Taajuuskorjaimelle tarvetta?

Hienosti hyrähti auto käyntiin aamulla, mutta olikin sitä lämmitetty melkoisen kauan. Ajelin vähän ylimääräistä lenkkiä, että kunnolla moottori lämpeni sitä puolentoista tunnin joogan aikaista paikallaanoloa varten. Kävin vielä kaupassa, tuli mielitekoja ja ostin rahkaa, kermaa ja banaaneja ja muutakin, mitä ei oikeestaan olis välttämättä tarvinnu. Muttaku rahaa vielä oli - ihme kyllä - ja huomenna tulee lisää. Ja meneekin kyllä sitten taas.

Se pankin e-laskusysteemi vaan ei toimi näköjään, vaikka tein ohjeiden mukaan uuden sopimuksen. Olkoon, pystyn mie sen itsekin maksamaan, kunhan vaan siirrän toiselle tilille talteen sen tarvittavan rahamäärän. Voi kun sais velat pois niin ei olis aina sitä tuskaa rahojen riittävyydestä! Mies kuittaa mun huolen toisinaan sanomalla, että onhan muillakin velkaa ja enemmänkin kuin meillä - mutta niillä onkin sitten ehkä kalliimpi omakotitalo alla ja paremmat tulot, ei se velkamäärä ole sinällään vertailukelpoinen. Eikä tässä mökissä se rahanmeno siihen loppunu, kyllä sitä tulee vielä menemään. Eri asia sitten, missä vaiheessa on pakko luopua ja myydä kun ei oo varaa ylläpitää. Juu tää on tää mun ikuisuusahistus.

Puhelin tässä yks päivä kuopuksen kans, meillä tuntuu olevan samanlainen ongelma ystävystymisen kanssa. Ei vaan tahdo löytyä sellasia ihmisiä, joiden kanssa pystyis oleen rennosti oma itsensä. Joiden kanssa tulis yhteistä juttua, olis se yhteinen aaltopituus. Sitten jos satun löytämään sellaisen ihmisen, sillä on jo niin paljon kavereita (ehkei se yhteinen taajuus sit ookaan niin yhteinen? tai sit sille ei oo väliä vaikka kaverit on eri pituuksilla) etten koe sopivani enää joukkoon, en tuppaudu seuraan. Eipä mulla nyt enää nykypäivänä oo tilaisuuksia harjoitellakaan tutustumista tai ystävystymistä, mutta mikäli muistan niin melkein kaikki ihmiset on pinnallisia, tyhmiä, kaksinaamaisia, hörhöjä tai sitten niiden kiinnostuksen kohteet vaan on ihan erit kuin mulla. Samaan ihmiseen sopii toki useampikin määre. Mietin, minkälaisena mahtaa ne pitää sit mua. Hörhönä? Jollain lailla omituisena ja pöljänä ainakin. No töissä lähimmät työkaverit piti jossain määrin ainakin tietoviisaana, kyselivät aina multa jos tuli joku outo termi tai asia eteen. Tietysti joku työpaikka kokoaa yhteen hyvin eriluonteisia ihmisiä, esim. joogaharrastajilla voisi periaatteessa olla yhtenevämpi sielunmaailma. Periaatteessa. Voisi. Ehkä. Mutta eipä siellä juuri voi rupatella.

Oikeestaan on hyvä, että se koirien leikkausaika peruuntui, tai siis lykkääntyi, nyt on tosi kylmä. Äsken laitoin tunniksi petroolilämmittimen pöhiseen, mittari näytti 15 astetta ja vartti sammutuksen jälkeen hytistää taas. Eikä ulkona sentään oo ees kahtakymmentä pakkasastetta. Täytyykin laittaa pyykkikone pyörimään, että on liikennettä vesiputkissa. Eilen Inarissa oli 10 astetta lämpimämpää kuin meillä, napapyörre on nyrjähtänyt raiteiltaan koska pohjoisessa on merivedet lämmenny ilmastonmuutoksen takia. Mutta eräät ei sitä lämpenemistä ymmärrä, väittävät että kun minulla nyt juuri tässä kohtaa maapalloa on kylmä, niin ilmastonmuutosta ei ole olemassa. Viis siitä että se kylmyys on jostain poissa, niinku esimerkiksi nyt Grönlannista, jonka eteläkärki on muuten Helsingin korkeudella. Pohjoisessa kun lumi ja ikijää sulaa, siirtyy huima määrä suolatonta vettä mereen ja sekoittaa merivirrat - kun Golfvirta lakkaa tuomasta Norjan rannikolle lämpöä, tulee meille Siperian kelit ja kyllä; se johtuu ilmaston lämpenemisestä, vaikka tuntuu kuinka kylmältä.

Nyt ryhdyin taas saarnaamaan. Anteeksi. En ole kuullut että kukaan teistä olisi ilmastonmuutosdenialisti, ja se on kuulemma tutkittu juttu, että denialistien päätä ei edes saa saarnaamisella käännettyä, sellanen vaan juurruttaa sen entistä tiukemmin omaan monttuunsa. Kognitiivinen dissonanssi jyllää ja omaa ajatusta pönkittävät asiat poimitaan tietovirrasta, mutta hylätään merkityksettömänä kaikki se tieto, joka ei tunnu mukavalta. Tiedän sen kokemuksesta, että on vaikea ottaa vastaan omia ajatuksia mitätöivää tietoa, ja muuttaa omaa mielipidettä.

Siitä olen kyllä melko varma, että koirien mielipide napapyörteen nyrjähtämisestä on vahvasti negatiivissävytteinen.

Kommentit

 1. Ei olut saarnaamista, enempi tiedottamista. Holokaustin kieltäjäy muas huvittaa/ärsyttää kaikkein eniten sillä harva asia on tekijöidensä toimesta niin hyvin dokumentoitu. Trumpetin on hyvä töräytellä kieltämisiään kun ei mikään kuitenkaan kosketa henkilkökohtaisesti kun on jokunen sata miljoonaa taalaa ylimääräistä niin että voi mennä sinne missä säätila on sopiva. Taalakupla.

  Nuo sun koirat olisi varmaan tällä hetkelläö tyytyväisiä jos olisivat talviunieläimiä;D Siltä ainakin näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki varmaan ressaisin vähemmän, jos olis jokunen sata miljoonaa taalaa. Tai ees yks miljoona. Holokaustinkieltäjät, rokotevastustajat, litteän maan kannattajat, kemikaalivanahörhöt... no esim. mun sisko, vaikka on älykäs ihminen, on sitä mieltä, että kuussa ei oo käyty, että se oli vaan näyteltyä että amerikkalaiset sai venäläiset kateelliseksi. Olin järkyttynyt.

   Poista
 2. Voi ei, nyt pa puhun sitten sun koirillekin ;-)

  Ihan järisyttävän söpö kuva <3 <3 3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pa po mä - grr näitä kirjoitusvirheitä!

   Poista
  2. Ne on kyllä niin söpöjä, tekis mieli aina ottaa kuvia niistä, mutta kyllähän niitä jo alkaa olla otettunakin...

   Poista
 3. Söpöt karvakuonot kurkkii peitteen alta, tulis jo kesä.

  Sinä seuraat paljon erilaisia asioita ja olet lukenut paljon. Monesti ihmettelen, että mistä tuonkin (jonkun kirjoittamasi asian) tiedät. Moni pidemmälle opiskellut tietää kapeammalta alalta asioita kuin sinä.

  Omakotitaloon saa tosiaan aina rahaa menemään, joten tulot ja menot olisi hyvä jotenkin olla linjassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie tiiän/muistan vähän mutta monesta asiasta... siitä on tavallaan se hyvä puoli, että hyvin monenlaisten ihmisten kanssa pystyy jutteleen jonkinlaista chitchattia, jos pitää seurustella. Ja oon utelias tietämään lisää mielenkiintoisia asioita :)

   Poista
  2. Mulla on sama, mä tiedän vähän mutta monesta asiasta, "vähänks ollaa niinku samiksii, iiiih" *tähänhillitöntäteinityttöhihityskikattelua*. Totta kyllä on et kun sulle mainitsee jostain niin sä tiedät siitä jo, kiva piirre ihmisessä, rakastan fiksuutta. Saat musta ystävän, aaltopituus täsmää;)

   Poista
  3. No jos ei musiikkimakua lasketa...

   Poista
 4. Sinulla on tosiaan paljon tietoa, olet fiksu, etkä omituinen!
  Mie oon ajatellu ilmastonlämpenemisestä, että vuodenajat poistuu ja koko ajan on suunilleen saman "kylmää". Siis mutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minun mutu on, että Suomella on kaksi vaihtoehtoa - joko tänne tulee Siperian säät tai sitten Brittein saarten säät. Mutta en varmaan elä tarpeeksi kauan nähdäkseni, kumpi sieltä tulee...

   Poista
 5. Napapyörre on kyllä kivan kuuloinen nimi :) Koirat näyttää ihan pehmoleluilta tuolla köllöttäessään, suloisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on sama rytmi kuin toisessa kivassa nimessä eli kapybarassa :)
   Koiratkin on viihtyneet hyvi peiton alla...

   Poista
 6. No ethän sä mikään pöljä oo :D Luen vain fiksujen ihmisten blogeja, vaikken itse välttämättä olekaan.

  Koira on niin söpö, että näyttää lelulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli hyvä perustelu :) vaikka kyllä mie varmaan livenä vähän pöljä oon välillä, toivottavasti silleen positiivisella tavalla...

   Koirat on kyllä semmosia, että ne kietoo minut pikkurillinsä ympärille. Paitsi ettei niillä oo pikkurillejä... no jonku varpaan sitten.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia