Pitäs ja pitäs

Oikeestimääenjaksatätäväsymystä... "tee jotain mielekästä" sanoi lääkäri, mutta mielekkäät jutut on semmosia, joiden ääreen nukahtaa. Ei ne piristä. Lenkkeily ja tietsikalla olo pitää hereillä, mutta tuo eka on välillä niin vaikeen takana, kun fyyse ja psyyke on niin väsyt, että ei jaksa ees aatella. Nytkin on nälkä, jonkinlaisen salaatin saattaisin saada vielä aikaiseksi ennenkuin kaikki salaattitarpeet loppuu (ja uusia ei oo varaa ostaa) mutta tuntuu, ettei ole voimia nousta tästä. Ja lenkillekään ei kannata lähteä, jos on nälkä, joutuu kääntyyn heti takas.
Siivota pitäs. Jokunen päivä sitten Prismassa oli nuupahtaneita tulppaaneja halvalla, ostin ja elvytin. Kun kattelee niitä, ei niin huomaa sotkua. Hirvittävän painostuksen jälkeen kuopus siivosi alkovin lattialta vaatteensa pois, ja kun olin luvannut että jos se sen tekee niin imuroin niin sehän piti tehdä. Ja imuroida ilmalämpöpumpun suodatinverkot kans. Miten sekin homma ajoi mut muka niin piippuun, hyvä että jaksoin kaikki 40 neliötä imuroida!

Sori kun valitan. Joku sentään on kantanut bilhartsialoista 13 vuotta. Mikähän laiskamatoloistartunta minuun lie tullut. Tänään oon luvannu mennä ainoan kaverini luo kahville ja sekin ajatus uuvuttaa. Toinen lapsista on sentään kipeenä kotona, sitä ei ainakaan tarvi kuskailla. Mutta siivota pitäs. Oikaisen ensin hetkeksi sohvalle.

Kommentit

 1. Tämä sinun oma blogisihan on ihan sitä varten, että saat kirjottaa mitä tahansa haluat, valittaa vaikka. Usein kerrot iloisistakin asioista, joita teet. Toivon kovasti sulle parempaa tulevaan ja paljon lisää ilon aiheita. Jospa tuleva kevät piristäisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aurinko vois piristää, mutta lunta ja räntää tuuppaa nytkin taivaan täydeltä.

   Poista
 2. Tuntuu siltä, että tämä ikuisesti jatkuva talvikin voi väsyttää. Lääkärin on helppo sanoa noin, tuohan on juuri se mitä masentuneen tai siihen taipuvaisen ei pitäisi kuulla. Toinen on se 'ota itseäsi niskasta kiinni ja lähde ulos'.

  Minä olen sitä mieltä, että jos mitään erityistä syytä (sairautta) ei väsymykseen ole, niin sitten elät sen mukaan. Nukut päikkäreitä ym, jos sinulla vain on siihen mahdollisuus. Kyllähän nuo kuljetukset yms stresaa ja se taas väsyttää. Minäkin perheen kuskina tiedän sen. Monta peräkkäistä sovittua menoa tuo väsymyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se oli kuitenkin nimenomaan mielenterveyspuolen vastaanotto, vaikkakaan ei yleislääkäriä kummempi. Ja miehän en tiiä, onko mulla sairautta, kun eivät tutki - paitsi sitä unta. Senkin tutkimuksen tuloksia saa ootella enskuun puoliväliin.

   Talvikin menettelis, jos ei olis aina harmaata. Sääennusteessa kyllä näkyy aurinko (tänpäiväisessäkin, lisäksi pilvi, kaksi vesipisaraa ja kaksi lumihiutaletta) mutta ei sitä todellisessa elämässä juuri näe.

   Poista
 3. Argh. Paras neuvo masentuneelle tuo. Kun ei edes tiedä mitä se mielekäs tarkoittaa...

  Täällä muuten räiskii räntää niin, ettei tuolla paljon eteensä näkisi. Minusta ihan kelvollinen syy olla menemättä ulos. Tosin en hirveästi vaivaudu mitään syitä keksimään, en mene jos ei huvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat on kyllä syy... mutta ei nekään nauti tuollaisesta ilmasta. Illemmalla piti seljetä, mutta nihkeetä sekin tuntui olevan. Huomenna sitten...

   Poista
 4. Luulen että se jo helpottaa kun voi olostansa kirjoitella tänne blogiin. Blogiystävät ovat niin ymmärtäväisiä. Varmasti tämä pitkä talvikin uuvuttaa. Me olimme kahden viikon aurinkolomalla ja siellä huomasi, miten aurinko virkisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä! Siihen tarkoitukseen mie itse asiassa ensimmäisen blogini perustinkin, joskus yli kymmenen vuotta sitten... kauheaa, miten aika kuluu! Lapset oli ihan pieniä sillon vielä, ja aikuiskontaktit vähissä.

   Onneksi valo sentään lisääntyy täälläkin, vaikka talvi jatkuu.

   Poista
 5. Toivon sinne aurinkoisia päiviä, josko hetkittäin auttais!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ennusteessa olis tälle päivälle, vaan näkyneekö.

   Poista
 6. Piristystä? Hmmm piri? ei oikeastai;D tosin toimii mut jos nyt jotain muuta kuitenkin. Valita huolella mulla se auttaa aianakin hetkeksi, silloin kun päästelin höyryjä lipputrokareista ni tuli heti parempi mieli.
  Tuo jatkuva väsymys saattaa kyllä olla oire jostain vakavammasta.
  Kaikkea hyvää ja kaunista kilokaupalla lähettää Sus'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin. Piri on käynyt mielessä :P

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee