Very nice perjantice

Not.

Sadetutkassa ei näy taukoa, joten on kai vain yritettävä pukeutua säänmukaisesti (ei mulla semmosia vaatteita oo, niitä myydään vaan Partioaitassa hirmuiseen hintaan) ja työntyä sateeseen jossain vaiheessa päivää. Koirille kyllä ostin Lidlistä superhalvat, vuoratut ja ilmeisesti jossain määrin sateenpitävät manttelit - siitä taas näki, miten paljon merkki ja myyntipaikka tuo lisää koiran vaatteen hintaan. Ihan sama vaate on täällä tuplahinnalla, ja vastaavanlaiset merkkituotteet on kymmenen kertaa kalliimpia. Ja kun on kaksi koiraa, on oltava kaksi vaatettakin.

Ensimmäisen lapsen pitäisi palautua miehelästä tänään, ja taidan nakittaa hakureissun (mikäli tyttö ei saa muuta kyytiä) isällensä, koska keli on paska. Huonossa kunnossa kuulemma tuo miehen työmatkatiekin, joka on kuitenkin hoitoluokituksessa korkeammalla kuin tyttären miehelän tie. Tässä on mainio sivu, josta näkee missä luokassa mikäkin tie on. Jopa osa pyöräteistä. Huomasin, että meillä pyörätie on kiireellisemmässä luokassa, samoin on merkitty linja-autopysäkit. Kyllä täällä aurataankin pyörätiet nopeesti, joskus ennen autoteitäkin (ja sitten aura heittää moskat pyörätielle) ja se oli asia jota aikanaan kovin arvostin, kun lasten kanssa jalkaisin kuljin. Ainakin kerran kyllä tein matkaa yli kymmensenttisessä lumessa lastenvaunuja työntäen ja pulkkaa vetäen, lapsi kummassakin. Oi niitä aikoja.

Kello on kohta 12, vois vaihtaa yöpaidan päiväpaitaan...

Kommentit

 1. Märkä ja loskainen on keli. Hain postista viiden kilometrin päästä paketin ja kaikki tiet oli loskassa. Onneksi aamulla oli rauhallista ajella.

  Tuo tiekarttalinkki on hyvä, mutta ei siinä meidän kylien teitä ole lainkaan kun nämä on yksityisteitä. Kylältä on sitten jo luokiteltu tiet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on Liikenneviraston hoidossa olevista teistä, yksityistiet on varmaan ykkösiä niille, ketkä niitä hoitaa :) Kaupunkien kadutkaan ei ole noiden vastuulla.

   Ei tykänny koiratkaan kelistä, kattoivat minua vuoronperään, että ookko nyt ihan tosissas. Ja kova kiire niillä oli takas kotiin.

   Poista
 2. Huitelin Tassulla ruokapankkiin, kyllä haki maastopyörä tietään, kuin olisi ollut juovuksissa;D Helvetti mikä loskakeli, ja sit alkoi riputella vielä ihan märkää niin jo vain muuttui tie iloisen ihanaksi, taluttaa piti ne pätkät mitä ei kehdannut ihan autotiellä vetää. Jyväskylän kävelykadun alla kulkee sellaiset kaukolämpöputkien poistoputket jotka pitävät sen kadun ympäri vuoden lumettomana, olisipa isommalla alueella, taivas varsinkin pääkallokelillä. Raskasta kyntää sohjossa, kädet ihan kipeinä. Istun nojatuolissa lopunpäivää, onneksi ei tarvi liikua enää tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli muistoja mieleen ajalta, jolloin pyörä oli pääasiallinen kulkuneuvoni kesät talvet. Nastarenkaat helpotti jäällä, mutta sohjossa ei helpottanu mikään. Pahin keli oli sohjoa maassa ja räntää ilmassa.

   Poista
 3. Mullon vielä possupuku...

  Sinä talvena kun esikoinen syntyi, oli Hesassa ihan hirmu luminen talvi. Kauheaa oli vaunuilla edetä, kun tien yli ei meinannut päästä. Auran jättämän tönkyrän yli piti molemmin puolin vetää vaunut kun työntämällä ei päässyt yli. Hrrr!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingissä on aina hankalaa se lumesta eroon hankkiutuminen, kun ei riitä että aurataan, se pitää saada poiskin. Mun esikoinen kun syntyi, oli kuuma kesä ja jäi kaikki ihanat pienet vaatteet lähes käyttämättä, kun vaippaa enempää ei tarvinnu...

   Poista
  2. Onko possupuku sellainen vaal pun haalari missä huppu, edessä pitkä vetoketju? Näin sellaisen yhden naisen luona ja vaadin että heti päälle, halusin nähdä miltä näyttää. söpö!

   Poista
 4. Täällä on satanut koko päivän vettä, ja on ihan järkyttävän liukasta. Minä oon ollut niin kipeä, että olin viitisen vuorokautta sisätiloissa, ja eilen lähdin miehen mukana kauppaan (seinät alkoivat kaatua päälle!), autolla kylläkin, mutta vähän siis olin ulkona, ja heti kaaduin. Pienesti vaan, ei juurikaan sattunut.

  Sun on koirien takia ihan pakko ulkoilla joka päivä, hyvä tietysti, mutta tämmösellä kelillä ainakin täällä melkoisen haastavaa. Tuli mieleeni kun kerroit, että kaksi koiraa, niin aina kaksi vaatettakin: mulla on lapsenlapset kaksoset, ja aina kun ostaa niille vaatteita (tai mitä tahansa muutakin) on aina ostettava tuplat :)

  Voi kun tulisi vähän lunta lisää ja vähän pakkastakin, niin valostuisi tuo maailma ulkona. Vaikka alkaahan tuo päivä pitenemään, pikkuhiljaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on varmaan hyvät pohjat noissa toppasaappaissa (jotka kyllä alkaa nekin jo räjähtää, vaikka vasta viime talvena ostin) koska en juurikaan ole joutunut liukastelemaan. Ne ikäänkuin imeytyy jäähänkin. Täällä on semmonen sohjo kyllä nyt jään päällä, paljasta märkää jäätä ei paljoa ole. Ikävintä on kaatua sellaiselle, kun muun lisäksi vielä vaatteet kastuu...

   Ostatko aina samanlaiset vaatteet kaksosille? Mejän tyttöjäkin joskus luultiin kaksosiksi, kun esikoinen oli niin pieni ja kuopus otti kovaa vauhtia sitä kiinni - oli neljäviikkoisena saman painoinen kuin esikoinen nelikuisena...

   Poista
  2. En osta samanlaisia, enää. Tytöt ovat jo 13-vuotiaita, eikä niillä koskaan ole välttämättä samanlaisia vaatteita ollut, ei edes vauvoina. Joskus kyllä kun olivat pienempiä ja olin niiden kanssa vaateostoksilla, he sattuivat näkemään esim. jonkun juhlamekon, jonka molemmat halusivat. Mutta siis enempi harvinaista nuo samanlaiset vaatteet. Tyttöjen nimet on muuten Rauha ja Lahja :)

   Poista
  3. No kolmetoistiaat alkaa olla jo siinä iässä, että ovat varsin tarkkoja vaatteistaan... tai riippuu tietysti persoonasta.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee