Aah, sunnuntaiaamut...

Vene Viikissä, kaukana rannasta
Nukuin hyvin! Ja pitkään. Monta kertaa aamun aikana heräsin, ja mietin että joko nousis, en noussu kuitenkaan ja aina uni voitti. Kerran näin unta, että silitin koiria, ja heräsin siihen ku silitin omaa olkapäätäni. Miehelle hehkutin sunnuntaiaamun autuutta, se ei ymmärtäny ku mullahan ei sen mielestä oo ikinä mitään menoa ja kiirettä. Harva se aamu on kummasti silti laitettava auto ajoissa lämpiämään ja lähdettävä tietyllä kellonlyömällä junaseisakkeelle päin ajelemaan, ja parhaimmillaan kolmen - neljän tunnin päästä oltava valmiina ajamaan sinne uudestaan. Onhan se toki helppoa sellaisen näkökulmasta, joka töissä käy, mutta tämmöselle tavallisesta arjesta stressaantuvalle jokainen lähtö on vaatimus. Mutta itsepä olen lapset siihen totuttanut, että saavat kyydin - anoppi sitä paheksuu, sen mielestä tyttöjen pitäs ite kävellä se kolme kilsaa sivu, koska "ennen vanhaan piti kävellä, ei kukaan vienyt eikä hakenut". Kunhan ilmat lämpiää niin saavat mennä pyörällä.

Mulla on vähän erilaisempi käsityö nyt menossa, kun puran kaksi koiran villapaitaa.

Ne on koreat, mutta eivät oikein istu, ja kun lanka on oranssia niin haluan sen talteen. Normaalisti heittäisin roskiin siltään. Mutta kyllä oon päätellyt tosi säntillisesti, hirvee homma aukoo niitä! Ja hihatkin on kudottu tosi tiukasti kiinni. Sen kerran, kun olisivat saaneet olla huonosti.

Käytiin eilen taas Viikissä, mutta ei ollu kovin onnistunu reissu. Sääennustekin muuttui matkan varrella puolipilvisestä täyspilviseksi, luhtakana oli piilossa ja timalit myös. Pikkutikan mies oli nähny. Koirat oli mukana ja mie niitten kans tallustelin siinä ees sun taas, saivatpahan haistella uusia hajuja ja koirapuistoissa oli koiria. Monta kertaa kävelin puistojen ohi ja toivoin, että pienten koirien aitaus olis tyhjentynyt, jotta olisin uskaltanut käyttää omat siellä. Jonkulainen corgitapaaminen taisi siellä olla, kun niitä riitti. Sinänsä kyllä corgi on iso koira lyhyillä jaloilla - se on varmaan on omistajasta kiinni, mittaako säkäkorkeudesta vai painosta sen koiran koon. Basset houndkin on alle neljäkymmentä senttiä korkea, mutta painaa liki 30 kiloa.

Sitten kun viimein päästiin sinne, niin toinen koira olis vaan koko ajan halunnu syliin ja toinenkin oli ihan tylsistynyt. Muutenkin olivat vähän semmosia, ettei niitä olis huvittanu... liekö kovalla tuulella osuutta asiaan.

Nyt jatkan ei-kiirettä-minnekään -sunnuntain viettoa :)

Kommentit

 1. Teidän koirat ei olekaan mitään puistokoiria :)

  Täällä on kevät, aurinko paistaa ja räystäät tippuu. Lisäksi lenkille lähteissä lauloi mustarastas, jota oikein pysähdyimme kuuntelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei, ne on mettäpuudeleita :) Mustarastaan oon täälläkin pari kertaa kuullut hieman harjoittelemassa.

   Poista
 2. Sunnuntaiaamut on mustakin ihan parasta, varsinkin silloin, kun on ihan yksin. Voi herätä omaan tahtiin just jatkaa torkkumista jos siltä tunutt - lueskella ja nousta vasta kun itestä siltä tuntuu!

  Mutta joku ihme puuska sitten tulikin, pesin koneellisen pyykkiä, tyhjensin astianpesukoneen ja mietin ruoat tulevalle viikolle. Pitäisköhän mennä päiväunille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin pitäs pyykätä, mutta edelliset vaatteet ei oo varmaan vielä kuivia ja isäntä hinkuu jonnekin kuvaamaan, ei oikein ees tiedä minne, mutta mentävä on ja sillon ei voi jättää konetta pyykkäämään... tokihan mie mukaan meen, on kiva nähdä paikkoja ja ilmakin on hyvä.

   Poista
 3. Melkein luksusta, kun viikossa on yks kiva vapaa aamu :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä minäkin huomaan eron viikonloppuaamuina verrattuna arkiaamuihin. Sunnuntait ovat täällä todellakin vielä pyhäpäiviä eli kaupat eivät ole (suurin osa) auki ja eikä sunnuntaisin tehdä ainakaan mitään kovin näkyvää työtä. Mulle tämä sopii, joitakin ahdistaa kuulemma kovastikin, kun JUST sunnuntai on se päivä kun pitäisi saada ajaa nurmikko tms. Minusta on ihanaa, että on joku päivä, jolloin sen aistii jo ihan melukulisseista, että on pyhä.
  Silloin on nimittäin oikein lupa, ellei jopa käsky ottaa päivä rennosti. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä, kun ison tien melu kantautuu, huomaa sunnuntaiaamuina varhain äänimaailmasta, että ei ole arki. Ja etenkin joulunpyhinä.

   Poista
 5. Onnea hyvistä ja pitkistä unista, ne on luksusta! Se on totta, että vaikka on "vaan kotona", silloin tällöin ainakin on pakollista menoa. No meillä nyt tosi harvoin, mutta sulla tosi useinkin.

  Tänä aamuna ei kyllä nukuttu pitkään, kun tuli virpojia :D Minä tykkään kovasti kun niitä tulee, ja oikein "tilaan" tuttujen lapsia meille, ja kyllä niitä tänään taas kävikin melkoisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kukaan käyny, eikä käyny viime vuonnakaan, kun tuo naapurin tyttö kasvoi isoksi. Toisessa naapurissa olis, mutta ne ei ehkä halua käydä meillä...

   Poista
 6. Ruksitko tänä vuonna sataa bongattua lintua? Mä tein tälle vuodelle uuden listan, koska en saanut viime vuonna bongattua sataa ja se jäi kismittämään. Sain vain jotain 92 ruksittua. Viime vuosi oli kyllä niin kehno, eikä oltu sielä lintuparatiisissakaan lomalla. Josko tästä vuodesta tulisi parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mutta en silleen tosissani ku viime vuonna. Nyt on koossa 36, ja niistäkin osa Ruotsista, kun siihen Birdlifen juttuun (josta tuli näköjään useampivuotinen ja jotku hc-bongaajat on saanu jo sata täyteen) mutta ne on semmosia, mitkä näkee ajanoloon kyllä Suomessakin.

   Poista
  2. Mikä on sun lintuparatiisi?

   Poista
  3. Konnevedellä on mun lintuparatiisi. Sielä on joka kerta nähnyt jotain mitä ei ennen ole nähnyt, mm. metsäviklo, selkälokki ja juuri pesästä lähteneet viirupöllön poikaset, puhumattakaan tutummista lajeista, jotka tulevat pelotta ihan ääreen (pyy, rastaat, sinitiainen, harmaasieppo, suosikkini kuikka, kalasääski jne.)

   Poista
  4. Kuulostaapa hienolta paikalta!

   Poista
 7. Meillä on taas kevään kunniaksi palokärki ilmestynyt rummuttamaan katuvalojen metallikupuja. Hyvin kiirii ääni kauas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kuulemma saa paremmin parejakin, jotka kovimmin rummuttaa eli taitaa olla lisääntymään päin ne hevitikat :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia