Törsäystä

Teinpä tänään jotain sellaista, mitä en ole koskaan tehnyt. Vaihdoin "mullat" orkideoille. Eli tungin kallisarvoisia kaarnan-, heinän- ja muun töhkän paloja orkidean juuripaakun ja uuden ruukun väliin.
Olen kyllä kiintynyt tuohon toiseenkin orkideaan, jota kohtaan olin pitkän aikaa ynseä, sattuneesta syystä. Lapsellisesti kyllä. Mutta syystä silti.

Orkidea"multaa" ostaessani kiersin myös muita tarvittavia tavaroita hakemassa ja ne kengät tsekkasin siltä varalta, että olis ollu jotain sopivia talvikenkiä vaikka alessa - ei ollu, ne on ihan vallan välikausikenkiä jo - ja jotenkin kummasti törmäsin usein sellaseen vanhaan pariskuntaan, jotka sai mut ajatteleen sitä aiemmin puhumaani ihmisten erilaisuutta. Ne ihmiset ainakin meni niin eri sfääreissä, en varmasti olisi kestänyt päivääkään samassa seurueessa. Näki kyllä, että mies oli tossun alla ja nainen tottunut sitä komenteleen ja olemaan oikeassa (tosin ei se ollu oikeassa siellä kaupassakaan) ja sen naisen ääni oli niin hermoillekäyvän valittava, miten se olikin ruvennu puhuun siihen sävyyn miehelleen. Joka oli lähinnä hiljaa. Mutta mistä sen tietää mitä sen kaiken takana on.

Maksoin laskuja ja tankkasin ja ostin rahapäivän kunniaksi uusia keittiöpyyhkeitä, kun oli alle 2 euroa. Mut ne olikin kiinalaisia, ilman ripustuslenkkiä ja huonosti imukykyisiä. Lähinnä mikrokuituliinan tapaisia. No onpahan vähän väriä keittiöön. Hain tyttärenkin koulusta, kun sielläpäin ajelin. Niillä on poikakaverinsa kanssa viisivuotispäivä viikonloppuna ♥ enpä olis viis vuotta sitten uskonu, että ovat nyt vielä yhessä.

Kuopukselle pitäs taas uudet lasit hommata, ei se entisillä nähnyt alun alkaenkaan kunnolla. Nyt pitää kysellä joka välissä sitten tarkkaan, että näetkö vai et, väheneekö päänsäryt vai ei. Tosin mullekin pitäs hommata uudet lasit, tuntuu etten nää kunnolla lähelle enkä kauas. Aiemmin mun ilo oli telkkaria katellessa kutoa, mutta se ei oo enää kivaa kun ei nää. Eikä telkkaristakaan tuu oikein katottavaa. Nari nari ja vinqu vonqu.

Kommentit

 1. No telkkarista ei todella tule kuin uusintoja.

  En ole koskaan kasvattanut orkideaa, luulen, että tappaisin sellaisen heti. Yhdellä tuttavalla on kymmeniä ja hienosti kukkivat.

  Minä vein oman rahapäiväni kunniaksi miehen ulos syömään lounaalle. Mutta hän tapansa mukaan sitten maksoi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan orkidea kaunis, kun se kukkii, mutta tuo vanhempikin alkaa olla jo vissiin niin raihnainen, että suurimman osan ajasta ovat tuollasia ankeita kaljuja sojottimia. En ite itelleni orkideaa ostaisi.

   Sun mies toimii sit ihan oikein :)

   Poista
 2. Joskus kyllä ihmettelee pariskuntia :)

  Orkideat on helppoja, mutta mä luulen meidän orkideojen hermostuneen joulusta ja kissasta, ne on aivan kuolleet :/ Muutenkin olen ollut niihin vähän kyllästynyt ja olen jo pitemmän aikaa aikonut ostaa uudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie vien nuo kesäksi ulos ja katon miten ne jaksaa sen jälkeen, heitän pois jos eivät kuki. Pitäs olla varmaan läpäisevä purkki, mutta nuo on nyt umpinaisessa lasiruukussa, saa nähdä mätänevätkö.

   Jotkut vanhat pariskunnat tuntuu hitsaantuneen niin tiukasti yhteen, että pysyy yhdessä vaikka toinen käyttäytyis kuinka inhottavasti.

   Poista
  2. Ei ne mätäne, kastelet vasta kun juuret on valkoiset. Suorasta auringonvalosta eivät myöskään pidä, onnistuin omasta toisesta orkideasta polttamaan yhden lehden :/

   Poista
  3. Tai siis joo, tarkkaile. Mulla on läpäisevässä lasiruukussa moelmmat.

   Poista
  4. Aattelin laittaa ne katoksen alle kesäksi, ettei sada päälle. Ootko käyttäny omilles orkidearavinnetta? Mie en oo koskaan mitään laittanu.

   Mun vanhemmassa kukkasessa on kans yhdessä lehdessä "palovamma", ennenku laitoin sen ulkona varjoisampaan paikkaan. Itse asiassa puuhun :)

   Poista
 3. Tää kans shoppaillut, eilen -70% kahdet farkut, maksettavaksi jäi huimmat 23 ekee ja tänään puhelimen 3310 sain 40 ekellä. Kivaa kun on välillä varaa ostaa uutta, yleensä tulee hommattua tavarat kirpparilta, tai muuten vaan käytettynä.
  Olen nyt lukulasej käyttänyt vajaa kaks vuotta ja ilman niitä saa enää edes puhelimesta selvää, niin ne silmät muuttuu kun alkaa laseja käyttämään, onneksi näen kauemmas vielä hyvin.
  Onnea teinipariskunnalle, piiiitkä suhde tuossa iässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon likinäköinen, ja lähinäkö on ollu hyvin tarkka, mutta ikänäkö on vieny siitäkin terän. Tarkan näön alue ilman laseja on ehkä kymmenen senttiä siinä n. 15-20 sentin päässä nenästä :) otan lasit pois jos pitää pujottaa lanka neulansilmään tai lukea pientä tekstiä, mutta esim. tikun poistaminen sormesta alkaa olla jo hankalaa. Mutta leuka rintaan ja kohti sokeutta sekä kuuroutta!

   Poista
  2. Etiäpäin Kohden pimeää mielin rauhoittunein, mitään kuule, nää=)

   Poista
 4. Hurjaa törsäystä, käsipyyhkeitä alle 2€ ;-)
  Oot sä hurja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä ne sit tuntuukin vähän heppoisilta...
   Kuulin taannoin, että lähikylän hieroja ottaa niska-hartiahieronnasta (en tiiä aikaa) 35 euroa, ja mietin että kyllä on niilläkin hinnat noussu älyttömästi. Viimeksi - no siitä toki on jo parikymmentä vuotta aikaakin - kun kävin säännöllisesti hierojalla, se otti 60 markkaa kerta. Euroissa kympin. Kolme varttia. Kalliimmat otti sillon 80 mk kerta. Mutta ei se fysioterapeuttikaan, jolla mie vielä töissäollessani kävin, ottanu noin paljoa, ja siitä nyt ei oo kovinkaan monta vuotta. Ei oo enää varaa käydä...

   Poista
  2. Jä just kävin hierojaopiskelijalla, joka tekee tunnin hieronnan 30€. Sitten kun valmistuu, ei oo varaa enää käydä, hinnat nousee entisestään.

   Poista
  3. Ymh. Pitäskö kouluttautua hierojaksi?

   Poista
 5. Joskus tulee jopa salilla vaivaannuttava olo, kun sattuu kuulemaan/näkemään pariskuntien käyttäytymistä!
  Nastakenkiä oon mieki haaveillu alesta, mut tuskin tässäkään kuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nastakengät olis hienot, mutta niissä mitä oon nähny, on lyhyet varret. Paitsi niissä pilkkijän kumisaappaissa, mutta ku en mie kumppareita. Toppakengät. Ei ollu isommalla kylälläkään, käväsin yhessä kaupassa nopeesti katsastamassa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella