Että sellasta

Tänäaamuna kuulin ensimmäisen kerran peipposen täällä omilla huudeilla - Hesassahan ne kyllä lauloi, jotenkuten - ja tyttöä junalta hakiessa oli upea ilta-aurinko, mustarastas lauloi niin täysin rinnoin ja joku tiklikin ja talitintti. Ja nyt näyttää tältä. Vaihtelu säässä on tänään ollut nopeaa ja radikaalia, kun toinen tyttö vietiin poikakaverilleen niin matkalla nähtiin kelejä laidasta laitaan.

Junista vähän. VR muutti aikatauluja myös nopeasti ja radikaalisti, tiedottamatta mitenkään kulkijoita. Ei ainakaan meille asti tullut mitään tietoa, eikä VR:n "ajankohtaista"-nettisivulla ollut mitään. Ainoa maininta oli Hki- Tre-välisten junien hidastumisesta johtuvista aikataulumuutoksista kertovan otsikon alla pienellä, ohimennen, siinä missä lueteltiin moni muukin lähijuna. Saatiin tieto sillä tavalla, että kun tyttö sunnuntaina tuli reissusta ja olivat katsoneet jatkoyhteyksiä, ne menikin ihan eri aikaan kuin ennen. Ja ihan hullusti miten sattuu aamujunatkin - yleensähän lähijunat kulkee aina saman minuuttimäärän yli tasatunnin, mutta kymmeneen asti aamulla nää kulkee täysin sattumanvaraisina aikoina. Tyyliin 05:41, 06:55, 07:43, 08:49, 09:34... Piti kirjoittaa oikein lapulle, kun on menoa eri aikoihin, ettei tarvi joka kerta netistä etsiä. Näin tämänkin vain VR:n herrojen yrityksenä karistaa matkustajat pois häiritsemästä, että voivat ajaa firman konkurssikypsäksi ja myytyä halvalla jollekin yksityiselle.

Miehen työmaalla on urakka, joka pitäs saada hoidettua asiakkaalle huomenna - puolen päivän maissa lähtee auto, ja siihen pitäs saada tavara, jota ei ole vielä edes tullut. Tänä iltana ehkä tulee, joten sitten on yötöitä edessä. Tai sitten ei, ja se saa oikein todella hyvät unoset nukuttua, kun on aloittanut jo viideltä.

Kommentit

 1. Minä täällä kukun vielä torstain puolella, kuten tapani on...

  En noista junista mitään ymmärrä, kun täällä meillähän ei junat ollenkaan kulje, ja muutkin (bussit) nykyään tosi huonosti. Minä tykkäisin matkustaa junalla, vaan ei se meillä käy. Joka paikkaan on melkein pakko mennä omalla autolla.

  Sinä tunnet linnut tosi hyvin. Minä en. Olen sentään talitintin ja mustarastaan kuullut laulavan tänään, ne tunnistan!

  Olipa muuten kummallinen ilma tänään (tai siis eilen). Ensin paistoi aurinko, tuuli oli aika kova, sit oltiin yhdessä kahvilassa ja yhtäkkiä tuli hirmu lumipyry, hetken päästä paistoi aurinko...tätä jatkui koko päivä. Samanlaista on teilläkin ollut. Olipa hyvä syy olla sisällä ja pestä pari koneellista pyykkiä.

  On tää kanssa, tulis jo kunnon kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi sun blogin kello on vielä kesäajassa. Ei se mua haittaa, mutta kunhan kirjoitin :D

   Poista
  2. No hassu juttu kyllä, kun se on ihan Helsingin ajassa olevinaan. Liekö unohtaneet vaihtaa Bloggerissa, vai onko se vain mun blogissa?

   Säillehän ei mitään voi, eikä sille, että kevät on kylmä, mutta kyllä mua hieman jo kyllästytti tänä aamuna kirjata viisitoista pakkasastetta tuonne päiväkirjantapaiseeni. Monta kertaa oon jo laittanu vaan "pakkasta paljon". Mutta kyllä se päivemmällä lauhtuu ja ainakin ennusteessa on auringonpaistetta koko päiväksi!

   Poista
  3. Voi että, miten hullusti minä kirjoitin; tarkoitin tietysti, että se blogin kello oli talviajassa. Nimenomaan oli, koska nyt se näyttää olevan tässä kesäajassa. Taisin sittenkin olla jo liian väsynyt kirjoittamaan yhtään mitään...

   Poista
 2. VR on tuottanut paljon ongelmia ja lisää näyttää tulevan! Mullehan siitä ei oo ongelmia, mut teilläki on hankalaa, ykskaks vaihtuu aikataulut, höhh!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muutenkin ne junat on hirveen usein myöhässä. Onneksi meän tytöt kulkee sarjalipuilla eikä kuukausilipulla - tulee ainakin lipun hinta säästettyä kun joutuu viemään autolla koululle asti.

   Poista
 3. Hmm...Vaikka kaikenlaista on sattunut VR:n 'toimesta' päivittäin kulkevalle tyttärelle, niin sen verran täytyy puolustaa, että tiesi kyllä ihan ajoissa aikataulujen muutoksista.
  Mä olen aivan pihalla lintujen äänistä, nautinnollainakin kuuntelen mutta en osaa erotella. Sulla on se taito!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä on eri juna, täähän onkin se VR:n murheenkryyni, ainoa missä pitää myydä lippujakin kun ei oo automaatteja. Mitä kautta teille tuli aikataulumuutostieto?

   Ihan aloittelija mieki oon linnuissa, enkä sen korkeammmalle tähtääkään. Mutta nyt kun tietää vähän enemmän, huomaa myös paljon sellasia ääniä, joita ei osaa ollenkaan tunnistaa. Talitintilläkin on laaja repertuaari, mutta varmuudella tunnistan vain sen titityyn ja varoitusäänen.

   Poista
 4. Voihan VR, kyllä sen kanssa on monet harmit tullut koettua. Usein talvella Hesassa kun työmatkalla kävin ja sattui lumipyry, niin asemahallissa Hesassa saattoi joutua odottamaan monta tuntia, että raiteiden vaihteet saatiin putsattua. Eikä tietenkään mitään tiedotettu.

  Tämä sää on kyllä kummallinen, eilen tuli täälläkin sakea lumipyry keskelle auringonpaistetta muutaman kerran.

  Minä kuulin sen ja näin toisen peipon pari päivää sitten, tuossa se värjötteli lintulaudalla. Säälitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulis jo käyttöön ne henkilöraketit, joita on sci-fijutuissa ollu jo kymmeniä vuosia, niin ei tarttis lähijunien varassa olla :)

   Linnut kyllä säälittää, ne tulee tänne niinku ennenki ja sit täällä on ihan talvi vielä...

   Poista
 5. Eilen välillä satoi lunta vaakaan ja sitten taas paistoi tosi keväisesti. Keikkuen se vissiin tulee?

  Mukavaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa sielläkin se repaleinen sadealue? Aika yllättäviä käänteitä tosiaan oli. Onneksi ehdin käydä lenkillä satamattomaan aikaan...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia