huolissaan. Se on kyllä vähän liian riippuvainen. No se tuli sit tänne ku pääsi koulusta ajoissa, ja sitten mun piti siinä kunnossa vielä lähteä viemään kuopusta (joka oli kans huonossa kunnossa, oksensikin, mutta kuulemma migreenilääkesuihke hiukan auttoi) psykologille. En varmaan ollu kovin luotettava kuski kolmio- ja muiden lääkkeiden jälkeen, mutta särky onneksi oli jo siinä vaiheessa lähtenyt. En tiedä lähtikö omia aikojaan vai sen ibuprofeeni-parasetamolikombon myötä. Aika sekasin oon ollu, sanat hukassa ja suu tarjoaa vääriä sanoja, tavarat putoo käsistä ja asiat unohtuu entistäkin tehokkaammin. Aamummalla olin hiukan huolissani ku vasen puoli naamaa tuntui erilaiselta ja silmäluomi ikäänkuin roikkui silmän päällä, mutta ku peilistä katoin ja käskin esikoistaki kattomaan, niin mulla vaan oli se puoli jotenkin turvoksissa. Epäilin jo halvausta. Nukun vasen puoli sänkyyn päin, liekö siksi turvonnut. Kovasti oon tarkkaillu vasemmanpuoleisten raajojen toimintaa varmuuden vuoksi...

Vielä tuntuu liian kirkkaalta tämä kirjoituspohja, alkaa uudelleen sattua päähän. Laitan loppuun kuvan meän uusista pihakuusen valoista:
Kas, se ei ees kääntyny kylelleen, niinku ootin. Vaihtaa hitaasti väriä punaisesta siniseen, siihen saa kyllä nopeemmankin rytmin, mutta mie en tykkää välkkeestä (ja ohiajavat autoilijat luulis että täällä on poliisi) mutta vaihtuva väri oli perheen toive. Saa siihen pysyvävaloisen tilankin, silloin palaa molemmat yhtäaikaa ja valo on violetti.

Hei, se on talvipäivänseisaus muuten! Kohta alkaa päivä piteneen ♥

Kommentit

 1. Hui kauhea, onpa pelottavan kuulonen "naamatilanne"!

  Meillä ainakin näyttäis vasta sunnuntaina tulevan minuutin pidempi päivä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee vähän aikaa, ennenku tulee kokonainen minuutti :) Ja mun naamatilanne menee vuosi vuodelta pelottavammaksi...

   Poista
 2. No voi hitsi, eihän sen seisauksen pitänyt ihmisten päissä tapahtua vaan auringonvalon määrässä.....;)
  Parantavia ajatuksia, voimahaleja ynnä muita hyviä ajatuksia täältä sinne.
  Mitäs vävykokelaat toisistaan tuumas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En huomannu että olisivat juuri mitenkään huomioineet toisiaan, toinen pari oli just lähdössä kun toinen tuli mun mukana. Ei niitä kyllä yhdistä mikään muu ku sukupuoli ja nuo siskokset, niin ovat erilaisia.

   Välillä tää pää kyllä huolettaa...

   Poista
 3. Kyllä ei voi muuta kuin huokaista kun ajattelen sun olotiloja. Ei tiedä ne jotka eivät sitä itse koe mutta on varsin kettumaista hoitaa niitä asioita mitkä on pakko hoitaa kun ajatus ei pysy kasassa ja horisonttikin vaihtaa paikkaa ihan omia aikojaan.
  Tuosta ibuprofeeni-parasetamolikombosta, miten sä pystyt vetämään niitä, tarkoitan että eikö ne lyö vyyhtipäänsärkyä päälle? Meinaan että pääsetkö sä "yksillä" eroon /helpottaako se päänsärkyä vai joudutko huonoina päivinä imuroimaan enemmän?
  Asia ei kyllä mulle kuulu eikä tartte vastata jos et halua.

  Hienot valot vaikka pidänkin valkoisista kaiken eniten tai no, tietyn siniset jotenkin sopii mun mielestä mutta esim. vihreät on ihan peristaltiikan loppupäästä ja mitä enemmän näitä värillisiä on, sen enemmän mä saan ihottumaa. Oikea tuli on tietty kaikista hienoin mutta eipä sitä näe palomääräysten takia monessakaan paikassa ja suurelta osin myös sen takia että se vaatii just sen verran vaivaa ettei varsinkaan citysuomalainen viitti.

  Jaksamista rakas ja toivon että nuppis antaa sun pitää joululomaa kivuista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti googlettaa vyyhtipäänsärky, oli aivan outo termi mulle. Mie käytän komboa sillon, ku on kova särky, josta en osaa sanoa onko migreeni vai ns. tavallinen (on lisääntyneet viime aikoina nää vaikeasti luokiteltavat) ja joskus se tehoaa, joskus ei. Sit on otettava kohta se migreenilääke. Ja sit on kyllä nuppi sekasin ja väsyttää. Lykkään vaan mig.lääkkeen ottoa niin pitkälle kuin mahdollista, kun siitä tulee niin paska olo.

   Huomenna olis vielä verenluovutuskin, Veripalvelu on ihan hätää kärsimässä ja oon monta kutsua jo saanut, ei nyt tarttis mitään migreenejä tähän jos meinaan sinne mennä.

   Sua varmaan tyydyttää se trendi, mikä jouluvaloissa nyt on; kaupoissa ei paljon muita oo ku valkoisia. Eikä ihmisten ikkunoissa/pihoissakaan. Mun elämä taas on niin harmaata, että otan ilolla vastaan kaiken värin, mitä siihen saan! Oli homma etsiä tänne sisälle värilliset jouluvalot, mutta niitä on tuossa sarjassa jo vähän liikaakin...

   Poista
 4. Hyvä Tuomas joulun tuopi!

  Migreeni on kyllä kurja, se saattaa vääntää lihaksiakin omituisesti. Ainakin minulla on välillä toinen puoli päästä melkein tunnoton. Toivottavasti pysyisi sinulla pois nyt jo pitempään.

  VastaaPoista
 5. Nyt kävi niin, että kirjoitin kommentin ja kirjauduin vasta sitten tunnukselleni. Kommentti hävisi.

  Piti sanoa, että migreeni kurja riesa. Saattaa aiheuttaa lihasoireita kasvoihin, olen huomannut. Toivottavasti hellittää sinulla jo pitemmäksi aikaa. Minulla on jostain syystä myös nyt tiheämmin kohtauksia vaikka vanhemmiten piti helpottaa. 100-vuotiaana kai...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo liian nuori oot vielä. Onneksi on lääkkeitä migreeniin, se on kyllä tosi riesa!
   Silleen ne kommentit kyllä katoaa, jos kirjautuu sisään vasta kun on kirjottanu kommentin.

   Poista
  2. Tuli muuten sähköpostiin kumminkin molemmat kommentit...

   Poista
 6. Mulla on kans joskus pahimmat migreenit ollu ne, jotka alkaa yöllä. Tuo sanojen hukkuminen ja puutaheinää puhuminen on kans tuttua, saatan myös lukea esmes ruudulta ihan omituisia.

  Mä otan yleensä Miranaxia ja parasetamolia päänsärkyihin, nivelsärkyihin sit taas ibuprofeeni-parasetamoli-kombon. Periaatteessahan nivelrikkoon ei kai sais ottaa tulehduskipulääkkeitä ollenkaan, mut minkäs teet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miranaxia kuopukselle määrättiin aiemmin, mutta se ei sillä tehoa ollenkaan. Ehkä vois kokeilla tuolleen parasetamolin kanssa.


   Poista
 7. Suosittelit Tilsaa, taidan hankkia Zoppaa ja Zärvintä -albumin, siinä kokoelma kolmelta vuosikymmeneltä. on julkaisut aika paljon 2000-luvulla. se makkarajuttu oli niin vakuutava;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, surrealismista ei ainakaan ole puute. Itse lehmäfriikkinä tykkäsin kovin "Päin heiniä" -albumista.

   Poista
 8. Mitäs tässä muuta toivottelee kuin parempaa vointia, migreeni on peestä!

  VastaaPoista
 9. Tuo migreeni on kyllä aivan järkyttävä tauti! Eräs lähisukulainen potee sitä myös ja kyllä on kamalaa, kun ei mihinkään pääse. Toivottavasti tokenee nyt jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pahimmillaan kyllä invalidisoiva. On jo parempi, ja jos tänään saan luovuttaa verta niin se toisinaan vähentää migreeniherkkyyttä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella