Viheliäinen, vihamielinen vihuri

Huu, olipas ulkona kaamea ilma! Täällä ei vielä satanut edes lunta. Voin kuvitella mitä se sitten on, kun tuo tuuli tunkee joka kolon täyteen lunta ja pommittaa jääpiikeillä poskia. Koirat ei viihtyny pihalla yhtään kauempaa kuin oli pakko, vaikka ne yleensä norkoilee paikalla kun laitan linnuille pähkinöitä, kun aina joku tipahtaa kun liiskaan niitä pienemmäksi.

Nyt ne on tuossa sohvalla tälleen:
Kaukana kavala maailma.

Posti on töpännyt taas siinä määrin, että rahoitusyhtiöltä (jolta piti ottaa lainaa sitä kattoremonttia varten) tuli viesti, että lähetetyt laskut jumittaa jossain postissa, maksakaa tammikuun lasku joulukuun tiedoilla. Mies jo tuossa aiemmin soitti sinne, kun ei ollu laskua tullu, ja sieltä sanottiin, että ei oo muillekaan. Eteläeurooppalainen meininki - jaetaan posti jos ehditään ja jos huvittaa.

Ja hei, mulle on viimeinkin tilastoon tullut yksi hakusana, jolla on blogiin tultu! Ilmeisesti puhun niin tylsistä aiheista, ettei ketään kiinnosta. Se jotakuta kiinnostanut sana oli "muuretteri".

Tänäaamuna oli taas pää kipee ja hartiatkin vähän jumissa. Ei kestäny kauaa se ilo tyynystä.

Marjaanan majassa oli haaste "kolme huonoa", joka ilahdutti minua, ja ajattelin listata, vaikkei se ketään kiinnostakaan :D

1. Kolme huonoa asiaa päivässäni - pannaan se viimeksi kuluneeksi vuorokaudeksi:
   -Päänsärky
   -Sää
   -Oman toheloinnin seuraukset - turhaa sotkua
Nyt oli vähän vaikea, kun eilinen oli paras päivä aikoihin, ja siitä olis saanu ennemminkin hyviä asioita monta...

2. Kolme huonoa asiaa minussa:
   -Laiskuus
   -Läskiys
   -Masennus

3. Kolme huonoa asiaa elämässäni:
   -Rahapula
   -Masennus
   -Fyysiset vaivat

4. Kolme huonoa asiaa viimeksi kuluneen vuoden aikana:
   -Katto-ongelmat
   -Ongelmat teinin kanssa
   -Ne fyysiset vaivat

5. Kolme huonoa asiaa blogissani:
   -Tylsyys - minäminäminää vaan
   -Negatiivisuus ja jatkuva valitus kaikesta
   -Laadunvaihtelut

En sit ees kytänny kuunpimennystä, kun oli pilviä, mutta kun illalla kävin koirien kanssa lenkillä, kuu näkyikin aika ajoin, tosin himmeänä pilviverhon takaa. Sen verran se kai valaisi, että hyvin näki pimeällä osuudellakin kävellä. Oli mulla otsalamppu kyllä varmuuden vuoksi mukana. Jotain siellä kauempana varmaan liikkui, kun koirat haisteli ja kuulosteli.

Olen huomannut olevani riippuvuuksille altis. En niinkään päihteille, mutta nautintoaineille, nimittäin syötäville. Jokin aika sitten oli se Lidlin salmiakkisuklaa - ne onneksi pilas sen muuttamalla toisenlaiseksi, niin eipä tarvi sitä ostaa enää. Nykyään on Maraboun black saltlakrits se paras salmiakkisuklaa. Joskus olin juustoisesta salaatista riippuvainen, nyt se taitaa olla Vaasan Ohut herkku -ruispalat, jota on "pakko" saada. Varsinkin vähän sitkistyneeseen mun hampaat nauttii pureutua. Hassua että purutunnusta voi silleen tykätä.

Tosin suutuntuma on muissakin ruuissa aika tärkeä, esimerkiksi vihaan sitä, jos pehmeäksi tarkoitetussa ruuassa onkin yllättäen jotain kovaa. Keitetyn kananmunan mukaan eksynyt kuorenpala, katkarapuun jäänyt kuorenpala, kypsässä lihassa oleva ruston- tai luunpala. Mulla menee ruokahalut heti. Lapsuudesta muistan sen ällötyksen, mikä tuli kypsennetyn keräkaalin paksun ruodin palasesta, kun se oli limainen ja pahanmakuinen. Söisin kyllä kaaliruokia jos maha ei suuttuis niistä, mutta kaalin pitäs sit olla pieneksi silputtua. Tai ohutta niinku kaalikääryleessä.

Tää on taas niitä first world problemeita, kun Afrikassa on nälänhätä eikä niillä oo ees niitä munankuoria syötäväksi. Tai Pohjois-Koreassa.

Kommentit

 1. Nuo on kuin pienet punaiset (kaali)kääryleet paossa kavalaa säätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne tietää, että ulkona on nyt ikävää...

   Poista
 2. Kiva että nappasit!

  Koirat on kyllä söpöt, mäkään en lähtis ulos jos ei olis pakko. Tai siis ulos ei oo, mutta töihin... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko lähtee iltapäivällä ku on nuopsyllä miitinki, muuten pysyisin kans sisällä tiukasti. No koiria on kans tietty käytettävä.

   Poista
 3. Eikö niitä laskuja voi laitta e-laskuiksi? Minä olen kaikki mahdolliset sinne vaihtanut, ei tarvitse postiin luottaa.

  Hirveä keli on ja tulossa pahemmaksi, mutta Treelle on lähdettävä, kun on kellonajat sovittuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo on miehen kontolla, mie laitoin just oman kattolainalyhennykseni e-laskuksi, mutta sitä ei ollu kuitenkaan otettu... kysyin pankilta, että oonko tehny sen jotenkin väärin kun näin kävi (tai ei käynyt) niin siellä ei kuulemma ees näy sitä sopimusta. Mulla kyllä näkyi. Käski poistaa sen ja laittaa uudestaan, tein työtä käskettyä ja nyt jännätään taas, lähteekö raha loppukuusta vai ei.

   Mie pääsenkin onneksi miehen kyydillä, sen kun pitää olla myös siellä nuopsyn kokouksessa niin se lähtee silleen ajoissa, että poimii minut täältä kyytiin ja mennään yhdellä autolla.

   Poista
 4. Hgissä tuiskuaa vaakatasossa, huh!
  Hauska haaste tuo huonommuus, saatan napata sen mukaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, luin että siellä sataa hieman hassusti päin. Huonommuushaaste oli piristävämpi poikkeus!

   Poista
 5. Täällä vuorostaan pakkanen -20, pari astetta lauhtunu aamusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa mieluummin semmonen ku tämä: nyt on illaksi luvattu -4 ja tuulta 4m/s ja lisäksi VESIsadetta!!! Ja kun ei edes ole sellanen päivä, että vois vaan jäädä kotiin...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia