Häälynää ikkunassa

Sattuneesta syystä vilkaisin blogin tilastoja, ja huomasin, että reilusti eniten on katsottu sitä tekstiä, jossa oli kyrillisillä kirjaimilla otsikko. Jotenkin ei yllätä. Myös englanninkieliset otsikot toisinaan kerää huomiota. Voin kuvitella lukijan pettymyksen, kun on postauksen avannut...

Piti sitten perua se eläinlääkäriaika, siirrettiin se huhtikuulle että on koiran juoksu varmasti ohi. Ja lämpimämpääkin - mies etenkin oli huolissaan, miten koirat leikkauksen jälkeen pysyy lämpimänä matkalla ja kotonakin, kun on niin kylmää. Lattiathan meillä on kylmät, ja anestesiasta heräileviä koiria ei voi pitää missään kovin ylhäällä (niinku sohvalla), ettei putoa jos yhtäkkiä lähtee hoiperteleen jonnekin. Mutta mie olisin käyttäny sitä ihanan blogikaverin lähettämää sähköhuopaa sitten...

Eilen meillä vieraili viisi pyrstötiaista. Siitä ja hömötiaisesta sain "pinnat" kun niitä ei oo tänä vuonna näkynyt - tai mie en oo sattunu olemaan katsomassa.

Perjantaina huomasin possunsuikalepaketin vanhentuneen ja vein linnuille. Yleensä ne on menny kuin kuumille kiville, mutta nyt vain yksi harakka kävi osan hakemassa ja sitten paistatteli pulleana auringossa. Naakat kävi tsekkaamassa, mutta liekö nähneet minut ikkunassa - vaikka koitin olla hiljaa paikallani - eivätkä uskaltautuneet apajille, tai sitten eivät välittäneet.
Kuvassa vain osa, niitä liihotti siinä välillä liki parikymmentä. Kyräilivät aikansa ja lähtivät pois. Kyllähän ne jäiset palat sieltä lähti jossain vaiheessa. Ihmettelen kyllä, mihin harakat on hävinny, kun ei ollu ku yks.

Aamulla heräsin päänsärkyisenä taas. Sijaitsin sänkyyn nähden diagonaalisesti, luultavasti siksi kun koirat pakkautuu jalkoihin nukkumaan enkä saa laitettua jalkojani niinkuin hyvä olis. Miehen noustua voi ottaa sen puolen käyttöön ja nähtävästi olin sitten ottanut. Yölliset palelu/hikivaihtelut on muuten lieventyneet, johtuneeko tuosta lääkkeestä. Enää ei tarvi lapata ensin monia peittoja päälle ja sitten jossain vaiheessa hikisenä lapata niitä pois.

Ahistaa vähän nuo ennustetut pakkaset. Sähkölasku on jättimäinen, petroolia kuluu ja arveluttaa auton jaksaminen. Pitäs ettiä se viimasuoja että sais sen laitettua keulaan, mutta ei mieskään muista yhtään missä se voi olla, vaikka se siivos syksyllä autotalliakin. Ei se auta ku koluta kaikki paikat.

Kommentit

 1. Mun piti tänään ajella lähikaupunkiin asioille kun niin pientä rinkiä täällä kylillä tulee mentyä. Ei tykkää akku sellasesta, jos ei välillä saa latautua. Pakkasten jatkumiseen varauduin siis minäkin.

  Multa on linnut kadonnut tyystin (ehkä talon toiselle puolelle sinnek ilpailevalle ruokintapaikalle) mut yks päivä oli yllätys melkoinen, kun lintulaudalla istui kissa. Ihan hetki meni lajintunnistuksessa kun olin orientoitunut kattomaan lintuja... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei oo ihme, jos linnut on kaikonnu :D
   Mulla on onneksi sellanen lohkolämppäriin liitetty akunvaraaja (tsekkasin virallisen nimen: se on ylläpitolaturi) mutta kaikkee muutaki voi tulla pakkasella.

   Poista
  2. Voihan se olla, että sellanen lintulauta ei kauheesti houkuta, jossa istuu kissa ;-)

   Poista
  3. Kissalintulauta suisidaalisille linnuille;DD
   Tuosta pikkupyörityksestä autolla, sillä on myös huonona puolena se että moottoriin ja putkistoon kertyy karstaa, alkaa pöllähdellä, autola pitäisi välillä ajaa myös lujaa, siis yli satasta jotta toimii paremmin, latauksen lisäksi.

   Poista
  4. Niin pitäs, ja ku mulla ei yleensä oo koskaan tankki täynnä niin sinnekin kertyy kosteutta joka saattaapi jäätyä.
   Kyllä mie melkeen sataa vahingossa ajoin tänään isolla tiellä :) jostain syystä kaasujalka oli tavallista raskaampi, monta kertaa piti kunnolla höllätä. Onneks ei osunu poliiseja tutka päällä vastaan.

   Poista
  5. Mä välillä annan kierroslukujen nousta ihan kunnolla koska luottokorjaaja tätä suositteli. Tulee vaan teiniolo ;-)

   Poista
  6. Kovalla pakkasella mie aina säälin moottoriparkaa, jos kierrokset nousee... :)

   Poista
 2. Kerran tänä talvena on pyrstötiaiset käyneet, tai kerran olen nähnyt, onhan ne voineet muulloinkin käydä. Kovimmilla pakkasilla on tosi rauhallista, vasta illansuussa tulee linnun ruokailemaan. Tänään sitten kun on lauhempaa on suorastaan ruuhkaa.

  Meillä on lämmityskattilassa tuli joka päivä monta tuntia, kauhulla voisi ajatella mitä muuten menisi sähköä. Eikö teillä ollut siinä yhtään toimivaa uunia? Minä olen pitänyt vielä tulta uunissa ja hellassa vuoropäivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä nyt toimiva uuni, tai otettiin se jokusen vuoden tauon jälkeen uudelleen käyttöön kun nuohooja sen käyttökelpoiseksi totesi. Sitä lämmitetään joka päivä, mutta jotenkin tuntuu että se ei oikein, no, toimi :) siis lämmitä huonetta. Lumet kyllä katolta sulaa piipun juuresta. Ja puut vähenee uhkaavasti liiteristä, tosin uunissa paljolti poltellaan miehen töistä tuomia roskalavoja, kuivaa hyvää puuta on ne. Säästöä sekin.
   Meillä on siis tässä pienessä mökissä ilmalämpöpumppu, sähköpatterit, pönttöuuni ja petroolilämmittimiä sekä vessassa lattialämmitys...

   Poista
  2. Jos uunin lämmitys sulattaa katolta lumia, niin lämpöeristeet on liian ohuet. Lämpö karkaa ulos. Kyllähän uunin lämmityksen pitäisi vaikuttaa sisätiloihin jo lämpimällä pinnalla.

   No meillä on neliöitä melkoisesti, siksi on pakko hoitaa puilla isoa lämmitystä.

   Poista
  3. No ku mun mielestä lumet ei sulanu tolleen sillon vanhan, lahon katon aikaan... mutta herrojen asiantuntijoiden mukaan on normaalia. Ja näkyy niitä sentään muillakin, kun on oikeen kattomalla katellu. Katoille.

   Kyllähän tuon uunin pakko on hiukan lämmittääkin, tai ainakin se varmaan yöllä luovuttaa lämpöä, mutta onhan se vanha eikä tiiä miten ne kierrot siellä sisällä toimii.

   Poista
 3. KSMLssä oli pikkujuttu tappajatalitiaisista, ovat listineent joukon urpiaisia:O
  Laski aamuksi pakkanen sen verran että näin oravan hyppäävään kuusitrioon missä niillä luultavammin pesä kun portinpielestä kaadettiin entinen kotipuu. Heti huutelin Sähköhäntää, kaksi kertaa ja nyt olen varma että se orava tunnistaa, näytti nääs itseään hetken aikaa, kipitti oksaa pitkin ja tuijotti hetken ja palas pesää. Hih, Oravakaveri!!

  Ollut vähän säätämistä pattereiden kanssa, eivät lämpiä alaosasta ollenkaan ja ilmaus ei siis auta. Olen yrittänyt saada sellaista tasaista 21 astetta vaan kun säätää niin menee liian kuumalle sit liian kylmälle jne. Nyt asettui kohdilleen, aamulla oli mukavan oloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on, talitinttihän on jo nimensäkin perusteella lihansyöjä. Kyllä se äkkiä tulee lihaa ja läskiä nokkimaan, jos sellasta tarjolle laitetaan.

   Mejän isäntä kans aina juttelee oraville. Yhtenä kylmänä pakkaspäivänä hytisin pitkän aikaa autossa kotiin tultuani, kun orava oli syömässä enkä voinu häiritä sitä. Lopulta oli pakko vaan hiipiä sisälle varovasti kauppaostoksineni, ja orava ei välittäny mitään. Turhaan himmailin, mutta olihan sen mussutusta kiva katella.

   Poista
 4. Saa nähdä onko ne tulipalopakkaset tulossa. Nykyään oon oppinut jo olemaan uskomatta noita sää-ihmisiä. Sähkölasku kyllä kammoksuttaa täällä toisessakin talossa, huh. Ja VR.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia