Autonkorjausepisodi

Olihan päivä eilen. Onneksi en jaksanut kirjoittaa.

Mun auto pitäs katsastaa tässä kuussa, ja huomattiin vaan ykskaks, että se tyytti on vieläkin korjaamatta. Miks seki on niin tärkee olevinaan, mutta kuinka usein sitäkään loppujen lopuksi oikeasti tarvii (paitsi osottamaan mieltä muille kuskeille) ja mitä se hyödyttää vaaratilanteessa, jos joku on vaikka pakittamassa päin ja sillä on radio päällä - ei se sitä tööttäystä ees kuule.

No, mies osti uuden töötin kun arvelivat, että vanha on jotenkin tukossa, se oli joku 16 euroa. Eilen mies vei tytön junaseisakkeelle töihin mennessään, mutta juna olikin peruttu ja mie sit lämmittään autoa että haen sen sieltä ja vien kouluun. Laitoin jo pihassa auton valot päälle silleen, että ei tarvi sit pimeellä tiellä niitä roplata. Pitkät meni päälle ihan normaalisti, mutta kun toisen auton tullessa vastaan laitoin ne pois, menikin kaikki valot. Pikkusen oli hämärähköä hetken aikaa. Sain kyllä lähivalot päälle, mutta kaukovalot ei pysyny, onneksi takaisin tullessa oli jo sen verran valoisaa, ettei ne niin välttämättömiä ollu. Myöhemmin sit kokeilin, niin toimi taas ihan hyvin, että aloin epäillä vaan sohlanneeni sen valokatkaisijan kanssa.

Mies oli jo menossa ostamaan uuden "viiksen" (mun autossa äänimerkki on valojen kans samassa viiksessä, siks aateltiin että se vika on siinä) autoon, se olis ollu sitten jo paljon kalliimpi. Siirsin jo rahatkin sen tilille, ennenkuin lähdin apikkeelle autoani  näyttämään. Hirveä homma päästä käsiksi siihen tööttiin, se oli puskurin takana ja puskurin irrottamisessa vasta homma olis ollu, joten mie vaan väänsin sorkkaraudalla puskurin muovia rakoselleen, että apike pääsi jollain lailla ropaamaan niitä töötin johtoja. Sinne ei tullukaan virtaa, ja vasta siinä vaiheessa - 2h äherryksen jälkeen - apike aukaisi ratissa kiinni olevan viiksen sisälmykset, ja siellä oli jonkun johtokimpun liitin löysällä. Kun se painoi sen kiinni, virta kulki. Eli jos sen olis heti ekaksi avannut, ei ehkä olis tarvinnu ku työntää liitin pistokkeeseen ja homma olis hoitunu sillä. Ja nyt oli vanhan töötin johdot jo irti. Ja kun oli uusi töötti hankittuna (apike sanoi, että noissa autoissa tööttivikaa on) niin se sit laitettiin kiinni, mikä oli sitten oma operaationsa uusine johtoineen, laattaliittimien, ryöstäjien, pulttien sun muiden etsimisineen ja uusien reikien poraamisineen ym ym. Vajaan kympin pakkasessa. Viis tuntia. Pyörin enimmäkseen siinä vieressä apuna ja seurana, onneksi välillä pääsi autotalliin lämmitteleen.

Mut eipä tarvinnu ostaa uutta kallista viiksivaraosaa (mikähän sen oikea nimi on?) ja nyt on toimiva töötti. Ja kiitollisuudenvelka.

Ennen sinne lähtöä tosiaan vein kuopuksen kouluun ja esikoista käytin kaupassa ja lennosta toimitin sen poikakaverinsa kyytiin. Sit koiria lenkille, ja just ku olin lähdössä, huomasin että niiden ruokakupit on tyhjät. Aattelin täyttää niitä (oli jo ulkovaatteet ja -kengät) ni nostaessani kuppeja tiskipöydälle astuin vahingossa vesikupin reunan päälle, ja se pyörähti ympäri, vesi velloi pitkin keittiön lattiaa ja eikun luuttuamaan. Kenkäkin taisi vähän kastua. Ja kirosanoja päästä. Kun viimein pääsin täyttämään ne kupit, niin toinen lipes kädestä ja nappuloita lenteli pöydälle ja lattialle. Siinä vaiheessa totesin, että nyt riitti ja lähin meneen. Aattelin että kyllä ne koirat lattialtakin nappulat saa syötyä. Mies oli vaan ihmetelly kotiin tultuaan, että mitä on mahtanut tapahtua :)

Olin kuulkaa tyytyväinen ja onnellinen illalla kotiin päästyäni. Vähän telkkarin katselua ja sitten sänkyyn piikkimaton päälle lueskeleen hetkeksi. Ei tarvinnu unta houkutella.  Olin taas heränny viiden jälkeen aamulla, tänään sentään nukuin yli kuuteen.


Kommentit

 1. Melkoinen päivä sinulla, huh.

  Mulla on kaikissa autoissa ollut töötti ihan siinä perinteisessä paikassa, ohjauspyörän keskellä. Tässä uudessa autossa on todella railakas ääni, ei paljon viitsi huvikseen painella. En ole kuullutkään viiksitöötistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itsestäänselvä paikka minusta on se ratin keskusta! Jossain autossa oli kyllä jotkut painikkeet ratissa että peukaloilla painettiin. Mie en ees muista kumman sojon päässä se nappi on, tai ehkä nyt muistan kun siitä on ollu tämmönen haloo.

   Poista
 2. Ei ollut ihan paras päivä! Joskus kun homma rupeaa lipeämään käsistä (siis kuvainnollisesti) niin sitten kaikki menee pieleen!

  Parempaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitänee pysyä kotona niin ei ehkä satu mitään kamalaa...

   Poista
 3. Apike? Tyytistä töötiksi;D Olisiko se viiksi hallintalaitevarsi? -uloke? Nääh, viiksi on ihan hyvä sana. Jopas oli sähinäpäivä!! Kun se kosketusvika löytyi, tuntuiko siltä että koira jahtaa omaa häntää?
  CAra - se tööt on siinä viiksen päässä ja ei kun painamaan=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyytillä tuutataan ja piipillä töötätään. Äänimerkinantolaitteen kytkin on hallintalaitevarren päässä.

   Helpotus oli se tunne, kun vika löytyi!

   Poista
  2. Niin ja apike on anopin mies, joka ei kuitenkaan ole varsinaisesti appiukko koska ei ole miehen isä.

   Poista
  3. No pirskatti, onpas outo termi, nevö höörd. Onka tää virallinen, apike=)? Puolikas appiukko, apike, heh...

   Poista
  4. En oo kuullu muiden moista käyttävän. Hilja Valtosen romaaniin "Vaimoke" perustuva. Tai korvike? Oikea appiukko oli puliukko sillon kun siihen tutustuin. Muusikoiden ammattitauti, alkoholisoituminen.

   Poista
  5. Mun yksi entinen työkaveri puhui aina 'äitinsä puolisosta', josta mulle tuli aina mieleen, ettei hän pitänyt tästä ihmisestä (vaikka en tiedä ollenkaan heidän keskinäisistä väleistään) :P

   Poista
  6. Joo ei se "isäpuoli" oikein käy, kun on aikuisista kyse eikä mitään sellasta suhdetta ole koskaan ollut. Vieraammille sanoin "äitin miesystävä" (vaikka olikin kankeaa) ja tutummille vaan Paavo.

   Poista
  7. Tosin siinä vaiheessa, kun tämän työkaverin äiti kuoli, uusi puoliso muuttui 'äidin leskeksi' ja silloin meni hetki, että tajusin sukulaisuussuhteen.

   Poista
 4. Onpa sulla sitten ollut päivä...

  Ja monipuolinen sanavarasto :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisissa päivissä on se hyvä puoli että ainakaan ei unettomuudesta tarvi kärsiä sen jälkeen...

   Poista
 5. Autoissa kyllä aina tuntuu jokin kohta kaipaavan lisähuomiota juuri ennen katsastusta. Mikähän siinäkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää olis pitäny kyllä korjata jo viime vuoden helmikuussa, mutta pääsi unohtuun just ku ei sen vikaisuutta tavan ajossa ees huomaa. Mulla ei oo tapana tööttäillä. Vissiin yhen kerran tänä aikana olis tehny mieli, ku joku kääntyi isolle tielle eteen eikä saanu autoaan vauhtiin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee