Injektio ja inversio

Unia taas paljon. Tai ehkä se, että herään usein yöllä unen päätteeksi ja mietin sitten valveilla niitä unia, saa ne jäämään mieleen. Ainakin parina yönä oon nähny unta leikkivistä ketuista. Viime yönä oli kammottava uni, jossa tapoin ainakin yhden ihmisen (tosin ei se ehkä kuollu kun se puhui) ja se oli kamalaa mutta mun oli se tehtävä kun sellainen suunnitelma oli tehty ja krääh. En tiedä kuka sen suunnitelman oli tehnyt ja siihen velvoitti. Ja miksi juuri ne ihmiset. Oon vissiin liikaa seurannut sivusilmällä, kun muut perheenjäsenet katsoo elokuvia. Sitten herättyäni jäin miettimään klassista kysymystä "voisinko oikeasti tappaa" kun ajatus ruiskuneulan tökkäämisestäkin toiseen ihmiseen tuntuu pelottavalta. Olen mie lehmille ja vasikoille antanu antibioottia injektiona ja itelleni Klexaneruiskeen, mutta hui. Toiselle ihmiselle. Mutta tarpeeksi tiukalle ajettuna varmaan pystyisin itseäni ja rakkaitani puolustaakseni vaikka tappamaan.

Se on sitten inversiotilanne Suomessa, yksi suuri pilvi makaa maan tasalla. Maan pinnalla kylmää ja ylempänä lämmintä, esimerkiksi Saanalla on nyt 5,7 astetta pakkasta, kun sen juurella Kilpisjärven kyläkeskuksessa 9,2 astetta. Kyllä oli eilenkin sumua, ja katulamppujen valossa näkyi, kun jäähileet kimalteli sumussa. Tänään metsä on taas kuin lyijykynäpiirros.
Uudella puhelimella tulee hienoja kuvia. Kun vaan oppisin käyttämään, on niin paljon kaikkia vaihtoehtoja - etenkin käyttöohjeessa, puhelimesta niitä samoja ei useinkaan löydy - että on vaikea muistaa ulkoa eri toimintoja. Se puhelin oli ihan ylläripylläri lahja mieheltä. Ihan vaan sanoi käyvänsä dna-kaupassa sen kummemmin selittelemättä, ku mie menin ruokakauppaan. Kassan jälkeen tarjosi apua kassinkantoon ja antoi vaihtarina oman kassinsa, ja kun kysyin mitä siinä on, se sano että "sun uusi puhelin". Olin äimänä. Toki mun vanha puhelin oli ihan tukossa, koko ajan herjas ettei päivityksiä voi tehdä, ellen poista niitä kahta sovellusta, jotka oon siihen ladannut ja joita käytän. Laite on täynnä kaikenmaailman joutavia sovelluksia, joita ei voi poistaa vaikken niitä käytä, kun ovat järjestelmäsovelluksia, ja sitten se vaan täyttyy kaikesta ekskrementistä jota mie en sinne edes haluais. Mutta olisin mie sen kanssa vielä pärjännyt jotenkuten. Osamaksulla se tuonkin osti, mutta onhan se söpöä että mulle osti ♥

Eilen näin peräti kaksi ruumisautoa, joista toinen oli valkoinen. Ikinä ennen en oo nähny valkoista ruumisautoa. Eri aikaan sentään olivat liikkeellä, ei täällä nyt mitään massakuolemia kai oo ollu.

Tänään huomasin, että lumi oli painanu aitaverkon alas tuolla yhdessä tontinkulmassa, koirat olis eilenkin päässeet ohikulkevan koiran kimppuun (oli se, mille ne aina rähjää hirveästi) jos olisivat juosseet sinne. Yleensä juoksevatkin, nyt tulivat mun luo kun kutsuin ja vein sisälle. On meinaan koirankantava hanki. Kyhäsin irtoaidanpätkästä jonkinlaisen hätävara-aidan siihen, täytyy pitää silmällä että pysyy pystyssä. Kesällä panna siihen korkeampi verkko ja kunnon tolpat. Jos elää.

Kommentit

 1. Ihana toi kuva! Mua ärsyttää kans kun puhelimesta ei pysty poistaa tiettyjä täysin turhia sovelluksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yritän kyllä tehdä jotain kaikelle mahdolliselle tässä, mutta kun ei oikein tiedä mikä on sitten tärkeää erinäisille toiminnoille ja mikä ei...

   Poista
  2. Yleensä ne ohjelmat joita ei voi poistaa liittyy käyttöjärjestelmään ja siten ei suositeltavaa poistaa. Omia appsejään luultavasti myös puolustaa kiivaammin.

   Poista
  3. No joku Booking.com ei kyllä liity käyttöjärjestelmään millään lailla... Mutta tosiaan tästä uudesta puhelimesta voikin poistaa, kun vain löysin oikean poistopaikan. Tai tosiaan laittaa sen minimalistisen tehdasversion.

   Poista
 2. Kiva kuva ja hauska yllätys mieheltä :)

  Mulla tulee krijat uniin enemmän kuin elokuvat tai tv-sarjat. Toki jos iihan putkeen katsoo jotain todella pohdituttavaa, niin kyllä se tulee.

  Eräs vanhempieni ystäväpariskunnan rouva sanoi aikoinaan, että hän uskoo naisten olevan paljon raaempia sotilaita kuin miesten ja itse olen aika samaa mieltä, kun on seurannut esmes joitain kiusaamistapauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se saattaa niinkin olla. Mua tosin on pahemmin kiusannu pojat, mutta paskamaisimmat tuntemani ihmiset on kyllä enimmäkseen naisia.

   Poista
 3. Mitkä puhelimet teillä oikein on, minä olen poistanut omastani monta turhaa nettiä syövää sovellusta. Minulla on Android-käyttis puhelimessa.

  Kauniisti tehty mieheltäsi tuo uusi puhelin.

  Täällä on todella kaunista, puut huuruisia ja sumu on kiakkialla, aavemaista.

  Ikinä en pystyis eläintä tai ihmistä tappamaan, en millään konstilla. No, ehkä myrkkykäärmeen jos olisi pakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en voi tappaa esim. kärsivää lintua tai hiirtä. Mutta jos se uhkais tappaa mun perheen niin sit luultavasti voisin.
   Mulla on huawei honor 8, edellinen oli y5 ja siitä jos yritti poistaa turhia ohjelmia, sanoi että "järjestelmäsovellus, ei voi poistaa". Tää on vähän erilainen, oon nyt jotain poistanu, mutta siinä on vaihtoehtoina outoja "pakota lopetus" tai "haluatko korvata tämän sovelluksen tehdasversiolla? Kaikki tiedot poistetaan." ja oon aika ulalla mitä ne tarkottaa. Ja jos poistan jonku ohjelman niin en tiiä kuinka se vaikuttaa muihin ohjelmiin. Tyyliin jos poistan jokun Google Play Elokuvat niin vaikuttaako se kaikkien videoiden katsomiseen vai vain G.P. elokuviin... Kamala huomata olevansa ihan tietämätön!

   Poista
  2. Olen poistetut juuri tuollaisia nettiä käyttäviä sovelluksia, koska en puhelimella niitä tarvi. Tabletti on niitä varten. Ei sieltä mitään oleellista ole hukkunut.

   Poista
  3. Jos ei halua poistaa niin ne kannattaa asetuksista laittaa silleen ettei ne avaudu, silloin eyö nettikaistaa.

   Poista
 4. Meillä on täällä kylillä valkoinen ruumisauto ja mä oon jopa ajanut sitä, viime viikolla viimeks ;-)

  Aika metka tunne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mie tiiän että sie oot queen of fucking everything, mutta että vielä ruumisautokuskikin!

   Poista
  2. Jos et kerro kenellekään, niin sillä muutettiin esikoinen ja viime viikolla vielä vietiin yks hylly ... hih!

   Mut ei ollu ketään (muita kuin kuopus, elävänä, etupenkillä) mukana!

   Poista
  3. Ajoitteko asiaankuuluvan hitaasti ja arvokkaasti? XD

   Poista
  4. Siinä on saattanu asuintalon tyypit kattoa, että aika kova jätkä, kun muuttoautona on ruumisauto...

   Poista
  5. Siitä ei onneks päälle päin näe että sillä kuljetetaan ruumiita - tai siis onko se sitten edes ihan virallinen ruumisauto?

   Joka tapauksessa ajatus sellasen mustan auton käyttämisestä muuttoautona oli niin kutkuttava, että piti jättää se mielikuva sulle (ja itelle). Kova jätkäpä hyvinkin ;-)

   Poista
  6. Onhan ne ruumisautot yleensä vähän erilaisia, korkea takaosa ja isot ikkunat siellä. Sitten kun vielä olis isoja laatikoita sieltä kantanu myöhään illalla asuntoon...

   Poista
 5. Dekkariuni, hui!

  Enpä ole minäkään nähnyt valkoista ruumisautoa, vaikka niitä kulkee jatkuvasti työpaikan liepeillä.

  Hieno kuva. Katoin ensin, että siinä on jotain jäätyneitä marjoja :D

  VastaaPoista
 6. Mukavaa, että sait puhelimen ihan yllärinä :) Täällä on tänään ollu tuhrupäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en vaan taas osannu olla oikealla lailla tarpeeksi kiitollinen.
   Maan päällä lepäävä pilvi yltää kuulemma Inariin asti.

   Poista
 7. Miehesi on tehnyt taas kiltisti. Onko hän alkanut lukea sun blogia kun ylläreitä sataa? Niin tai näin, muksaa!!
  Idässä valkoinen on kuoleman väri, täällä musta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aina välillä käy tarkistamassa, mitä mie taas lavertelen julkisuuteen täällä...
   Jossain päin maailmaa musta on ilon väri.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia