Kalvakka otus

Kuulo on tutkittu, onneksi tinnitus oli lähestulkoon poissa silloin. Muuten tulokset olis ollu vielä huonommat. Nytkin oli selvä alenema. Yllättävän raskasta oli kököttää siellä kopissa hiljaa paikallaan, kun pään kääntäminenkin kuului kuulokkeissa kahinana ja niskan narinana, hyvä että hengittää uskalsi. Remonttimiehet pöristi poraa välillä ja hoitaja ryskäsi sen nappulapöytänsä kanssa välillä niin, että koppikin heilui. En tiedä miks sen piti niin riehua. Mutta mukava hoitaja oli. Puhelias. Ja sillä oli mulle aikaa. Ja antoi jo valmiiksi lääkärin soittoajan, mun ei tarvi sitä ite hoitaa.

Kuopus on flunssassa, oli yli 38 illalla kuumetta. Surkean kuuloinen pikkuinen. Se ei oo usein noin kipee. Saa nähdä miten äkäinen pöpö se onkaan ja valloittaako koko perheen.

Heräsin viideltä ilosella päällä ja valmiina tarttumaan toimeen, mutta taas se voima karisi pois ennen kuin pääsi alkuun. Ei oikein voi alkaa imuroida kun puolet perheestä nukkuu, kuopuskin niin huonosti nukkunut flunssansa takia niin ei viitsi sitä turhaan herättää. Eilisestä saakka mun ylävatsa on ollu kipee, liekö se sappi taas. Herätessä ok, mutta kahvin jälkeen taas kipee. Mutta eipä oo ollu nyt pää kipee, se on onni!

Tällä viikolla mies hätisti mejän jääkaapista ulos tällasen hämpin:
Jääkaapista! Se oli varmaan tullu kaupasta joittenki vihannesten mukana, en ymmärrä miten se muuten olis jääppiin joutunu. Ei mikkään pieni otus. Toivottavasti ei mikään myrkkyhämähäkki tai valloittajasellainen, koska nyt se sit hiippailee jossain täällä nurkissa. Eihän me voitu sitä uloskaan viiä, pakkaseen, toisaalta hämähäkki jääkaapissakaan ei oo kiva ajatus. Parempi nurkissa vain.Kommentit

 1. Hmm, epämiellyttävä tyyppi -siis tuo hämähäkki. Mutta mulle on opetettu, että hämähäkkien tappamisesta tulee huonoa onnea, ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun syytähän se huono onni on, ei se voi itekseenkään tulla :)

   Poista
 2. Hieno hämis :) Meillä ne viihtyvät vessassa, vissiin lattialämmityksen takia, mutta nyt ovat karanneet jonnekin kissan takia. Se kun tykkää niitä pyydystää :P

  En suosittele leffaa 'Araknofobia' jos olet kovin hämiskammoinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo yhtään, päinvastoin - tosin tarantellaa en lemmikiksi ottais - mutta toinen vävykokelas kuulemma on kovastikin. Ihme, että se on suostunu nukkuun saunakamarissa vielä senkin jälkeen, kun katosta laskeutui hämähäkki seitin varassa sänkyyn. Kunhan kuopus oli toimittanu hämpin pois ja tutkinu kaikki paikat, ettei niitä oo lisää :)

   Vessassa niitä meilläkin on ollu. Ja tietsikan takana pölyisessä johtokasassa.

   Poista
  2. Muistelen, että joskus kauan sitten tätini oli saanut hedelmälaatikon jostain jouluahjaksi ja sieltä oli ilmiintynyt myös tarantella. Niistä mä en tod pidä, pienet kotimaiset menee ihan hyvin. Tosin mökillä kotimainen järvihämis puraisi esikoista kipeästi kainaloon laiturilla.

   Poista
  3. Järvihämikset on kunnioitusta herättävän kokoisia kyllä, en ihmettele jos purema sattuu! Tarantellatkin viskoo niitä karvojaan kipeesti.

   Poista
 3. Minun kämpässä hämpit pääsee hengestään! Toivottavasti ei tytölläs oo infulenssaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei kyllä tainnu ottaa rokotettakaan. Mie ja esikoinen otettiin.

   Poista
 4. En pelkää hämähäkkejä mutta tuota otusta en haluaisi jääkaappiini. oliisn ollut ehkä julma ja heittänyt pakkaseen. Normaalisti pesuhuoneesta löytyvät saavat elää, siirrän ne vain suihkun alta pois.

  Paranemista kuopukselle toivotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se nyt jo vähän parempi. Enkä miekään haluais eläviä otuksia jääkaappiin.

   Poista
 5. Jos kotona on hämähäkkejä, se on merkki siitä ettei ole kosteusvaurioita. Hämyt pitävät lisäksi kodin puhtaana. Näin väitetään. Eli niitä ei kannata tappaa. Sitä paitsi ne ovat suloisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas vain. En oo tuollaisesta kuullutkaan. Meillä kyllä suojellaan kaikkia hämähäkkejä joka tapauksessa. Kun muutettiin tähän taloon, tämä oli ollu pari vuotta tyhjillään ja täällä oli PALJON hämähäkkejä. Ja niiden verkkoja... kattokin piti imuroida silloin tällöin, kun sieltä alkoi roikkua pölyisiä hämähäkinverkkoja. Ne on sentään vähentyny :)

   Poista
 6. HYYYIIII!
  Meiltä tuollainen hämis olis saanut häädön alta aikayksikön, oli ulkona vaikka millainen pakkanen, tuisku ja tuuli. YÄK YÄK YÄK YÄK!
  Olen aina inhonnut hämiksiä, vaikka maalla oonkin asunut ja vielä mökinkin pankin kanssa aikanaan hankkinut. Siedätyshoitoa.
  Mut inhoan silti.
  Kastemadot on hellyttäviä. Säälittäviä ehkä jopa :) Niitä nostelen aina asfaltilta nurmikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie nostelen niitä kanssa, ja joskus on ihan kauheaa ajaa polkupyörällä sateen jälkeen, kun niitä kaikkia ei millään pysty väistämään!

   Mie oon siedättäny lapsia hämähäkkeihin, päätin että pojat ei niitä koulussa hämähäkeillä pelottele. Ja muihinkin ötököihin. Sarvijaakko on silti vähän inhottava vieläkin...

   Poista
 7. Olipa kiva, että sait hyvän kokemuksen hoitajasta ja siitä ettei ollu kiire. Jotain hyvää siis!
  Mulle on opetettu että mustaa lukkia ei saa tappaa, muista ei oo sanottu. Nuorimmainen on ihan hysteerikammoinen hämppiksiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko lukkeja muitakin kuin mustia? Paitsi niiden poikaset on vissiin aika vaaleita. Mejän saunassa niitä lukkeja riittää...

   Poista
 8. Armeijan kuulotesti tuntui samalta (teki mieli kirjoitaa kuulosti;D). Jos ihminen laitelaan huoneeseen mikä on äänieristetty, hän tulee hulluksi kun kuulee oman verenkiertonsa äänet jne. En tiedä miksi tuo piti kertoa mutta muistojen äänet kun pitää päässä niin pärjää, oma keskusradio soi aina, tinnitti tai ei.
  Hämikset lienee hyviä valkokankaalla, muuten en diggaa. Hmm...vuh! Syön ne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lääkäri epäili kuulotestin luotettavuutta. Ikäänkuin yhden kuuloalueen niin reilu alenema ei voisi olla mahdollinen, kun muut alueet ei oo niin huonoja. Taidan tietää kuulovaurioista enemmän kuin kyseinen lääkäri...

   On mukavaa, kun kerroit :)

   Poista
  2. Mulla havaittiin sinnä testissä reikä toisessä korvassa;O siis 6 kilohretsin ääniä en kuule ollenkaan, onneksi puheäänet on 4-6, ei silleen häiritse normielämää.

   Poista
  3. Reikä korvassa? Tärykalvossa vai missä kohtaa?
   Mie en niitä hertsejä pannu mieleen, kolme täppää oli korkealla ja sit putos reilusti alemmas ja sit taas nousi käyrä ylemmäs. Viisi "mittauspistettä" jos oikein muistan.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia