Varistelua

Nyt on löytynyt uudissana kuvaamaan mun ja miehen kaksinoloa kun jälkikasvu on muualla, kiitos Marjaanan! Kun elo on yhtä harvasanaista kuin runossa kahdesta vanhasta, vanhasta variksesta. Siinä runossa ei kyllä ole kyse pariskunnasta (tai mistä sen tietää, ei ne ainakaan yhessä asu) mutta vanhoja variksia me ollaan.

Aamulla kävin pitkällä lenkillä päivän valjetessa. Oli pakkasta ainaki seittemän astetta, piti pukea koirille kengät että tarkenivat pidemmän reissun. Kyllä ne nytkin puoli kilsaa ennen kotia alko kulkeen mun lähellä vähän onnettoman ja palelevan näköisenä. Lohduksi kannoin niitä vähän matkaa. Ylämäkeen, lääh puuh ja hiki oli muutenkin.
Elukoita vissiin kulki siellä metsässä, toinen varsinkin kovasti hakeutui polunpenkalle kuuntelemaan korvat pystyssä. Toinenkin kyllä kuulosteli. Tuollaisissa tilanteissa mietin, että olis se kiva, kun olis sellanen superkuulo kuin koirallakin. Ja hajuaisti, että tietäs kuka on kulkenu edellä, mikä eläin on puikahtanut polun yli. Mutta jos saisin valita yhden superaistin, niin kyllä se olis näkö.

Kävin Vallilan kirjastossa! Ikinä ennen en oo käyny. Miksi olisinkaan sinne asti eksynyt. Esikoinen halus mut eskorteeraamaan (lähinnä avustamaan kulkemisessa kun se ei oikein tienny miten sinne mennään) kun se kävi Mäkelänkadulla hakemassa tatuoinnin, ja mie siinä kattelin, että missä kuluttaisin sen ajan. Ilahduin suuresti kun löysin kirjaston! Sinnehän toki asettauduin, puliukkojen ja kotoutuskurssilaisten sekaan. Löysin Fingerpori-kirjan, jonka kanssa mukavasti se puolisen tuntia kului. Vessassa olisin voinu käydä, mutta siihen inva/naistenvessaan just lukittautui joku asunnoton pesulle, niin en ehtiny ku metrolipussa oli vielä sen verran aikaa, että ripeästi kulkien päästiin vielä samalla lipulla.

Kirjastossa pitäs olla suht hiljaa, ja kaks kertaa pärähti puhelin soimaan (ja yleensä mulle ei juuri soitella...), soittoäänenä tämän kappaleen kertosäe Zedge-versiona. Kovaa! Jää muuten usein mulle miellyttäväksi korvamadoksi aina kun puhelin on soinut :)

Helsinginreissussa kyllä olis ollu rasittavaa, jos se hajuaisti olis ollu se superaisti. Siellä junassa ja kirjastossakin haisi niin vanha ja uusi viina, ja ihmisjoukossa kaikenlaiset hajut. Junan vessasta puhumattakaan, joku oli jättäny paskat pönttöön.


Siellä pääkaupungissa kyllä näkee niin laidasta laitaan ihmisiä, on kauniita ja hienosti pukeutuneita nuoria, hulmuavahiuksisia tyttöjä ja kadulla istuvia, itkeviä humalaisia alkoholisteja. Edellisistä voi tulla jälkimmäisiä, mutta jälkimmäisistä tuskin edellisiä. Niin paljon hukattuja ihmiselämiä. Vaikka mikä mie oon puhumaan... kaipa jokainen ihminen parhaansa mukaan yrittää luovia elämänsä läpi.

Oli mt-hoitajan aika, toiseksi viimeinen kuulemma. Jos ei mitään takapakkia tule.

Kommentit

 1. Aa, toi on ihana piisi <3

  Hitsi, jos olisin ollut töissä niin olisit voinut tulla meille. En ole kauhean kaukana Mäkelänkadulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä iloinen, kun löysin tuon soittoääneksi :) ei oo kiire vastata...

   Kirjastossa oli kyllä ihan mukavaa. Niinkuin aina. Ehkä ihanin kirjasto, missä oon ollu, oli Pukaron vanhantuoksuinen kirjasto vanhoine kirjoineen...

   Poista
  2. Mä haaveilen siitä, että pääsen (tai kykenen) olemaan meidän kirjavarastossa joku päivä <3

   Poista
  3. Kirjavarasto ei ollu kyllä mulle taivas... olin töissä semmosessa 20 vuotta.

   Poista
  4. Meidän on. Vanhimmat kirjat on 1800-luvulta.

   Poista
  5. <3 Joo ei mulla varmaan oo ihan samanlaisesta kirjavarastosta kyse, vaan alan ihmisille tutusta kirjojen toimittajasta...

   Poista
 2. Vallilan kirjasto oli aikanaan oikein ylpeys arkkitehtuurinssa vuoksi. Nykyään se on lähinnä ihme, että ylipäätään on olemassa, kun niin lähellä on sekä iso Kallion kirjasto että Pasilan pääkirjasto.

  Mäkin kävin tänään isommassa kaupungissa ja huomioin saman: kaikenlaisia laitapuolen kulkijoita ja piripäitä. Täällä maalla ei ihan sellaista oo. On toki omat hörhöt, mutta ne tunnetaan nimeltä ja sitten (niin luulisin) autetaan kotiin (kun kaikki tietää missä kukakin asuu) ja sitä rataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, tänne ei kerry määräänsä enempää - kaupungissa lienee helpompi tulla laitapuolen ihmisenkin toimeen.

   Poista
 3. Nykyään kirjastoissakin on enemmän ääntä paitsi lehtien lukusaleissa. Minulle on jäänyt tapa, että laitan puhelimen äänettömälle sekä kirjastoon mennessä että apteekkiin reseptejä hakemaan. Haluan molemmissa asioida rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta; enää ei kirjastontäti suhise ankaran näköisenä, vaikka joku vähän puhuiskin. Lukusalit ja työskentelytilat saattaa olla vielä hiljaisia. Meän kunnan pääkirjastossa on vielä yleensä hiljaista, kun siellä harvemmin on kovin paljoa porukkaa... kauankohan saadaan se pitää, vai joudutaanko kohta meneen naapurikuntaan kirjastoonkin.

   Mun oli pakko pitää puhelinta päällä, kun oli sovittu tytön kans soitosta. Mulle ei tahdo tulla oikein viestit tuohon puhelimeen: sitten kun sen avaa lukituksesta niin vasta silloin paukkuu jonossaolleet viestit ja viestiäänet. Musta sekin on aika outoa - joku whatsapp on ymmärtääkseni tarkoitus olla reaaliaikainen, eikä odottaa että vastaanottaja sattuu kattoon puhelintaan.

   Poista
  2. Toivotaan, että teillä säilyy kirjasto. Periaatteessa se on lakisääteistä, että joka kunnassa on oltava kirjastopalvelut, joten vaikka meilläkin on välillä varsin hiljaista, niin en oo kauhean huolissani!

   Poista
  3. Eduskunta näyttää osaavan kiertää tällaset asiat. Jos laki sanoo, että palvelut on oltava, se määrittelee uusiksi mikä on palvelua. Työttömien kanssakin, kun ei saatu työttömyysprosenttia laskuun, alettiin määritellä uudelleen "työ" ja "työtön".

   Poista
 4. Otsikosta ajattelin ekaks, et oot kuvannu variksia ja tokaks oot varistellu esim. hiekkaa :) En haluis super hajuaistia tämä riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla terästyy hajuaisti migreenissä ja sen edellä, ja hyvätkin hajut tuntuu pahalta.

   Poista
 5. En jaksaa googlettaa ennenkuin kysyn: mikö on zedge? ihunainen hetki sulla, tuollaiset jää mieleen=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaisia soitto- ja hälytysääniä, taustakuvia jne puhelimeen.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella