Sipuli

Pitäskö se jo istuttaa oikeaan multaan ja ruukkuun?
Komiat juuretki sillä jo on. 

Kuopus tuli kotiin mut ei sitä oo paljon näkyny, nukkuukin iltapäivän puolelle. Tänään vein sen psykologikäynnille ja seuraavan kerran se näkyillee illalla. Osa perheestä luultavasti reissaa taas ensviikonloppuna - täysi-ikäistä lasta ei huvita mejän mukaan tulla. Saako semmosta ees sanoa enää lapseksi? Kyllä se mun lapsi on aina.

Ei sitä monestikaan tule ajatelleeksi, että pysyväisluonteisilla asioillakin voi olla loppu. Vai aatteleeko sitä vaikka kyläpaikassa, että tää voi nyt olla viimeinen kerta, kun olen täällä? Tai viimeinen kerta kun näen tuon ihmisen? No, ei tietenkään normaalit ihmiset aattele, jos ei ole sellaista näköpiirissä, odotettavissa tai epäiltävissä. No jostain syystä Joogaopistolla viimeksi ajattelin niin, koska sen paikan viehätys mun silmissä oli vähentynyt huomattavasti, pettymystäkin oli. Mutta jos ajattelis silleen, vois ehkä saada käynneistä enemmän irti. Vaikka tarviiko sitä aina saada kaikkea irti kaikesta...

Sillon kun näin sen italiaunen, kerroin siitä unessa olleelle henkilölle, ja se sano että enneuni. Nyt se ihminen asuu korkeassa paikassa vesistön lähellä - ei tosin meren. Eikä Italiassa. Ja huonekaluthan oli siinä mun unessa hieman kuin muuton jäljiltä sullottuna liian pieneen tilaan. Näin sitä helposti voi unen sovittaa enneunen muottiin, kun vähän veistelee osia pois eikä välitä, että ei ihan osu kohdalleen :)

Mun pitäs kaiketi ottaa dosetti käyttöön, kun en muista oonko syöny lääkkeeni vai en. Joskus muinoin mulla oli semmonen ananasrenkaan näköinen ja -kokoinen, onkohan se vielä tallella... olis kätevä reissussakin, ei tarttis kalisevaa pilleripurkkia kuskata mukana.

Telkkarista tulee taas Doc Martinista uusia jaksoja ♥ Ei olekaan pitkään aikaan tullu oikeen mitään hyvää, mitä säännöllisesti sais kattoa. Pitäskö sitä Holby Cityä yrittää? Haluaisin, että olis enemmän sairaanhoitoa ja vähemmän ihmissuhdekiemuroita.

Korva huutaa taas ilkeästi, mutta hei: tänään ei oo ollu pää kipee! *koputtaa puuta* Usein onkin niin, että kun illalla otan migreenilääkkeen (kuten eilen taas piti) niin seuraava päivä on migreenitön.

Huomenna on vielä lunta ja räntää ja vettä, mutta sitten pitäs hetkeksi taas helpottaa!

Kommentit

 1. Aika menee todella nopeasti ja muksut lienevät parhaita mittareita siinä. Tänään pieni muksu - huomenna muutta pois. Omalta kohdaltani voin sanoa että mä pidän liian vähän yhteyttä esim. kummilikkaan koska se on lapsi vaan kerran elämässä ja siksipä sitä aikaa pitäisi vaalia mutta ei, aina on muka jotain tähdellisempää ja toisinaan tämä ihan oikeasti painaa mua. Yleensä iltaisin tulee sellaisia hiljaisia hetkiä jolloin tulee mietittyä joskus turhankin syvällisiä mutta totuus on että enemmän pitäisi olla tekemisissä.

  Dosetteihin: mulla on ollut jo useamman vuoden käytössä tällainen avaimenperä

  http://www.uneksi.com/kauppa/dosetit/alumiininen-pillerirasia-kiinnitys-vaikka-avaimenperaan/

  ja se on noin kolme senttiä pitkä, ehkä hieman yli en ole mitannut ja about 15mm halkaisijaltaan joten sinne mahtuu isommatkin raksut tai aksut pidemmällekin reissulle. Toimitus tuli niin nopsaan että tilaus tänään ja ylihuomenna oli jo avaimenperä käytössä ja itse teen niin, että käärin raksut talouspaperiin koska muutoin pillerit pääsee kolisemaan alumiinisia seiniä vasten ja pillereistä tulee pelkkää pölyä jos ne heiluu siellä pitempään.

  Mine lähte ny katsoma onko tullu uusi päävamma tai harmitusihmine parantola vai onko ne hullu alkane särke paikkoja sielä.
  Sä ole hyvä ihmine - mä huomasi se heti ku sä käydä siellä katsomassa <3
  Sulla oli myös hyvä tuoksu iholla, se leiju emozionante mun ylempi hengitysaukko..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En särkeny paikkoja kumminkaan, mutta lisäsin itseni potilaslistalle :)
   Ja mun dosetissa pitää olla päivät erillään - ei siitäkään välttis oo mitään hyötyä, kun en aina muista mikä päivä on.

   Poista
  2. Juu mä huomasin - kiitosta vaan <3
   Niin, onhan se niinkin mutta tuon avaimenperän kans raksut kulkee mukavasti mukana eikä mulla tarvi olla mukana kuin Targiniqit jos sattuu käymään niin etten ole iltalääkkeen aikaan himassa. Niitä kun ei voi jättää ottamatta tai tapahtuu sellainen juttu että loppuu hapen saanti, ihan sama reaktio kuin yliannostuksessakin ja ne on myös otettava kokolailla kahdentoista tunnin välein koska jos menee, pitkäksi, niin olotilan korjaantuminen kestää helvetin kauan ja siihen asti on tosi huono olo.

   Poista
 2. Kyllä dosetti joka naisella olla pitää!

  Sun sipuli on kasvanu komeasti, lapsi on aina lapsi ja mikähän vielä piti sanoa? On vähän hajanaista mun ajatus, kun olin 4h ystävän kukkakaupassa auttamassa ja siellä ei kyllä oo mikään maailman paras sisäilma... sorry.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halvalla se sieki pään sekasin saat! Kukkakaupoissa on talviaikaan monesti ihan terveellekin raskas ilma.

   Poista
  2. Niin on, ja sitten kun vielä rakennus on sellainen, että ilmanvaihtoa ei vaan ole, niin siinä se cocktail sitten on aika valmiina!

   Poista
 3. Siirry vaan Holby Cityn pariin. Minä nauhoitan sen ja katselen sitten muutaman jakson kerrallaan ilman tekstiä, mukava kuunnella brittien eriaksentteja.

  Dosetti on kätevä, mulla on sellainen mihin saa koko viikon lääkkeet. Se on oivallinen ottaa muutaman päivän reissuun ja mökille ym.
  Onhan mulla tuo dosenttikin omasta takaa :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niitä "kaiken maailman dosentteja"? :) Mun englanti on niin poor, että tarvin tekstitykset etenkin, jos on jotain sairaala- tai muuta erikoisslangia. Hotellin vastaanotossa vielä ymmärtää kun toinen artikuloi selkeästi.

   Poista
  2. Huvittaakin joskus, että voisin varmaan tehdä kohta sydänleikkauksen teoriassa kun olen kuunnellut niitä Holbyn termejä englanniksi.

   Tämä meillä oleva on hiekoitus-dosentti :)

   Poista
 4. Minäkin suosittelen Holby Citya ja myös dosettia. Minulla on sellainen johon saa viikon lääkkeet. Se on kätevä ottaa mukaankin. - Mukavaa tulevaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Nuo sipulinvarrethan vois käyttää ruokaan, näyttää tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
 6. Jestas kun hieno sipuli; en minäkään raaskis käyttää ruokaan, vaikka varmasti on hyvää!

  Mulla on semmonen simppeli dosetti, kun pitää ottaa "vain" aamuisin ja iltaisin lääkkeet (tosin aamulla 5 lääkettä ja illalla 5 taas erilaista lääkettä). Käytin sitä siihen saakka, kun kesällä oltiin ulkomailla, kun sinnehän pitää viedä lääkkeet alkuperäispakkauksessaan. Kotiin tultua päätin jättää dosetin pois käytöstä ihan muistini takia, ja tässä se taas nähdään: en käytä vieläkään dosettia, mutta tämän tästä mun on pakko kysyä mieheltä, että oonko jo ottanut lääkkeet? Ilmoitan siis hänelle aina, että nyt oon ottanut, tai sit hän kysyy multa että onko ne jo otettu. Voi herranen aika tätä hataraa päätä! Siltikin sinnittelen ilman dosettia, kun on kumminkin toi mies!

  Lapsiahan ne jälkeläiset on, ikuisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olishan se hyvää muistinharjoitusta, mutta mua ei oo kukaan muistuttamassa... miehellä on jostain syystä (no, ihan syystä) jotain mun lääkkeidensyöntiä vastaan, jotkut niistä on muinoin muuttanu ihan persoonaakin.

   Poista
 7. Sipuli kerrassaan upea<3 Täällä kiva pikku pakkanen ja alkaa tolkkuuntua reisusta. Olipahan kerrassaan täydellistä, mikään ei mennyt pieleen, muistin kaiken hankkia mitä piti, tapahtumia oli riittävästi ja tuli tavattua mukavia ihmisiä. JA mut pokattiin, uih *punastuu* ...supisupihytissä... supisupiheräsin ...supisupikäveltiinkäsikädessäkokopäivä....supisupi....naa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea vaan onnesta ♥
   Meki oltiin sielläpäin käymässä, jätettiin kuopus matkakeskukselle tapaamaan kaveriaan ja jatkettiin ite eteenpäin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Kantokyky koetteella

Jännittää