Tragedia

Ei ihan mun eiliset toiveet toteutuneet, kun haaveilin ettei tarttis viideltä nousta koiraa käyttään pihalla. Kello viiden lisäksi piti käyttää sitä ulkona klo 0.23, klo 2, klo 3, klo 7 ja vielä 9.30, jonka jälkeen nousin ylös ja lakkasin laskemasta. Ripuli. Onneksi heräilin kun se meni alakertaan ja kun kuulin, että se raapaisee ovea eikä mene esim. juomaan, niin nousin ylös. Parka raukkanen.

Aamun aikana on tikli tai urpiainen saanu surmansa traagisesti mejän pihalla. Tällasia höyheniä on laajalla alueella pihalla. Toivottavasti ei ollu tikli, niitä on niin vähän urpiaisiin verrattuna. Pihabongaukseenkaan en pystynyt edes laskeen, kun niitä oli niin paljon ja ne lehahteli koko ajan eestaas, osa kahahti välillä ilmaan ja sit putoili sieltä puusta takas syömään ja nousi puuhun ja tuli alas. Pyöreesti kolmekymmentä arvioin niitä olevan. Ekaa kertaa sain pihabongauslistalleni variksenkin, sattui lentään siitä yli. Kaikki linnut saa merkata, mitä näkyy, vaikkei ne oliskaan syömässä.

Intouduin kunnon äidin ja vaimon askareisiin; korjaamaan vaatteita. Meillä on sellanen kaappi, mihin perhe työntää korjattavat vaatekappaleet, ja mie niitä joskus sitten sieltä puhdetyönä korjailen. Nyt sain viimein laitettua miehen farkkuihin uudet napit, ne on odottanu siellä aika kauan... mahtaneeko enää sopia mahan kohdalta päällekään. Hirveä homma irrottaa niitä painonappien jämiä, yhden irrotin ja loput sai jäädä silleen ja ompelin napin vain viereen. Ne oli jotenkin kai liimattukin kiinni, jotain ainakin oli kankaan ja metallin välissä. Napit oli siis irronneet niin, että vain se metallinen tappi oli jäänyt. Monestihan ne napit irtoaa niin, että koko höskä tulee reiästään pois, mutta näistä oli vaan ne nappiosat irti. Yritin laittaa hienoa metallista painonappia, mutta eihän siitä mitään tullut, vääntyi vinoon ja meni lommoille. Oikee kätevä emäntä. No, perinteisiä nappeja sentään osaan ommella. Tuli pieni hyvä mieli kun sai jotain tehtyä.

Nyt kokeilen, saanko uuniin tulia.
Sain. Vaikka ei ollu sisällä klapeja kuivumassa, piti liiteristä hakea.


Kommentit

 1. Katto hienosti sait tulet uuniin :) Mulla ei taho onnistua kuivilla puillakaan tulenteko. Canikur on tehokas lääke koirien ripuliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaan aika kallista, on meillä sitä ollu ja jos olis nytkin ollu, niin oisin ehkä yöllä antanu. Syökin ihan siltään ilman vippaskonsteja. Nyt annoin vaan hiilitabletin, yhen kerran on käyny kyykyllä sen jälkeen.

   Tuohon mejän pönttöuuniin saa helposti tulet, siinä on varmaan hyvä veto. Mieluiten käyttäisin sytytyspaloja, mut nyt ei taida olla sesonki kun ei oo vastaan kävelly kaupassa. Paitsi jotain muovipusseissa olevia, en mie semmosia halua.

   Poista
 2. Ehtoisa emäntä siellä ;-)

  Mun laps sai hodaria... en ollut Marttana minä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hodari on hyvä ja helppo ruoka! Meillä esikoinen tykkäs syyä niitä yhteen aikaan, ja ilman mitään mausteita, ketsuppia tms. Pelkkä nakki ja sämpylä. Se onkin ollut aina yksinkertaisen ruuan ystävä...

   Poista
  2. Meillä on ketsuppi hodarissa ja sitten salaatti vierellä... Suht yksinkertaista sekin!

   Poista
 3. Paljon oletkin ehtinyt tehdä. Minä tein lounaan ja pesin pari konneellista pyykkiä ennen kirkolla käyntiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykkiä en saanutkaan pestyä, mutta pitää olla tyytyväinen että jotain edes tapahtuu... varsinkin kun alla on hyvin katkonainen yöuni.

   Poista
 4. Mä en bongannu urpiaisia pihabongauksessa ja kuten arvasin 30 keltasirkun parvikin katosi ennen bongauspäivää. Joulukuussa seurasin isoa urpiaisparvea, joku oli laskenut niitä olevan 3000. Nyt naapurikylässä on 15 000 urpiaisen parvi, joita haukat pitää liikkeessä. Aika pörinää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huii siellä vasta liikennettä on! Urpiaiset on isona parvena vähän ikäviä, ku ne pelottaa tiaiset ja muut pois.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella