Sitä ihteensä

Kuopuksella on tänään vapaapäivä, mutta kuraattorille meno kahdeksitoista ja halusi koululle jo puolelta, että ehtii nähdä sydänkäpysensä ennen sitä. Siispä koukkasin joogasta tullessani kodin kautta kaupungille, vein tytön koululle ja ite köröttelin kaupan kautta kotiin. Lidlissä on ollu karjalanpaistilihat tarjouksessa (3€/700g) ja nappasin sellasen mukaani. Sen vähiten sietkuisen ja läskisen näköisen. Karjalanpaistilihat näyttää olevan myös sitä lajia, johon lihanpakkaamot työntää sellasta, mikä ei muualle kelpaa - tuossa paketissa oli yksi tai kaksi palasta, jotka saatoin nakata siistimättä pataan. Enemmän varmaan tuli hylkytavaraa kuin paistitavaraa. Esikoinen tykkää läskilihoista, se paistaa ne itelleen, että ei ne roskiin joudu. Ja jos on jotain, mitä tyär ei taho, niin ne menee linnuille ja proteiinit hyötykäyttöön.

Kun mehän ollaan miehen kans kumpikin sellasia, ettei tykätä syödä sietkusta lihaa. Anopin lihat on aina supersiistejä, siellä kai mies on semmoseksi oppinut. Mun äiti taas taisi "opettaa" esikoiselle kanannahoista ja läskistä tykkäämisen :) toki rapeaksi uunissa paistunut kanannahka (tai siankylki) onkin hyvää, mutta liukkaana ja pehmeänä yhhyh. Sinänsä ristiriitaista: jos miehen äiti on opettanu miehen vieroksuun läskilihaa, niin samalla periaatteellahan mun olis pitäny oppia nimenomaan syömään sellasta. Kotona oli usein läskisoosia, ja äiti varmaan valkkas kaikkiin liharuokiin "mehukasta" s.o. läskistä lihaa.

Paisti on nyt uunissa ja parinkymmenen minuutin päästä lisään vettä, laitan kannen päälle ja alennan lämpöä. Sit vois ehkä mennä koirien kans ulos, jos vaikka ei tuulis niin kauheasti kuin eilen. Lähdin iloisena käveleen ja aattelin, että nythän on tosi hieno ilma - niin kauan kun en huomannut sitä viimaa, mikä tuli idästä. Takaisin kun käännyttiin, piti muuttaa reittiä suojaisampaan paikkaan, muuten olis naama jäätyny päähän kiinni.

Outoja unia oli taas viime yönä. Yksikin ihan selvästi kertoi naapurin koiran menehtymisestä. Sit olin pihalla tekemässä nuoskalumesta lyhtyjä tms., ja surin sitä, kun talo pitää tyhjentää ja muuttaa pois. Se pelko kai mulle viime kesän katastrofista jäi.

Koirien merkkinäre pakkasella
Ilmatieteen laitos on muuttanut sääkuvakkeet ihan kamaliksi. Mahdollisimman persoonattomiksi ja  yksinkertaisiksi. Vois siirtyä Forecan käyttäjäksi, niillä sentään on vielä nätit pilvet.

Taas kuuluu talitintin laulu ikkunan läpi :) Päivä on jo melkein 11 tuntia; kevät on tulossa! Vaikka pakkasta ja luntakin vielä kuulemma tulee. Mutta joutsenia on nähty Kotkassa kuulemma.

Ja päätä särkee oikealta puolelta joka päivä, en oo enää jaksanu ees merkata siihen so called päänsärkypäiväkirjaani. Tulee ja menee, enimmäkseen vaan on.

Kommentit

 1. Mä oon ollu Forecan käyttäjä aina ja se miellyttää mun silmää, mutta se on tietty vaan mihin tottuu.

  Linnut tosiaan laulaa ja iltapäivisin on tosi keväinen olo. Aamusta oli vielä meillä -20c joten silloin ei ollut. Perjantaina pitäis lauhtua täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöt on vielä kylmiä, mutta päivällä aurinko lämmittää! Nytkin lenkillä kun tuuli oli selän takana ja aurinko edessä, niin tuli ihan kuuma. Ja kohta pitää ruveta pitämään jotain huivia päässä, kun hatutta päin auringossa olo tekee äkkiä päänsärkyä.

   Poista
 2. Karjalanpaistilihat on tosiaan surkeita, vain Tammisen lihoja voi ostaa. Muuten ostan palan possua ja toisen nautaa ja leikkaan itse.

  Ihmettelin kanssa tänään niitä uusia symboleja Ilmatieteenlaitoksen sivuilla. Epäselviä, mutta kai niihin tottuu. Kylmä viima tänäänkin, aurinko lämmitti vain talon seinustalla mihin tuuli ei osunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poronkäristyksen kanssa on sama - kaupan lihat kun laittaa pannulle, ei hetken päästä ole jäljellä kuin kasa niitä sietkuja.

   Viima oli tosiaan, mutta ei ihan niin kauhee ku eilen...

   Poista
 3. Sietkunen on mulle ihan uusi sana :)
  Forecaa katselen, enpä tiedä miltä muut nyt näyttää, täytyypä tutkailla.
  Päänsäryt ja muut tyhmät saisi mennä sullakin pois, ja tulla hyvää mieltä tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sietku on jänne, kalvo, verisuoni tms. lihassa oleva yäkki.
   Juu vois vaihtaa väsyn ja päänsäryt siihen hyvään mieleen!

   Poista
 4. https://www.supersaa.fi/suomi/jyv%C3%A4skyl%C3%A4/655194/
  Mä katson aina tuolta kun on molempien mainittujen sääfirmojen tiedot, saattaa muuten olla joskus isojakin eroja ennusteissa. JA molemmat menee pieleen!! ;D
  Sietkunen täälläkin uusi sana. Läskiä pitää vähän olla liharuoassa!!
  Oli muutama lintu heti aamusta piha-alueella ja olipas kova ääni, mikä lie merkki mutta lyhyttä kahta ääntä tuli siis ihan raivolla:O
  Päivällä kun kaupungilla käppäili tuli vallan lämmin kun nousi lähelle nollaa, kyllä kevättä pukkaa.
  Päänsärytöntä tulevaisuutta toivoen... .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä oikein ymmärrä, tuntuu että sääennusteet osuu nykyisin paljon huonommin kohdalleen kuin "ennen vanhaan", vaikka kaikkia entistäkin hienompia simulaatioita ja mallinnuksia on niillä käytössä.

   Poista
 5. Täällä Kotkassa on muutama joutsen ihan talvehtinut. Kymijoessa kun on melkoinen virtaus ja joitakin koskipaikkoja, jotka eivät ole jäätyneet näilläkään pakkasilla.
  Toivottavasti tuo päänsärkysi nyt jo helpottaisi. Se ei tosiaankaan ole kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai nekö on siellä talvehtinu, ei se sit oo niin hienoa... katoin vain, että oon 2015 ja 2017 bongannu ekat joutsenet tasan samana päivänä, 5.3.

   Poista
 6. Ilmatieteenlaitoksen uudet symbolit ovat mitättömiä. En tykkää.

  Kyllä se kevät ihan juuri kolkuttelee. Kuulen sen jo :-)

  VastaaPoista
 7. Samaa mieltä sun kanssa niistä Ilmatieteenlaitoksen symboleista. En myöskään ole koskaan ymmärtänyt sitä, että miksi pitää korjata/vaihtaa jokin, jos vanha toimii ihan hyvin. Höö.

  En tykkää läskeistä minäkään, mutta läskisoossista kyllä. Siinähän ne läskit pitää käristää pois ja jäljelle jää vaan se hyvä osuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä tuon hyvän vanhan vaihtamisesta!
   Ja läskisoosista. Äiti vaan tykkäs jättää sen käristämisen vähän puolitiehen. Vaikka kyllä mie nyt söisin tosi mielelläni äitin tekemää läskisoosia ees kerran...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia