AAG! AAG! AAG!

Posti toi joku aika sitten jonku ihme Viking Linen lahjakortin, sillä sai ilmaisen hytin risteilylle. Nyt kun tytöillä on vaihteeksi vapaata koulusta, menin ja varasin Hki-Tukholma -risteilyn. Aag! Miten siellä toimitaan? Oon mie pari kertaa käyny yli kakskytä vuotta sitten, mutta aina sillon on ollu joku minua osaavampi, kokeneempi ja fiksumpi mukana. Nyt MUN pitäs olla se! Monta tuntia on aikaa siinä päivällä, ja budjetti noin nolla euroa.

Aattelin kun tyär tykkää junista (toinen ei halunnu ees mukaan, menee poikakaverilleen mieluummin) niin vois hurauttaa metrolla T-Centraleniin ja käydä niitä kattomassa asemalla, ja vanha kaupunki on tietty kans kiva. Mutta enhän mie ees tiiä miten ostetaan lippu, sen verran katoin Tukholman joukkoliikenteen sivuja että tiedän sinne menevän metron numeron. Kruunuja siellä vissiin pitää käyttää, ja vaikka on ns. nollabudjetti niin täytyyhän sen verran olla että metrolipun saa. Ja jotain syötävää. Kurssi lienee likelle yks kymmeneen. Kauhea ahdistus iski!

Maanantaikuva
Toiset on laittanu sunnuntaikuvia, mie laitan maanantaikuvan. Harmaus ja ankeus on lähes käsinkosketeltavaa. Plyäh. Sentään naakat on nyt pysyneet muualla, kun eivät enää saa ruokaa mejän pihalta.

Ja tänään ei taas oo juurikaan särkeny päätä, yöllä vähän yritti mutta ylösnousun jälkeen on ollu poissa. Mutta korva huutaa kuin viimeistä päivää. Lääkäri sanoi, ettei sille voi mitään ja niin se varmaan sanoo sen unitutkimuksen jälkeenkin. Millekään ei voi mitään ja nyt oot hiljaa ja kärsit. No, ei tämä elämä ajanoloon paremmaksikaan tuu, pitäs koittaa tyytyä siihen, että suurin osa kropasta toimii vielä asianmukaisesti.

Kommentit

 1. Täällä on harmaata kans, taidan painua päiväunille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painuisin kans, jos ei pitäs kohta lähtee hakeen tyärtä junalta ja koiriakin pitäs lenkittää...
   Oikeestaan vois hoitaa samalla kertaa taas molemmat, niin on koirillakin välillä muuta haisteltavaa.

   Poista
  2. Ok, sä saat nuo asiat huolehdittua sitä ennen ja sitten teille tulee mukava reissu <3

   Nauti!

   Poista
  3. Kiitos kyllä. Eiköhän se siitä suttaannu.

   Poista
 2. Vikingin terminaali on sen verran lähellä keskustaa että kannattaa kävellä, samalla näkee vanhan kaupungin. Ajattele että tukholma on vähän isompi helsinki ja ruoti jos ei suju niin englannilla pärjää niin kuin suomessakin.
  Nuo lippuasiat selviää varmaan helpoiten laivan infosta ja Puskissa kävi just äsken tuollaisella reissulla, konsultoi häntä.
  Ruotsinlaivapaniikki;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan raideliikenneharrastaja varmaan tykkäis testata ruottalaisen metronkin :) sit siellä on monensorttista junatyyppiäkin (lokalbana ja pendeltåg) mutta ei me nyt niitä kaikkia kokeilla. Ja raitiovaunukin lienee aika samantapainen kuin Helsingissä. Aattelin että takaisin vois sit kävellä sieltä Gamla Stanin ja kuninkaanlinnan kautta. Onneksi on kartta ja gps...

   Poista
  2. Suosittelen raideliikenneharrastajalle tulevaisuudessa yöjunaa tukholma - Kööpenhamina. Niissä on sellaisia ligtplatseja, halpoja nukkumisosastoja joissa kuus punkkaa, sielllä ei ruotsilaivahyttibileitä mahdu pitämään.
   Olen kerran mennyt tuon välin istualleen ja vaikka olin vetreä nuorimies niin kyllä maar -tutti kun ei ollut lähtiessä tilaa ligtplatsissa, net ei maksakaan kuin reilu sata kurnua.
   Pikkubudjetilla kandee ajella bussilla, valitsee sellaisen ympyräreitin, loikkaa välillä pois jos näkee jotain kivaa ja niin edelleen you know. Tällä metodolla bongasin stokasta eräällä reissulla mm Pripps-panimon, sehän oli ihan keskellä kaupunkia mikä oli minusata outoa.

   Poista
  3. Ainakaan Hop on, hop off-bussilla ei kande ajaa, se on sikahintainen.

   Poista
 3. Sus' ehti jo kirjoittaa, minunkin piti sanoa tuosta Vikingin terminaalista.
  Kyllä noissa laivaterminaaleissa on hyvin merkitty kaikki mihin pitää mennä. Ja infosta voi aina kysyä myös laivalla. Ja yksi euro on 10,16 kruunua, tämän päivän kurssin mukaan.

  Trevlig resa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahaa voi kuulemma vaihtaa laivalla, hävettää vaan pieniä rahoja vaihdella... mie onneksi osaan ja kehtaan kysellä. Tyttö ainakin on iloinen, kun ei oo koskaan käyny Tukholmassa.

   Poista
  2. Kehtaamisongekmaisille on keskusjuna-asemaslla automaatti, tai on ainakin ollut.. .

   Poista
 4. Mukavaa matkaa teille - kaikki hoituu varmasti hienosti ja teille tulee kiva matka!

  VastaaPoista
 5. Hyvin se menee. Teitä on siellä kaks fiksua naisimmeistä. Paljon nähtävää ja nautittavaa, pitäkää hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, koitetaan ainakin selvitä ehjänä kotiin takaisin :)

   Poista
 6. Ilouutisia raideliikenneintoilijalle:
  https://www.is.fi/matkat/art-2000005601765.html

  Jei!!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kokeilu, pitäisi laajeta myöhemmin koskemaan kai kaikkia, et sais raillipun ko täyttä 18. Matkustaminen opettaa paljon.

   Poista
 7. Jos haluatte kävellä, kävelkää menomatkalla. Paluumatkalla jalat saattavat olla jo liian kipeät kaikesta kävelemisestä.

  Vanha kaupunki tulisi tosiaan hyvin nähdyksi menomatkalla kävellen. Kunkinkaanlinnakin on siinä matkalla. Siitä eteenpäin keskustaan onkin oikein mukavaa kävelykatua.

  Hötorgetilla on ihanaa torielämää. Mutta siinä välissä kaikkia vaatekauppoja, jos ne kiinnostavat. Hötorgshallen on hauska ostoskeskuksen ja kauppahallin sekoitus, ehkä kuitenkin enemmän kauppahalli.

  Vuonna nakki ja keppi olen oleillut Tukholmassa työn puolesta viisi viikkoa. Sen jälkeen olemme käyneet siellä hotellilomalla tyttären kanssa. Muut reissut ovat olleet sitten lyhyempiä. Vajavaista tietoni siis :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mejän budjetilla ei tosiaan varmaan kauppoja kauheesti kierrellä :) ellei tyttö sitten halua.

   Poista
 8. Laivan infosta saa ostettua paikallisliikenteen lipun sekä linja-infon ja kaupunginmuseot on ilmaisia, katso vaikka https://www.visitstockholm.com/

  Kaupoissa käy kortit, me ei otettu ollenkaan käteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä museoista:
   https://www.visitstockholm.com/guides/museums-with-free-entry/

   Poista
  2. No me ehdittiin jo lähteä, laiva läksi 17.30. Pärjättiin onneksi ihan hyvin, vaikka stressasin ihan sikana. Ruotsienglannilla sai jopa asioita selvitettyä :)

   Poista
 9. Juttu Tuulitunnelilentäjästä, Inka Tiitosta. Tässä hyvä roolimalli suomitytöille!
  http://www.pokka.club/178426/inka-lentaa-lasikaton-lapi-menetyksista-menestykseen

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia