Kaikki ok.

Onpa se hassua, kun tuntuu niin julmetun kylmältä muutaman asteen pakkanen, kun on tottunut nollakeleihin... tosin onhan tuolla hyytävä tuuli sen lisäksi. Äsken kävin hakemassa kuistilta soppakattilan jääkaappiin, ennenkuin menee umpijäähän, niin hytisin vaikka on muumipukukin päällä. Koiratkin tuntuu tietävän, että ulkona on kylmä, kun ovat vaan tuossa sohvalla peiton alla eikä niillä ole mikään kiire aamupissalle.

Keski-Suomen reissu oli mukava. Mennessä satoi vettä koko matkan, ja takaisintullessa aurinko paistoi matalalta silmiin. Onneksi miehellä on aurinkolasit autossa, eipä olis tullu lähtiessä mieleen, että sellaset olis pitäny ottaa mukaan. Kuopus näki ehkä suden metsänlaidassa. Tarkistin sen paikan kartasta, se oli kyllä semmonen paikka missä todennäköisemmin liikkuu susi kuin sen näköinen koira - nimikin on Viirukorvensuo.

Lainasin ennen joulua kirjastosta useamman kirjan, että on jouluksi lukemista... nyt on sit ollu lukuinto niin kortilla, että pitäs jo palauttaa enkä oo saanu luetuksi ensimmäistäkään. No, ehkei tuollainen tietokirja niin koukuta, kun joku romaani, vaikka ihan mielenkiintoista onkin. Vähän ehkä samoja asioita jankkaavaa tosin. Ja tänään aattelin pitää telkkarinkatselupäivän. Lapsia täytyy vähän kyyditä siinä ohessa.

Kommentit

 1. Mitäs kirjoja ne olivat? Ei aina jaksa lukea, mulla on ollut koko syksyn kesken parikin paksua kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se Viisaat linnut on kesken. Sentään sain luettua kuningatar Elisabetista kirjoitetun kirjan, sen jonka pääsin lainaamaan ihan ekana :) Oon ollu tosi huono lukemaan nyt.

   Poista
  2. Mä meinasin kysyä ihan samaa - ammattitauti ;-)

   Mukavaa maanantaita sinne <3

   Poista
  3. Unohdin kertoa, että onhan mulla myös Eläinten salattu elämä - Luonnon asukkaiden ja lemmikkien sielunelämästä (Peter Wohlleben) ja Vargasin Sinisten ympyröiden mies, jonka tosin oon lukenu jo aiemminkin.

   Poista
 2. Montako koiraa tuossa kasassa?

  Huomasin myös, että vaikka pakkasta on vaan -6 C, niin tuntuu tosi kylmältä plussakelien jälkeen. Tuuli oli yöllä kovimmillaan. Toisaalta on mukavia nämä kuivat kelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki talon koirat :)
   Kuivuus on kyllä piristävä muutos viimeaikaisiin keleihin.

   Poista
 3. Rakastan kun tuli pakkasta<3 Ratakatu 12 ollut hyllyssä vuorossa jo puoli vuotta, kyllä se siitä lukuun lähtee...joku päivä.
  Hassu koirakasa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkanen kuuluu talveen. Tiistaiksi meille luvataan taas punaista nollaa...

   Poista
 4. Oih, tästä pitäisi vääntäytyä pihalle koska eilinen meni sisätiloissa vaikka toisin olin suunnitellut.. enpä tiedä, pari viikkoa kun jaksaisi niin sitten pitäisi olla taas lauhempaa. On muuten totta että näihin leutoihin talviin alkaa tottumaan ja sitten sitä kauhistelee parin asteen pakkasia, aivan kuten sä sanoit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin jos aurinko paistaa, niin mulla on aina huono omatunto sisälläolosta...
   En muuten saa sun blogiin kommentoitua, päivitin kiekon ja uusin salasanankin, mutta ei mun kommentti tullu näkyviin. En jaksa sen kans vääntää, totesin että maailma ei menetä mitään mun kommentoimattomuuden takia.

   Poista
 5. Mulla on ihan virallinen joutopäivä, karma järjesti sen mulle. Pikkasen lauhtunu aamusta n.-17.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karma ei tässä tapauksessa kai tiedä hyvää?
   Meillä on sentään kymmenen astetta vähemmän.

   Poista
 6. On tää kyllä kivaa, kun on vähän pakkasta, mutta eihän sitä ihan marisematta voi olla. Eilen illalla nukkumaanmennessä (yläkerrassa) tuntui siltä kuin meidän katolla hyppisi muutama ihminen, niin kauhee oli tuuli. Tuntui se tuolla järvenrannassakin aikamoiselta, kun siellä hetki käveltiin.

  Lukuinto tulee kyllä varmasti takaisin, tietty kurjaa kun palautusaika lähestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osan sain uudelleenlainattua, mutta yks kirja pitää pakosti palauttaa, kun siitä on varauksia. Oon kaks kertaa peräkkäin lainannut sellasen kirjan, minkä muutkin haluaa...

   Jossain meren äärellä on kai ollu kunnon talvimyrsky.

   Poista
 7. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005517450.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös justiin Imigran-suihke ollu loppu, ja nyt sit taas... onneksi on jemmassa täysi paketti.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia