Kuin päivä ja yö

Tiistaikuva olis samanlainen kuin maanantaikuva, jos sellaisen ottaisin. Mutta olipa vain huikaisevaa kun eilen kävin kävelyllä peltojen keskellä. Hyinen tuuli vain kävi. Aurinko porotti ja tuuli hirvitti. Eri suunnasta kumpikin, aina oli toinen puoli jäässä ja toinen hiessä. Koirien jalkakarvat kuraantui sulalla, hiekoitetulla tiellä, ja kun kuitenkin oli pakkasta niin sitten ne jäätyi. Katsoin jossain vaiheessa että mikä karahka koiran jalassa on kiinni, mutta ne olikin vain klimppeihin jäätyneitä ravanruskeita karvoja... siellä ne kivasti sitten suli auton takapenkillä. Tein nimittäin mielestäni kätevän ratkaisun kun piti yks ihminen viedä ja toinen hakea, niin vältin edestakaisen ajelun ja kävin pitkällä kävelyllä siinä välissä. Silti jäi odotusaikaa. Ja sulamisaikaa.

Viime yö oli kumma - ainakin 3/4 kotiväen ihmisistä valvoi pitkän aikaa siinä yhden molemmin puolin. Koira sen oikeastaan taisi aloittaa käymällä alakerrassa juomassa, kun vintin kuppi oli tyhjä, ja sitten ramppaskin ihmiset vuoronperään vessassa ja esikoinen kolisteli ämpärinkin kanssa, kun sillä oli paha olo. Pariin kertaan se on tänään oksentanutkin, kurkkukipuisena... toimitin sen terveydenhoitajalle, kun se just viime viikolla oli kipee. Nyt se aamulla heti valitteli poskia, että ne on kipeet ja on paineen tunnetta. Lämpöä ei ollu ku 0,1 astetta. Toivottavasti tokenee pääsiäiseksi ja toivottavasti ei oo tarttuvaa mahatautia. Terveydenhoitaja kirjoitti 3 päivää saikkua eikä oikein ottanut kantaa oksentamiseen.

Olis muuten nytkin paljon tekemistä ja ehkä intoakin, mutta se lähes kaiken nielevä väsymys iski taas, vajaa tunti sitten.
              ZZzzZZZZzzzz

Kommentit

 1. Sama täällä. Ei tiistaikuva olisi maanantaikuvaa kummosempi.
  Mies on joskus kertonut jostain amerikkalaisesta tyypistä, joka oli vuosikymmenien ajan ottanut joka päivä samaan aikaan samasta paikasta kuvan. Siinä voisi olla ideaa. Ei nyt välttämättä päivittäin, mutta edes viikoittain/ kuukausittain.
  Meillä on ainakin ihan jo oma ympäristö muuttunut viime vuosina niin paljon, ettei enää ilman valokuvia edes muista sitä kaikkea, mitä täällä oli.
  Paras kuvaus lienee villiintynyt ryteikkö ruusuja ja muita puskia (talo oli ollut viisi vuotta asumattomana ja sitä ennen tässä asuneesta pariskunnasta oli vaimo pyörätuolissa ja pahasti dementoitunut sekä mies pitkälle edennyttä Parkinsonia sairastava, eli voit aravata, paljonko puutarhassa oli työskennelty).
  Noh, kun nyt saisi ensin ne talo- ja puutarhaprojektin kuvat yhteen kansioon, se olisi jo hyvä suoritus. Sitä olen tässä viimeiset vuodet suunnitellut. :-D

  Toivottavasti pysytte terveinä.

  Täällä on myös väsymys/ lamaannus vaivana. Mutta kauppaan on pakko lähteä käymään ja ajeluttamaan mun autoa, sillä se valittaa taas, että dieselfiltteri on tukkeutumassa. Ajan niin vähän ja pääasiassa kaupunkiajoa, että joskus on lähdettävä ihan vain tuon takia puoleksi tunniksi ajeluttamaan autoa. Hullulta tuo täysin turha ajeleminen tuntuu, mutta tukkeutunut filtteri tuntuu puolestaan ikävältä kukkarossa.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä sitä muutosta ympäristössä juuri huomaa, jos ei oo pitkään muualla tai sitten tosiaan ota kuvia. Puita kaadetaan, taloja puretaan ja rakennetaan, niityt muuttuu talotonteiksi...

   Isännän autossa on aina vähän väliä suodattimen automaattinen puhdistus, mikä tarkoittaa sitä että autoa ei voi oikeastaan sammuttaa jos se on käynnissä. Haisee pahalle ja naftaa kuluu kauhea määrä, ajoa joutuu joskus jatkamaan kymmenen ylimääräistä kilometriä ennenkuin se loppuu.

   Poista
 2. Täällä paistaa aurinko mutta viima on niin hirmuinen ollut parina päivänä ettei ulkona viihdy. Ihaillaan sitten sisältä.

  Mikä lie kevätväsymys, mullakin on - mutta olikos sulta mitattu kilpirauhasarvot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne mitattu joskus monta vuotta sitten. Viimeisimmät kaksi lääkäriä ei oo halunnu teettää kalliita verikokeita ö-luokan kansalaiselle.

   Poista
 3. Kilppariarvoja pitäisi kyllä mitata vuosittain kun sinulla on tuo väsymys. Se on selvä oire, toki voi johtua niin monesta muustakin syystä.

  Jäädessäni työterveydestä terkkarin asiakkaaksi, niin omalääkäri sanoi heti, että kaikki arvot mitataan vuositarkastuksessa, siis joka vuosi. On näköjään eri käytäntö siellä.

  Sulla kyllä voisi mitata estrogeenipitoisuudenkin, ikä on jo sellainen. Väsymys voi viitata myös vaihdevuosiin. Minä käyn Gynellä vuosittain ja estrogeenin käyttäjänä mittaus on vuosittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo ees omalääkäriä. Aina on eri lääkäri. Viimeksi gyne kyllä puhui estrogeenimittauksesta, mutta se olis pitäny käydä otattamassa (yksityisellä) tiettyyn aikaan kierrosta, eikähän mulla oo mitään hajua miten mun kierto menee, onko sitä enää ollenkaan. Tänä vuonna aattelin kyllä otattaa kierukan pois, sittenhän sen näkee.

   Poista
  2. Sitten jos otatat kierukan pois, niin estrogeenin voi mitata mihin aikaan kiertoa vain. Silloin on vaan omat hormonit eikä kierukan. Olisko siinä joku aika, mikä pitää odottaa.

   Jos vaan mahdollista, niin olisi tosi hyvä käydä gynekologin vastaanotolla, ihan terveyden takia. Mies voisi niillä kamera- yms rahoillaan osallistua :) Sorry, että täti neuvoo :D

   Poista
  3. No siellä on tarkoitus käydä, onhan se pakko. Nyt kun ikää tulee niin ei ehkä enää kannata pitää viiden vuoden välejä...
   Ja kyllä aina neuvoa saa! Yhtenä päivänä kun ajettiin kaupalle, mies alko puhuun jostain kopterista tai vastaavasta, jota se on himoinnut, ja minä vastasin että "pitäis uusia vaatehuoneen järjestelmä, kun se ei toimi". "Miten se liittyy tähän asiaan?" kysyi mies. Sanoin, että jos on ylimääräistä rahaa niin siinä olis yks kohde. Ei kommentoinut, vaan jatkoi hetken päästä omaa asiaansa, ja minä vastasin puhumalla vaatehuoneasioista. Sitten ei enää maininnut asiaa sen matkan aikana :)

   Poista
  4. Se on kyllä tiukan keskutelun paikka, kyllä molempien pitää osallistua talon remppoihin.

   Meillä keskustellaan nyt pesuhuoneiden hanojen uusimisesta, tiivisteet on vanhoja ja vuotavat. Aina on rahanreikiä, ei meillä koptereita voi ostella. Meillä kyllä raha-asiat pannaan ilman muuta puoliksi tai se maksaa jolla on enemmän rahaa sillä hetkellä.

   Poista
  5. Silleenhän sen pitäs mennä...

   Poista
 4. Kelit kuulostavat eksoottisilta :-)
  Lapsesi terveystilanne ikävältä :-(

  Jaksamista ja selviytymistä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kelit aika jännät :) tyttö voi jo paremmin onneksi.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia