Miksei kukaan huomauttanut

...että olen pöljä. (Tarkemmin ajatellen on mulle niin sanottu, mutta ei tän asian takia...) Yhdeksän vuotta - no, ehkä kahdeksan ja puoli - oon ähissy sellasen pulman kanssa, että astiakaappi on tiskikoneen kohdalla, ja aina tiskikonetta tyhjentäessä on vaikea laittaa astioita sinne, kun just kohdalla ammottaa se avonainen luukku. Varsinkin korkeammille hyllyille vaikeaa yltää laittamaan astioita.

Viime viikonloppuna yhtäkkiä älysin, että meillä on täsmälleen samanlainen kaappi siinä kaapiston toisessa reunassa, mutta siinä oli kuivatavaroita. Kahvia, sokeria, kauraryynejä yms. Meillä ehkä oli ennen keittiöremonttia se järjestys sellanen, ja jatkoin vaan samaan malliin. Hitsit, vuosikausia oon ärsyyntynyt asiasta, joka olis ollu niin helposti korjattavissa! Nyt sain sen homman aikaiseksi, samalla kävin kuivakaapin tavaroiden päiväykset läpi. Saa nähdä kuinka monesti joutuu aukoon väärää kaappia mukia hakiessaan...

On muuten hirveä rumba Nousiaisissa sen veden kanssa. Ei Äänekoskella ollut tuollaista kloorausmeininkiä ja huuhtelua ja vedenlaskua, vaikka sielläkin likavettä livahti juomaveteen, joku ameebakin siellä vissiin uiskenteli. Kloorille allergiset ei kiitä.

Tänään taas tuli väsymys, eilinen oli väliä ettei tehny mieli mennä nukkuun päikkäreitä. Jossain oli tutkittu, että rikkonaiset yöunet, heräily ja päiväunien tarve voi olla merkki varhaisesta Alzheimerin taudista. Sekin vielä lisäksi siihen tautirepertuaariin, mikä "voi olla".

Nukkumisen sijasta lähdin ulos, koiratkin jollain lailla tarkeni kaksinkertaisilla vaatteilla ilman sukkia ja kenkiä pienen lenkin... takaisin tullessa kyllä jo piti välillä kantaa. Kummia jäämöykkyjä tuli jalkapohjiin niille, ja varpaat oli ihan punaiset. Ehkä lenkki oli pienuudesta huolimatta vähän liian pitkä. Eilen illalla puin niille sukat, tein puolijuoksua sellasen puolen kilsan kakkalenkin niiden kans, oli kamalan inhan kylmä ja sen lisäksi vielä viima. Sit mun piti kävellä uudelleen yksin se sama lenkki lampun kans ja etsiä matkalle pudonneet sukat...

Eikä ees väsymys lähteny ku hetkeksi. Ihan kuin olis unihiekkaa silmissä. Ja kummallisen nopeesti hengästyin, kyllä mie nyt normaalisti oon jaksanu nuo mäet kiivetä ilman, että ihan voimat lähtee ja keuhkot pakahtuu. Pitäskö tautirepertuaariin laittaa myös sydämen vajaatoiminta?

Pelottavia kelejä on luvattu. Noin niinkuin autoilijan kannalta. Mulla on huomenna se kuulontutkimus vihdostaviimen, menee joogavuoro taas siinä. Samoin kuin loppukuusta eläinlääkäriajan takia - sainpa sen sterilointiajankin vihdostaviimen tilattua. Tottakai sopiva aika sattui keskiviikkoaamupäiväksi. Kuulontutkimusaika tuntia ennen joogan alkamista, periaatteessa voisin ehtiä jos siinä ei mee kauaa, ja eläinlääkäriaika on vartti joogan loppumisen jälkeen, siinä jo tekee vähän liian tiukkaa. Toivottavasti toinenkin koira ei lykkää juoksuaikaa just tähän väliin sitten.

Sipuli kukkii :)

Kommentit

 1. Joskus sitä vaan ei hoksaa tuollaisia yksinkertaisia juttuj kun menee päivästä päivään rutiinilla! Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Nyt tuntuu niinku olis jotain uutta, vaikka on vaan vähän järjestystä vaihdettu :)

   Poista
 2. Toi kaappihommahan on hieno juttu! Helpottuu askareet ja sait tehtyä, siivouksenkin samalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää myöntää, että ylimmäiset hyllyt jätin silleen, kun niitä kamoja hyvin harvoin käytetään... mutta sieltä löytyi yksi iso lasinsirukin, en ees muista millon niin paksua lasia olis meillä hajonnut. Että olipa jo aikakin pyyhkästä hyllyt.

   Poista
 3. Mietin omaa keittiötämme ja huomaan, että keittiörempan jälkeen kaikki tavarat ovat samoissa kaapeissa edelleen. Siis ei tule vaihdeltua, vaikka ehkä olisi käytännöllisempää joku muu tapa, kun on iso keittiö. Mutta se tottumus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla lailla sitä varmaan pyrkii tavarat aina laittaan. Sit ku anoppilassa ja siskolla oli samantapaiset keittiöt, mutta jääkaapit eri paikoissa, olin aina menossa kattilakaapille jääkaapin sijasta ja päinvastoin. Kummalliset kartat muodostuu päässä.

   Poista
 4. Älä sitä sydämen vajaatoimintaa ittelles diagnosoi; kokemuksesta voin kertoa, että sen kyllä huomaa, kun sitä sairastaa :)

  Toi kaappijärjestys on kyllä totta. Meillä tosin ei ole ollenkaan astianpesukonetta, ja siitä olen vähän kateellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän taudinkuvaan taas kuuluu se, että tarkkailee itteensä ja löytää vaikka mitä oireita :) mutta kun sen tietää, niin siihen voi suhtautua sen vaatimalla (epä)vakavuudella.

   Mie inhoan tiskaamista(kin) joten olen suuresti kiitollinen tiskikoneesta!

   Poista
 5. Kaapit yleensä jostain syystä pysyy :)

  Olisko sulla astma? Jos on jotain sisäilma-altistusta, niin vähän arvelisin et vois johtua ihan siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettelis, vaikka jotain olis, kun niitä alieneita joka aamu nenästä ilmestyy... kyllä niistä sen Su'en ehottaman gallerian jo olis saanu. Huomenna on lääkärinaika, vois ainakin sen lisääntyneen kuorsauksen ottaa puheeksi.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia