Olenko rasisti?

Nimittäin on alkanut entistäkin enemmän ottaa pattiin kun naakat tulee isona parvena ja ahmii pikkulinnuille tarkoitetut pähkinät kitaansa, repii rasvapötkötkin palasiksi ja syö. Ei ennen ole talvehtinut kuin ehkä pari kolme naakkaparia, nyt niitä on usean kymmenen parvi. Ei köyhän eläkeläisen rahat riitä semmosen haaskalintuparven ruokkimiseen. Ei minua haittaa oravat, tikat, harakat tai närhet, niin kauan ku eivät tule kerralla kaikki seutukunnan yksilöt. Ei haittais naakatkaan, jos niitä tulis vaan muutama. Muttaku taivaan pimentävä, mustana lepattava parvi.

Tänäaamuna herättivät kjakkati kjakkati -huudollaan. Ihan hyvä että herättivät, kello oli jo melkeen puoli yhdeksän. Tosin yöllä tuli taas valvottua. Miehellä on kova nuha ja sillä oli eilen nenä ihan tukossa ja se sitä manas. Ehdotin avaavaa nenäsuihketta - ei hän tykkää siitä. Ehdotin Duactia, ja sellaisen se sitten melkein jo otti, mutta sitten luki netistä, että sitä ei suositella alkoholin kanssa (mitä lääkettä nyt suositeltais?) ja alkoi pelätä saavansa välittömästi maksavaurion, jos syö lääkkeen kun oli juonut jo kaksi kaljaa. Vei lääkkeen pois ja haki uuden kaljan. Hieman esitelmöin aiheesta "voi aiheuttaa joillakin yhteisvaikutuksia" versus "alkoholin on todettu aiheuttavan syöpää". Etenkin kun se mahdollinen yhteisvaikutus ei olis ollu ees mikään maksavaurio vaan pelkkä lääkkeen vaikutuksen vahvistuminen.

No tuloksena tietysti se, että se korisee ja kurluttaa siinä vieressä kun yritän nukkua. Meni hermo ja tuuttasin nukkuvalle miehelle nenäsuihketta... aukeni edes toinen rööri että mieki sain lopulta unen päästä kiinni. Ku miehän olin taas jo ehtiny nukkua ennenkuin se tuli sänkyyn, heräsin siihen ja sitten en saanu sellasessa ääniefektimaailmassa enää unta.

Eilen käytiin Lohjalla. Vähän niinku ex tempore. Mies halusi kuvata Kässän talon, jonka torni on vino, mutta juuri tasan siinä, mistä se olis halunnu sen kuvata, oli auto parkissa. Ei siis onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.
Mutta sitten kun sillä suunnalla oltiin, niin käytiin kuvaamassa Paavolan tammi myös, siellä oltiin viimeksi kuvaamassa elokuussa 2016, kuopus muisti. Oli nytkin mukana poikakaverinsa kans.
Minusta tuo oli jotenkin vaikuttavampi nyt kuin kesällä. 

Lapset lähtee tänään Keski-Suomeen, mun ei tarvi pitkään aikaan huolehtia koululaisten kuljetuksista ja siitä meneekö juna ajallaan ja ehtiikö sillä kouluun vai pitääkö kuskattavat viedä koululle asti. Tiiän kyllä, että loman loputtua ihmettelen, että miten se niin nopeesti meni...

Kommentit

 1. Naakat natseilee;D Et ehkä ihan tuolla dumaamisella rasistin kirjoihin joudu. Eikö mies herännyt kun "tuuttasit"? Vähänkö repeilin kun luin tuon.. .
  Hieno pytinki tuo kässän talon, jos joskus lotossa voitan niin mun taloon tulee torni, ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei heränny, oli varmaan kaljaa suonissa riittävästi. Kysyin aamulla muistaako se mitään siitä, että pakkolääkitsin sitä yöllä, ei kuulemma.

   Poista
 2. Naakkarastisti ;-) Joo en mä sua ainakaan alkais rasistiksi syyttää. Muakin välillä korpeaa (ei korpit) vaan harakat kun ne tulee ja kahmii pikkulintujen eväät. Liikenne tosin on hiljentynyt tässä, taitaa taas etupihalla olla parempi kilpaileva ruokintapaikka ja hyvä niin, ei sitä rahaa olis enempää mullakaan laittaa.

  Nauti kun on vapaat aikataulut eikä tarvi kuskailla ketään. Meillä alkaa loma vasta teidän perään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakka on sentään kaunis lintu, naakka ei oo sitäkään. Saattais se olla jos eläis niinku harakka.

   Poista
 3. Mokomat naakat. Ne hakeutuvat lähelle suolattuja teitä, onneksi meidän kylätiet on lumisia. Närhetkin tulevat vain jos laitan isompia pähkinänpaloja, tuota pientä rouhetta ei vaivaudu syömään, onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuossa suola-auto välillä kulkee. Ja hiekottavatkin. Mie joka kerta pähkinöitä tarjolle laittaessani muserran ne pieniksi, ettei niitä olis niin helppo hompsia nokkaan isoja määriä.

   Poista
 4. Täällä citypupu on alkanuy käydä hämärän aikaan napsimassa laudalta pudonneita auringonkukan siemeniä. Ihme otus, kun huutelen sille hiljakseen jotta pupuuu (parvekkeelta) ni ei edes säikähdä. Eilenkin jäi oikein tuijottelemaan mua ja kuunteli mun höpötystä ohan rauhallisena. Pupuuuuuuuu;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan citypupun on olla siedättyny jotenkin, jos se cityssä elelee. Täällä maalla minun mielestä on tänä talvena enemmän kettujen ku pupujen jälkiä.

   Poista
 5. Pikkulinnuillehan sitä ruokaa yritetään tarjoilla, isommat pärjää muutenki :)
  Hyvä idis lääkitä miestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mieltä mieki olen, isot ja viisaat pärjää, pienistä on huoli. Varsinkin nyt kun pakkanen pyörii kahdenkympin nurkissa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia