Tylsällä veitsellä sattuu enemmän vahinkoja

... mutta jos olis tänään ollut käytössä terävä veitsi, olis tullu vahinko. Kiitos mun hyvien, mutta täysin idioottimaisten refleksieni. Oon varmaan ennenkin ihmetellyt sitä, kun ne on mulla jotenkin niin kohtuuttoman raivoisia ja voimakkaita, että niillä tekee enemmän tuhoa kuin alkuperäisellä vahingolla, jonka torjumiseen ne tähtää. Tyyliin kahvikuppi keikahtaa - refleksi toimii ja kiinniottamisen sijasta paiskaa kupin vastakkaiseen suuntaan lattialle. Tänään palastelin hunajamelonia ja poistin kuoria siitä, ja yksi palanen meinasi luiskahtaa otteesta - hysteerinen oikean käden refleksini toimi taas, mutta ei hoksannut että kädessä on kokkiveitsi, jonka se iski vasemman käden etusormeen, phalanx proximalikseen. Onneksi oli tylsä veitsi, tuli vaan pintanaarmu. Siinä olis ollu selittäminen, jos olis joutunu tikin hakeen terveyskeskuksesta. "Meloni lipsahti, joten löin veitsellä sormeeni."

Mutta kyllä mie jotenkin nautin siitä hämmennyksestä, mitä herätin vuonna 1986 Vantaan Tikkurilan terveyskeskuksessa selittäessäni, että mursin sormeni kun liukastuin lehmänpaskaan.

Pitkästä aikaa pidin tulia lyhdyissä. Nyt on niin valoisaa pitkälle iltapäivään, ettei tuu laiteltua ulkotulia. Aamun sinisessä hämärässä punainen lyhtykynttilä oli ihan hauskan näköinen.

Väsyttää joka päivä. En tiedä johtuuko se vuodenajasta, lääkityksestä, masennuksesta vai jostain somaattisesta. Omituista räkää tullut jo tammikuusta, poski- ja otsaontelo oikealla puolella kivistää aika ajoin ja ainakin lähes joka yö; helpottaa kun nousee ylös. Tällä hetkellä vain pistää oikeaan korvaan. Mutta ei oo yhtään kuumeinen olo, että siellä joku tulehdus muhis. Ja tää nyt menee siihen oman terveyden sairaalloisen tarkkailun piikkiin, oikeesti mitään vaivaa oo.

Viime viikolla kävin mt-hoitajalla, se hommas mulle lääkärin (ei siis ilmeisestikään mikään psykiatri, vaan ihan yleislääkäri) huomiseksi. Siis ite jos tilaa lääkärinaikaa, pääsee vaan jonoon josta harkinnan mukaan saa ajan jos saa, ja kaikkinensa joutuu odottamaan puolitoista kuukautta lääkärille pääsyä. Tuon kautta mennessä viikko... no masennuslääkitysasiaahan siellä on vaan tarkoitus käsitellä, mutta saatan kysästä tuostakin. Väsymyksestä nyt ainakin puhun. Ei oo hääviä tämmönen, kun mieliala olis jo parempi mutta mitään ei kuitenkaan jaksa. Nyt on sentään taas pakko käydä kävelyillä koirien kans, kun ei oo enää niin kova pakkanen koko päivää.

Kommentit

 1. Vaistomaiset refleksit teettää kaikkea, olipa ne hitaita tai nopeita :) Hyvä, ettei käyny pahemmin!

  VastaaPoista
 2. Kyllä kuulostaa kovasti joltain pieneltä muhivalta tulehdukselta. Jos ne ottais tulehdusarvot varalta? Väsyttäähän sellanen ihmistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kysellä kun kerran lääkäriin pääsee :) se millä kävin aiemmin ei ollu kovin luottamustaherättävä...

   Poista
 3. Pakosta pikkasen hymyilytti tuo, että jos olisit joutunut terkkariin selittämään vammaa. Onneksi veitsi ei ollut terävä.

  Sehän on hyvä, että teillä saa noin pian lääkärin. Väsymys voi johtua niin kovin monesta syystä, että jospa se lääkäri määräsi labrakokeita alkajaisiksi, niin voisi poissulkea aika monta syytä.


  Täällä alkoi juuri sataa lunta. Kevyttä pakkaslunta höytäilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisivat pian kattoneet tiedoista diagnoosin ja pitäneet suisidaalisena.

   Aurinko on täälläkin jo verhon takana, ja hassuja isoja litteitä hiutaleita hangen (ja auton) päälle eilen tullu.

   Poista
 4. Sama ongelma refleksien kanssa. Varsinkin veitsen kiinniottamisesta on ollut vaikea opetella pois..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auh! Mie sentään sitä osaan juosta karkuun...

   Poista
  2. On mulla jäänyt kerran haarukka pystyyn varpaaseen :D

   Poista
  3. Ja mulla tikka reiteen... menin pöljä käveleen tikkataulun takaa :)

   Poista
 5. Me aikanaan koulussa opeteltiin oikein käytännössä, miten pitää hypätä jos veitsi putoaa. Edelleen se refleksi tulee, vaikkei tarvitsisi, kiitos turvakenkien :)
  Onhan sulta kilppariarvot joskus katsottu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullaki ainaki jalkaterät kääntyy pois tieltä, jos veitsi tai sakset putoaa. Joskus kun ei kääntyny, putos jompikumpi terä edellä ja jäi kiinni lattiaan - mun varpaiden väliin.

   Kilpparit on katottu viimeks jokunen vuosi sitten, ehkä neljä tai viis...

   Poista
 6. Ne kilppariarvot kannattais tosiaan kattoa, mulla oli vuosi sitten sairaalassa aivoinfarktin jälkeen ihan normaaliarvot, ja kun kaks kuukautta sen jälkeen kävin uudelleen kaikissa kokeissa, oli kilppariarvot nousseet aika paljon, normiarvo muistaakseni on korkeintaan 3, ja mulla oli lähes 7. Lääkitys tuli, ja on palauttanut arvot kohdilleen.

  Kyllä minäkin oisin halunnut kuulla kun selität terkkarissa murtuneen sormen syytä :D

  Meillä on ollu tänään klapihommia. Muutama motti tuotiin tohon pihalle aamulla, ja yhdessä miehen kanssa ollaan kannettu ja pinottu niitä varastoon. Pakko oli jättää osa huomiseksi, ei jaksettu millään, ikä meillä on tullu vastaan, ei voi mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä tottunu siihen, että ikinä ei mitään löydy, vaikka tutkitaan. Siihen unitutkimukseenkin menossa, tiiän jo etukäteen että se on turha. Kuin paljon mahtaa siihenkin yhteiskunnan rahaa mennä...

   Poista
 7. Itsepuukotus!! ;D
  Muistan vuosikymmenten takaa kun istuin baarissa ja kaveri torkahti penkkiin, pilkki siis. Selitin jotain juttua ja huitaisin tuoppia sen verran että alkoi kaatua. Tää pilkkijä vain nosti päätään, ojensi kätensä ja tarttui siihen tuoppiin, laski sen takas pöydällä ja jatkoi pilkkimistä!! Siis mikä suoritus;D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia