Sibirisk pichta

Kuva unhoittui edellisestä postauksesta, mutta tämähän on varsin sopiva hyvän yön kuva näin illalla postattavaksi.

Tämä pihtakuusi kaksine latvoineen kertoo tarinaa kahdesta pikkutytöstä, sisaruksista, jotka alle kouluikäisinä tai vähän vanhempina leikkivät kuusen juurella talviaikaan. Toinen, innokas puissakiipeilijä, sai päähänsä kiivetä pieneen kuuseen, jonka latva ei sitten kestänytkään lapsen painoa vaan katkesi. Ennen lasten syntymää kuusen latva ylsi lasten äitiä vyötärön korkeudelle, tänään - nuoremman pikkutytön täyttäessä 17 vuotta - tämä pihta kahden uuden latvansa kera on katuvalopylvästä korkeampi.

Niin se aika kuluu ja puut pitenee.

Tämä päivä meni ensin miehen heräämistä odotellessa, sitten siivotessa ja kaverin kassa kahvitellessa, sitten käytiinkin muutaman kymmenen kilometrin autoreissu katsomassa kaverille uutta autoa. Ei ostanut, kun moottori vinkui oudosti. Mahdollisia vikoja useampi, yksi niistä varsin fataali moottoria ajatellen. Tulipahan käytyä.

Kommentit

 1. Oih, ihana tarina<3 Onnea nuorimmaiselle kuusiriiviölle=) Tavallaan hienoa että vahingon kautta on kuusella kaksi latvaa kuin on tyttäriäkin, aaaapuaaaa, tarinaseppä minussa sekoaa, tuosta saisi aikaan vaikka mitä.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut tytölle! Kaunis on pihta kaksine runkoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onhan se kaunis. Pihta on vähän niinkuin hienostuneempi versio tavan kuusesta...

   Poista
 3. Onnittelut nuorelle naiselle!

  Meidän siperianpihta sai jo pienenä jonkun vaurion latvaan ja sitten se onkin kasvanut vain leveyttä. Se on hauskan näköinen, kuin tuuhea pensas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lueskelin eilen illalla netistä jotain pihdasta, ja siinä sanottiin että se saa helposti latvavaurioita tuulessa. Ja ihan ilmeisesti myös lasten leikeissä.

   Poista
 4. Onpa komea kuusi, ja tarinakin on ihana!

  On se hullua, miten aika kuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se. Oikeassa ne oli vanhemmat mammat, jotka sano "aikansa kutakin" kun ruuhkavuosissa huokailin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia