Koskee

Kirpakkaa keliä, vaan onpahan aurinkoa! Käytiin eilen taas Nukarinkoskella ja hieman alempana saman joen Myllykoskella.
Kolme siltaa, kuvattuna neljänneltä, museosillalta. Taaimmaisella, isolla ja hirmu korkealla sillalla kulkee Siippoontie. Vasemmalla rannassa on myllyn raunioita, tuossa on myllyjä ollut 1500-luvulta viime vuosisadalle asti. Koskikaraa yritin bongata, mutta en nähnyt edes jälkiä, liekö liian paljon nopeaa vettä linnulle. Mies sanoi kyllä nähneensä tuolla koskikaran näköisen linnun lennossa. Saukon jälkiä näkyi Nukarilla, mutta ei ihan tuoreita nekään.

Tässä se on liukunut mahallaan veteen. Minkin tuoreempia jälkiä oli kyllä.


Polkuja.
Ihmiset on kulkeneet kieli keskellä suuta ja jalat keskellä pitkoksia, hauskat lumireunat jääny.

Tämä päivä ei ole ollut paras mahdollinen so far, yölläkin valvoin tuntikaupalla ja pyörittelin mielessäni asioita. Tai enimmäkseen nimenomaan yhtä asiaa, ja olin vuoroin närkästynyt ja vuoroin tunsin syyllisyyttä ja mietin, ylireagoinko. Mutta tietäjät tietää mun luottamuspulan miestä kohtaan, ja siihen kai harmini perustuukin. Se ei ole henkilökuvausta opiskellut eikä harjoitellut, mutta on liittynyt sellaseen fb-ryhmään, missä yhdistyvät mallinpuutteessa olevat kuvaajat ja itsestään ilmaiseksi kuvia haluavat naiset. Tähän mennessä ei oo natsannu aikataulut että olis päässyt kuvaamaan, mutta nyt sitten Hesassa olis mahis. Ihan ookoo tähän asti. Sitten eilen kävi ilmi, että kyseinen nainen ilmeisesti haluaa itsestään kuvia ammeessa, hyvin vähissä vaatteissa jos vaatteissa ensinkään. Kahdestaan kuvaajan kanssa hotellihuoneessa.

Olen ehkä kauhea tiukkapipo, mutta minusta se ei kuulostanut ihan asialliselta meiningiltä. Kysyin mieheltä, että pystyykö se ajattelemaan niin päin, että minä olisin vastaavassa tilanteessa jonkun miehen kanssa, se sanoi vaan että "ethän sinä kuvaa". Minkälainen nainen pyytää ihan random äijän hotellihuoneeseensa kuvaamaan itseään? Stalkkasin vähän sen kuvia, ja se näyttää tykkäävän poseerata paljon ihoa näkyvissä. Lisäksi niitä ammekuvia on jo otettukin, miksi sellainen sessio pitäisi uusia uuden kuvaajan kanssa? Etenkin kun mies on korostanut, että haluaisi ottaa nimenomaan kasvokuvia. Minusta on omituista, mutta sanokaa jos teidän mielestä ei oo.

Mulla ei oo mitään sitä vastaan, että se kuvaa malleja esim. kauppakeskuksessa tms. julkisilla paikoilla (niinku se mulle aiemmin selittikin) mutta hotellihuone, amme ja alastomuus alkaa olla liikaa. Kerroin että minusta se ei ole oikea homma sellanen, mutta jos se on sen mielestä okei niin minkä mie sille voin. Paitsi tunkea mukaan?

No, saa nähdä, miten homma etenee.

Vein aamulla tytön kouluun, sillä alkaa uusi koulutuskokeilu. Toivottavasti löytää oman alansa siitä! Edellinenkin koulutuskokeilu oli alana ookoo, mutta opettaja kuulosti suoraan sanottuna vähän hullulta. Huusi ettei välitunnilla saa halailla ja uhkas kaikenlaisilla rangaistuksilla, joihin sillä ei oo ees valtaa. Otti silmätikuksi, vaikka tyttö on kiltti ja hiljainen. 

Kirjaston kirjoilla oli palautuspäivä, ja uskaltauduin sinne ison kylän isoon kirjastoon. Enpä muista, milloin viimeksi olisin jonottanut kirjaston eessä ovien avaamista :) sit autoin (tyhmänä ensin väärin) sellasta iäkästä cp-vammaista herraa palauttamaan kirjoja automaattiin, kun tiskin takana ei ollu ketään henkilökuntaa. Ei ollut yhtään kiitollinen hän, mutta en sitä kyllä odottanutkaan. Hienoa, että on niin omatoiminen, että käy yksin kirjastossa.

Kahtena päivänä nukkunu päikkärit, eilen vedin kolme (!) tuntia unta palloon. Mies tuli jo kysyyn, onko kaikki hyvin. Mutta usein on taas mielessä, että vois vaikka kuolla. Pitäs vissiin titrata lääkeannosta, tosin just täytin dosetin vanhalla annoksella. Tuli muuten mieleen, etten syöny tänpäivästä annosta, laitoin sen vaan dosettiin... meen heittään pillerit hetulaan.

Kommentit

 1. Minä sanoisin tosta miehesi kuvausinnostuksesta, että vähintäänkin omituiselta kuullostaa. Erittäin epäkunnioittavaa sinua kohtaan. Mutta jos hän sen toteuttaa, en minä sinuna ainakaan mukaan tunkisi. Sehän ois tosi nöyryyttävää. Toivon totisesti, että hän jättää moisen innostuksen. On sulla ollut muutenkin ihan liikaa murehdittavaa.

  Hienoja kuvia taas! Vaikka en talvesta välitäkään, niin tuollaiset luontokuvat ovat kyllä kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli eilen luonto niiiin kaunis! Aurinko ja valo tekee niin paljon.

   Ja mies on niin sinisilmäinen, se ei ikinä epäile ihmisten tarkoitusperiä. Varsinkaan naisten. Se ihan pöyristyi, kun ihmettelin asiaa. Ei se koskaan näe omassa käytöksessään mitään epäkunnioittavaa tms.

   Poista
 2. Oi nuo koskikuvat on niin kauniita. Rupesin heti miettimään mille koskelle ajeltaisiin.

  Olen Ailan kanssa täysin samoilla linjoilla tuosta kuvauksesta. Kyllä miehesi menee liian pitkälle, jos hotellihuoneeseen lähtee alastonta naista kuvaamaan. Ihmettelen suuresti, että edes aikoo. Pitäisin vitsinä jos ei olisi totisinta totta. Nyt saisi mies ottaa järjen käteen ja pysyä pois moisesta. Tuollaiset FB-ryhmät voivat johtaa ties mihin. Enkä nyt tarkoita seksiä. Olen kuullut valokuvaajista, joiden mallit käyttävät huumeita, että rohkaistuvat kuviin yms. En minä niitä tuomitse, mutta perheellinen mies on vastuussa muustakin kuin omista hölmöilyistään.

  Ilmoita mileipitesi ukollesi, äläkä missään nimessä mene mukaan. Päättäköön ukko omasta elämästään.

  Täällä on kirkolla valokuvauskerho ja siellä on otettu puolialastonkuvia (vähän jotain liinoja päällä) erittäin tyylikkästi ja niin, että koko porukka kuvaa samaa naista/miestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No semmoset studiokuvat on ihan eri asia kuin kahden kesken hotellissa. Kaikenlaista sitä voi sattua, jos ei oo todistajia. Just jotain tyrmäystippoja vaikka ja sit herätessä ei oo kameraa eikä lompakkoa.

   Poista
  2. Sitä juuri tarkoitin, että nuo kamerakerhot tms ovat paljon fiksumpia kuin moiset FB-ryhmät.

   Poista
  3. Tuonkin ryhmän takana on kyllä joku kamerakerho, niillä on tosiaan studiokin jossain, mutta sinne on vaikee kuulemma saada aikoja. Että sitten tuolleen vaan hakeutuvat sen kautta sitten yhteyksiin.

   Poista
 3. Hieno koski ja niin valosia kuvia! Ihmeellisiä kuvauksia hotellihuoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko oli tosiaan niin huikaseva pitkän hämäryyden jälkeen!

   Poista
 4. Mun mielestä ei ole okei mennä kuvaamaan tuntematonta naista ammeessa hotellihuoneeseen. Jos paikalla olis muita (et kuitenkaan sinä) vaan vaikkapa jotain samaisen ryhmän jäseniä, niin sitten olis ok.

  Ihmisiä on kaikenlaisia, naisissakin, ja nehän voi vaikka väittää sun miehen yrittäneen jos vaikka mitä ja nostaa kaamean metakan. Tai yrittää varastaa jne. Ei, mitä enemmän nä tätä pohdin, niin ei oo hyv juttu ollenkaan, et siis ylireagoi.

  Mä olen just samanlainen, mietin ja vatvon ja koitan kattoa asiaa toisen näkökulmasta ja kaikista muistakin etten reagoisi pelkällä tunteella. Sitten jossain vaiheessa sitä hukkaa sen järjen ja oman mielipiteen kokonaan. Tiedät varmaan mitä tarkoitan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, ja siksi ajattelinkin kysyä täältä vähän mielipiteitä, vaikka yleensä en kirjottele tänne tämmösiä asioita... ilmeisesti nyt on mun "ylireagoinnin" ja nillityksen takia ainakin näön vuoksi huone vaihdettu hotellin yleisiin tiloihin, mutta sitähän ei sit tiiä mitä se oikeesti on.

   Poista
 5. Mä olen samoilla linjoilla muiden kanssa; omituiselta kuulostaa koko kuvaushomma.
  Niin kuin Marjaana kirjoittaa, ihmisiä on kaikenlaisia, naisiakin. Jos vaan pystyt jotenkin asian vielä ottamaan puheeksi, niin nyt kun on tää naisten metoo -kampanja ja nää ahdistelujutut olleet niin paljon esillä, niin kannattaisi kyllä tosi tosi tarkkaan harkita tota kuvauskeikkaa.
  Tollasella keikalla, vaikka oletuksena naisella toivottavasti onkin ihan vaan tosiaan kuvauskeikka, se nainen voi pilata sun miehen loppuelämän kuvauskeikat, vaikka YHTÄÄN mitään ei tapahtuisi, vaikka sillä naisella olisi perhana pilkkihaalari päällä. Mutta jos sen mielestä kuvat huonoja tai se on aineissa tms. se voi väittää vaikka mitä - ja kumpaa sitten uskotaan?

  Nyt te muut ajattelette musta varmaan vaikka mitä :D, mutta kun mä olen oikeasti sitä mieltä, että miehiäkin pitäisi jo ruveta tässä pikkuhiljaa puolustamaan, ennen kuin nuo haahkat repii ne ihan kappaleiksi.

  Mutta et ylireagoi. Ihan näin vaan muutamalla sanalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mie oon kans huomannu, että metoo-kampanjaa ei saa väheksyä millään lailla, tai saa kaikki kimppuunsa. Onhan se totta, että johtavassa asemassa olevat miehet käyttää valtaansa saadakseen seksiä sellaisilta naisilta, joihin niillä ei olis muuten mitään mahiksia, mutta siihen ei taida kampanjat purra niin kauan kuin on naisia, jotka suostuu siihen. Mun työuralle on sattunut ainakin kaksi sellaista pomoa.

   Mutta toistaiseksi olen saanut rauhan, vaikka viime yönäkin näin painajaisen asiasta...

   Poista
 6. No ohhoh. Toi kuvausjuttu kuulostaa kummalta, vaikka on teoriassa mahdollista, että se on ihan ok, joku akka haluaa itselleen melkein alastonkuvia, joilla voi retostella somessa ja tollain saa jonkun ottaa ne ilmaiseksi, eikä tarvi maksaa kalliille ammattikuvaajalle...

  Mutta... jos ajattelisin itseäni, että haluaisin tuollaisia kuvia itsestäni, niin en suurin surminkaan lähtisi otattamaan niitä kuvia netistä löytämäni tuntemattoman miehen kanssa. Pitäisi olla joko tuttu, josta tiedän auringon varmasti, ettei ole raiskari/kuristaja/kuvien levittäjä. Tai sitten joku ihan oikea tunnettu ammattikuvaaja, jolla on assistentit sun muut mukana ja ylipäätään väkeä paikalla, naisiakin... Eli kyllä toi nyt jollain tavalla erikoiselta haiskahtaa ja siinä voi tosiaan joutua ryöstetyksi tai saada jonkun raiskaus/yritys syytteen...

  Ite voisin kuvaajan ominaisuudessa kuvata vaikka tuollaisia kuvia, mutta en kyllä ihan tuntemattomien kanssa jossain hotellihuoneessa. Kyllä tarvis jotenkin tuntea ennakkoon ja esim tuommoinen Caran mainitsema kuvauskerho juttu on mun mielestä ihan eri tai jos mä kuvaisin jotain mun tyttökaveria taiteellisesti, mutta ei voi mitään, että tuo kuulostaa oudolta, tavalla tai toisella...

  VastaaPoista
 7. Moro. Musta toi kuvaussessio kuulostaa sille että tyyppi on tämmönen escort ja haluaa uusia kuvia nettisivustolle. Taidekuvat yleensä suunnitellaan toisella tavalla. Mä olen joskus meikkitaiteilijana/kampaajaa heitä valmistellut. Yleensä on enemmän porukkaa,vain kerran olin miesluvaajan+mallin kanssa kolmestaan hotellissa. En siitä sessiosta pitänyt koska asiaa ei selitetty mulle suoraan vaikka onhan mulla silmät päässä. Itse nainen oli epämiellyttävä. He jäivät sinne hotellille sitten lähtöni jälkeen kuvailemaan (?) Kahdestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt löytyi kokemustakin :) Vois tosiaan kuvitella, että niitä kuvia johonkin tarkoitukseen käytettäisikin, kun se niin tarkkaa tuntuu olevan.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella