Melkein vahinko taas

Ajoin kaikessa rauhassa isolla tiellä kotiinpäin, kun vastaantulevan auton suunnasta lensi joku tumma, ehkä noin viisisenttinen kapistus kohti ja pamahti kattoon tosi kovan kajauksen kera. Oon satavarma, että jos olis osunu tuulilasiin, se olis ollu entinen - ja minäkin ehkä, kun olisin säikähtänyt ja ajanut ojaan tai johonkin, tai lyönyt (ne refleksit!) jarrut pohjaan ja takanatulija olis tössäyttäny perään. Se näytti siinä sekunnin murto-osassa, jossa ehdin sen nähdä, tyyliin joltain pultilta, ja kattoon jäänyt jälki on myös kaksiosainen.
Että joku sellanen se saattoi olla. Kyllä se ainakin lasin rikkoo, jos se tulee vastaan 80km/h vauhdissa kun sen oma vauhtikin on samanmoinen. Jos siitä autosta irtoili pyöränpultteja matkan varrelle?

Ja lääkäriltä olin tulossa. Pöh, taas ihan turha reissu. Lääkettä ei voi enää nostaa (vaikka hoitaja väitti ja siks just laitto sen lääkärinajankin) ja väsymys lähtee pois kun "teen vaan jotain kivaa" ja odotellaan unitutkimuksen tuloksia. Juu, tekisinhän mie esim. käsitöitä, mutta nukahdan niiden ääreen. Samoin kirjan ja vähänkin tylsemmän telkkariohjelman ääreen. Ylipäänsä jos istahdan jonnekin muualle kuin tietsikan ääreen. Jätti mun somaattisjutun epäilyn täysin huomiotta.

Joku muukin oli ollut tyytymätön - ovilasi oli potkaistu sisään kun lähdin. Siellähän on ovi lukossa, ilmeisesti nähty parhaaksi sellanen käytäntö että jokainen asiakas päästetään vain ovikellon soitolla sisään. Siinä ikäänkuin korostuu se, että käyn sekopäiden hoitopaikassa...

Tämmönen puhtaanapitolaitoksen kaveri oli mulla apuna salaatinteossa. Hoiti lattian siivouksen aina kun jotain tippui, ainoastaan litteet vihreet salaatinosat jää siltä syömättä. Jäävuorisalaatin valkoisia osia se rouskuttaa, ja etenkin se kitkerääkin kitkerämpi kantaosa on sille mieluinen. Niille molemmille, mutta toinen vaan ei päivystä vaan odottaa, että jos on jotain hyvää niin se tuodaan sille nenän eteen.

Nyt oikaisen sohvalle odottaan, että pesukone saa ohjelman valmiiksi ja pääsen ripustaan pyykit, sit ulos koirien kans. Vaikka en yhtään jaksais.

Kommentit

 1. Kyllä oli onni matkassa, aika kurjat jäljet on tullut kattoonkin.

  Lääkärit on..

  VastaaPoista
 2. Tossa maantiellä olisi voinut käydä pahasti, huh. Onneksi vaan katolle meni. Harmi sekin. Mutta jos siitä autosta irtoili pultteja, niin kohta irtoo pyöräkin. Huh toisenkin kerran. Jossain oli tukkeja irronnut tukkirekasta, se on mun kauhukuva, en koskaan halua ajaa tukkirekan perässä. Olen kerran nähnyt kauempaa kun tukkeja alkoi lentää tielle.

  "tee vaan jotain kivaa"
  On siinäkin neuvo, voi jestas mikä lääkäri.

  Voiko tuota puhtaanpitolaitoksen otusta lainata siivoamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lainata, siivoaa hyvin melkein kaiken syötävän. Sitä punajuurisosekeittoa ei siivonnut, ja just sen siivoomiseen olis tarvinnu apua sillon, ku se soppa-astia putosi lattialle...

   Tukkirekkojen puista lentelee matkan varrelle kaarnalevyjäkin, sellanen jos pyyhkäsee kävelijän naamaan ni varmaan irtoo koko pää. Hyi.

   Poista
 3. No huh, hyvä kun selvisit säikähdyksellä.
  Vegaanikoiruus?? ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan sekasyöjä :)

   Poista
  2. Ehdottomasti. Monta kertaa jouduttu oksennuttaan kun on ahminu sopimattomia ja kerran käytettiin eläinlääkärilläkin kun oli syöny 12 korvatulppaa. Käyttämätöntä.

   Poista
 4. Mäkin haluun tuollaisen keittiöpiian ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko kokeillu niitä sun vegaani-renkejä ottaa mukaan salaatintekoon?

   Poista
 5. Olipas kuitenki onnea, että ei osunu tuulilasiin..pultti!
  Voikos sitä tavallisesta elämästä kaivaa aina kivaa?! Ois ees tukuttain hynää, vois olla kivaa, kunnes siihenki turtuis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lääkäri tuntu siltä, että se oli lukenu mun tiedot ja muodostanu jo käsityksen, joka ei mistään minun puheista järkkyny. Esimerkiksi selitti, että ei millään lääkkeellä voi minun oloa tän paremmaksi tehdä - siis oletti ihan suoraan, että väsy=masennus. Ei uhrannut ajatustakaan, että mulla vois olla joku fyysinen vika, joka aiheuttaa väsymystä. Ja tuntui luulevan, että MINÄ olen nyt jotain ihmelääkettä vailla, vaikka ajatus lääkityksen lisäämisestä oli mt-hoitajan. Siinä meni taas yhteiskunnan varoja ihan hukkaan.

   Poista
 6. Voihan kökkö tuota pulttia! Onni sentään ettei pamahtanut tuulilasiin.
  Lääkärikäynnistä en tykkää mutta kyökki-imur(e)ista kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä niin läheltäpiti! Ja onni.
   Kyökki-imuri on myös hyvä ruuantähteiden kattilastasiivooja, ei tarvi huuhdella ennen tiskikoneeseen laittoa :) (se asia kyllä ällöttää monia, mutta sellasten ei sit kannata tulla meille syömään)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia