Sipulinkukka


Nyt se sitten kukkii tälleen. Paria vartta lukuunottamatta kaikki on kuivuneet (vaiheita täällä ja täällä) ja tuokin näyttää siltä ettei se siementää ehdi ennen nuukahtamista. Kaikenlaista sitä tulee joutessaan kasvateltua ja ihmeteltyä.

Näin viime yönä unta, että synnytin lapsen. Ihan yksin jossain taloyhtiön saunan takkahuoneentapaisessa. Johtuu luultavasti siitä, että kattelin tällasia kuvia eilen. Ihanaa se oli silti, johtui mistä hyvänsä :) taloyhtiö oli jonkinlainen soluasuntomuotoinen, opiskelijoille tai muille. Se ei selvinnyt, miksi sellaisessa asuin. Lapsikin unohtui jonnekin, yhtäkkiä muistin sen ja lähdin etsimään, ja se oli hyvässä hoidossa jollain muulla. Tyttölapsi.

Sain imuroitua. Tänään aion pukea koirille taas vaatetta ja viedä ne ulos, kun on luvattu että lämpenee alle kymmenen pakkasasteen. Viimeksi niillä kenkiä käytettyäni huomasin, että toisen koiran "peukalonkynnet" oli hanganneet kipeen näköiset nirhaumat viereiseen varpaaseen. En taida ainakaan etujalkoihin enää kenkiä laittaa. Toisaalta senkin oon huomannu, että sukat, mitä meillä on, on enimmäkseen tehty isommalle koiralle (sille jonka kieli tarttu metallikynnykseen) ja on vähän liian herkät putoileen. Ei voi nauttia ulkoilusta kun pitää koko ajan nyhtää koiran sukkia paikalleen kun ne on irtoomassa. Ja teen makkarasopan, johan siinä on suunnitelmaa yhelle päivälle. Tulia vois poltella uunissa myös.

Eilen vedin taas kauhean pitkät päikkärit. Jotenkin ei meinaa tulla nukkumisesta loppua ollenkaan, kun antaa itelleen siihen luvan. Ja jos alkaa lukea kirjaa - hyvääkin - niin alkaa nukuttaa melkein heti, vaikkei alkaessaan olis ees väsyny. No, enskuussa on unitutkimus, jossa selviää minkälaatuista mun yöuni on. Hassua miten kaikki vähätkin menot tuppaa oleen aina keskiviikkona, jolloin mulla on myös jooga. Kuulontutkimus oli ja eläinlääkäri oli, ja jälkimmäiselle päivälle tarjottiin ekaksi unitutkimusaikaakin. Tosin toinenkin koira osoittaa nyt juoksun merkkejä, että saattaapi sterilointiaika lykkääntyä taas kuukaudella tai jotain sinnepäin. No, pääseepähän joogaan. Tällä viikolla olisin päässyt hyvin sinne joogaileen, mutta talvilomalla ei järjestetä. Oon tainnu selittää näitäkin asioita jo ennen, mutta kun on huono muisti ja vähän asiaa niin ne tulee kerrottua usiasti. Niin me vanhukset ruukataan tehä ;)

Irrationaalisia pelkotiloja on tullu taas; pelkään että miehelle sattuu jotain tai se sairastuu. Vähän samanlaisia oli sillon ku lapset oli pieniä. Lasten puolesta pelkäämistä ei voi edes ajatella, pelot ryöstäytyy heti valloilleen jos ei vaikka puhelimeen heti vastata, tai viestiin.

Kommentit

 1. Että voipi olla sipulinkukintoki kaunis :) Minun ei kärsi nukkua päivisin, kun viimesetki yöunet mennee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mieki pelkään, että menee yöunet jos liikaa nukkuu. Mutta aina silti väsyttää, teki niin tai näin...

   Poista
 2. Onpa kivan näköinen sipuli!
  Unet on kyllä hassuja noin kokonaisuutena, olisi niin kiva tietää niiden merkitys. Pääasia kuitenkin että tuntui plussan puolelta olevalta. Pahat ja ahdistavat unet on kamalia ja se jälkiolo..
  Millainen se sun unitutkimus on? Tai no, varmaan kerrot siitä tarkemmin sitten kun se on tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on tehty se (lääkärin mukaan 6 vuotta sitten) jo kertaalleen - käyn vastaanotolla missä minuun teipataan johtoja ja antureita, osan laitan paikalleen ite nukkumaan mennessä ja napsautan "nauhurin" käyntiin. Aamulla ku herään ni laitan pois päältä, kuorin ne irti ja vien takaisin vastaanotolle. Joskus sit joku lukee ne tallentuneet asiat, onko ollu hengityskatkoksia ja heräämisiä ja vissiin jotenkin sitä kuorsaamistakin anturoidaan.

   Poista
 3. Mä olin eilen ihan hepulissa kun kuopus oli yksin kotona sillä aikaa kun olin iltavuorossa ja se ei vastannu puhelimeen. Ei siihen seitsemänteenkään... sitten selvis, että oli puhelin äänettömällä.

  Arvaa pidinkö puhuttelun? On tä kivaa tää äitiys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans esikoinen pitää usein äänettömällä, se on pelottavaa ja raivostuttavaakin, jos on jotain tärkeää asiaa. Vaikka että älä lähe junalla kaupungista tulemaan, kun haen sut autolla.
   Mutta ei oo kauaa ku mulla itelläki oli jääny äänettömälle. Pitäs aina jättää ainakin värinä päälle.

   Poista
 4. Onpa hieno kukka sipulissasi!

  Vauva unissa on selvästi ainakin minulla tarkoittanut jonkun uuden elämänvaiheen alkua.

  Tiedän miltä tuntuu miettiä noita, että jos miehelle sattuu jotain. Nyt kun on sairauksia, niin välillä oikein ahdistaa ajatus, että jos jäisi yksin. Vaikka minäkin olen itsenäinen ja selviän yksin, niin pitkä liitto on tuonut sellaista läheisyyttä jota ei haluaisi ihan vielä menettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ja mie en ees pärjäis yksin. Vaikka jotenkinhan se olis elämää jatkettava, pakkotilanne. Jotenkin se kun vuosi sitten se yks sukulainen jäi leskeksi on pannut miettimään asioita siltä kannalta, että ei tämä kaikki jatku loputtomiin tälleen.

   Vauva on mullakin uutta elämänvaihetta näyttäny, mutta nyt epäilen että kyse oli vain tuosta edellispäiväisestä kuvien katselusta.

   Poista
  2. Sulle tulisi kyllä perhe-eläkettä kun miehesi tienaa enemmän kuin sinä. Mutta toivotaan, että moista ei tarvi miettiä.

   Poista
  3. Mie oon luullu, että perhe-eläke on jo lakkautettu. Ja joo, tulis jotain vakuutuksistakin. Meillehän oli molemmille henkivakuutus, mutta jossain vaiheessa vakuutusyhtiö oli ne lopettanu kun yhtiö myytiin toiselle, ja sittenhän mie en enää saanu sellasia vakuutuksia ku on tämä hengenvaarallinen kuolemantauti. Miehellä on kyllä joku vammautumisen ja kuoleman varalta. Mutta tosiaan, toivottavasti ei tartte miettiä pitkään aikaan niitä asioita.

   Poista
 5. Vuorokaudessa on komlmen tunnin jakso jolloin aivot lakkaa toimimasta, lepotila, jolloinnon 30% aivojen tehokapasiteetista on käytössä, että sydän lyö, kusihätä herättää ja muut sellaiset välttämättömät toiminnat. Tämä on siis fakta ja nyt mutuillaan: jos nukkuu kahdeksan tuntia niin silloinhan siitä ajasta viisi tuntia alitajuntaa peuhaa ihan normaalia työpäivää eli käsittelee niitä asioita joita edellisenä oäivänä on tapahtunut, prosseoi niiden dataa ja siirtää sitä muihin kertyneisiin tietoihin.Liittää asioita yhteen ja kaikkea sitä mitä aivoissa tapahtuu. Ajatteluksikin sitä voi sanoa vaikka se ei ole tietoista.
  Noh, kun niitä aivosoluja on sata miljardia, reilut, niin sehän alkaa olla auduovisuaalista toimintaa, data kerääntyy hajuista, mauista, tunnoista näkemästä ja kuulemasta. Joten unia poyörittää kaikki ne asiat joita olet kohdammut elämäsi aikana, traumat, pelot, ilot, surut...siis koko elämä.

  En lähtisi unien perusteella mitään ennustamaan sillä ennustaminen sinänsä pitää sisällään sen ajatuksen että asiat on määrätty etukäteen, että joku olisi suunnitellut minun elämäni etukäteen, kohtalolle et mitään voi. Ja siihen en taas usko ja jos joku todella on suunnitellut etukäteen elämänpolkuni niin tavatessa saa kyllä pataan!! Ei kyllä ole ollut aina läheskään kivaa, ihan liikaa random-kurjuutta;D

  Teillähän on talossa kolme naista eli hiuslenkkejä varmaan piisaa? Laitappa koirien sukat niillä kuriin, jos edes hetken pidempään pysyisi käpälässä?

  Siis todella hienot kukat sipulissa!! Siis ihan kaupasta sipilu ja vaan jättää sen vesilasiin? Jos on noin helppoa niin kokeilen heti, tahdon nähdä tuollaiset kukat livenä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo sipuli oli alkanut jääkaapissa itää, laitoin sen lasiin jossa se pysyi hyvin, ja sentti vettä pohjalle, liiassa veessä mätänee. Pienet mutta kauniit kukat :)

   Kyllä jotkut näkee enneuniakin, mutta itse en omia uniani pidä enteinä - vaikka joskus jälkeenpäin vois joitakin niistä sellaisina pitääkin. Alitajunta toki kertoo asioita, joita pitäs opiskella käsittelemään, että oppis itsestään jotain. Aikanaan eräs toistuva aihe loppui unistani, kun kolme vuotta kävin psykoterapiassa, nyt toistakymmentä vuotta myöhemmin niitä on taas alkanut joskus olla.

   Kuminauha on vähän huono kun se tarpeeksi kireällä ollessaan estää sit jo verenkierronkin. Oon käyttänyt tarranauhaa, ja tänään oli sen lisäksi vielä hakaneulalla kiinni, ja niinpä vain 50 metriä käveltyämme toinen koira veti etutassunsa sukasta sinne vaatteen sisään. Vastaa sitä kuin ihminen vetäis käden villapaidan hihasta paidan sisälle. Tossu siis pysyi hyvin mukana, mutta tassu ei tossussa. Ei se onneksi toistunut kuin kerran, päästiin kunnialla loppu lenkki :)

   Poista
 6. Onko sulla ihan tavallinen sipuli ajan kanssa alkanut kukkia? Enpä ole tuollaista kukintoa nähnyt. Ja hei, jos päivällä alkaa tuntua tarve päikkäreille niin siitä vaan ainakin silloin kun ei ole noita kuljetusvelvollisuuksia. Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan tavallinen kaupan keltasipuli. Kukinto muistuttaa kyllä jotain laukkakukkien (isolaukka, kesälaukka ym.) kukintoja rakenteeltaan, mutta on vaan paljon vaatimattomampi.

   Oon kyllä päikkäreitä vedellyt, tänään en menny mutta nukahdin kuitenkin kutimen ääreen myöhemmin sohvalla. Kutominen on niinku lukeminenkin; sen ääreen nukahtaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia