Tyrska kyrkan

Tukholmanreissu meni aivan mainiosti! Kaikki meni hyvin, perustietoa oli sen verran että pärjättiin ja kysymällä sai lisätietoa. Ihan mieletöntä; metrossa oli lippuluukku, jonka takana oli IHMINEN myymässä lippuja!!! Symppis harmaapartainen hippipappa. Osasin sanoa "sjutton" ku se kysy ensin ruotsiksi (määmitään kuullu/ymmärtäny) ja sit englanniksi, minkä ikänen tyttö on, ja myi puolitoista lippua vaikka yritin ostaa kahta. En tienny, että siellä vielä tuon ikäset menee lapsista.

T-Centralissa kun oltiin, niin käytiin samalla lipulla katsomassa, minkälainen on se pendeltåg... portaat alas ja portaat alas ja metroa paljon syvemmälle maan alle, josta löytyi umpinainen laiturihuone.
Lasi(?)seinät, joihin avautui vain junan ovien kohdalle lävet, mistä pääsi junaan ja sieltä pois. Eipähän kukaan heittäydy junan alle siellä. Tuossa kuvassa sen ajovalot häämöttää lasin takana. Eli sitä ei juuri saanut kuvattuakaan.

Tavalliset junat onnistui paremmin saada kuvaan, jahka oltiin ensin vaellettu maan sisällä Centralstationille ja siellä taivallettu pitkän matkaa raiteiden luo.
Ruman harmaita junia nämä, anteeksi vain. Ilmeisesti Ruotsissa ei ole samaa ongelmaa kuin Suomessa kuulemma on, että junia ei näe tarpeeksi hyvin. Niitä rumia vihreitä teippejä hienoihin punavalkoisiin vetureihin pitää sen takia liimailla. Tämän näkymättömämmäksi junaa ei kyllä saa.
Marjaanalle löysin kukkaruukun :) tällanen kupu. Ei vaan taida kasvit suostua pysyyn tarpeeksi pieninä... ja tuon hinta oli aika suolainen, jossain kuuden- ja seitemänsadan kruunun välimaastossa. Semmosia ison suklaamunan kokoisia olis saanu alle viidensadan.

Kuninkaanpuutarha, Ooppera ja Pyhän Jaakopin kirkko. Tästä näkee, että lunta oli yllättävän paljon. Paikkoja ei ollu juuri putsattu lumesta eikä paljon hiekoiteltukaan - liekö se normaalia, että Tukholmassa on näin paljon lunta puolivälissä maaliskuuta? Varovasti joutu paikoitellen käveleen, ettei mee kumoon.
Brantingtorget. Tämä oli paikka, jota kattelin Googlemapsista, että tuolla haluaisin käydä katsomassa, ja olin jo unohtanut, kun yhtäkkiä näkyi porttikongista tänne. Pyysin tyttöä näyttämään miten otetaan panoraama, mutta tähän nyt tuli tuo ihan tavallinen kuva, vaikka panoraamankin otin.
 Tuolla näkyy se otsikon kirkko. Tyttö katteli karttaa ja luki vahingossa Tyska kyrkanin väärin, ja naurettiin sille. Tässä risteyksessä sanoinkin sille, että "jaa niin, tossahan on se Tyrska tsyrkkan" ja ohikulkeva nainen katto pitkään :D varmaan aatteli että imbesillit suomalaiset...
 Tässä joku grändeni, jota en enää kartasta löytänyt. Varsin kapoinen oli se.  Niinku näkyy, ilma oli hieno, mutta asemalla ollessamme satoi vähän lunta. Tässä alla on Slussenilta sillalta napattu panoraama, josta jo näkyy enempi pilviä, ja kohta oltiinkin inhassa lumipyryssä. Tuuleen yhdistettynä se oli kyllä melko viheliäinen sää.
Käytiin me mäkkärissä ja ICAssa matkalla, Lidlikin olis ollu matkan varrella :) Ihan mukava reissu, lopun myräkkä vähän häiritsi ja se, että jostain syystä mun hyvät kengät alkoi yhtäkkiä puristaan pikkuvarpaiden kohdalta. Ehkä ne ohuet villasukat oli liikaa.

Oon aina laivalla ollessa tykänny niin kovin siitä ikkunasta merelle tuijottelusta. Aina on ollu kavereita, jotka on vaan halunnu mennä kauppaan tai jonneki pubiin tai muualle, enkä oo saanu katella ikkunasta, mutta nyt mulla oli niin ihana samanmielinen kaveri, me suurin osa valoisasta ajasta käytettiin ikkunasta ulos katselemiseen ♥
Ihan hirveän likaisethan laivan ikkunat on, ei niistä mitään taidokkaita valokuvia oteta, mutta kun asennoituu sopivasti niin ei ne roiskeet haittaa katselua. Kaikista parhaat ja ihanan aurinkoiset näkymät olis ollu aamiaispöydästä tänään, mutta mie onneton jätin kameran hyttiin kun aattelin, että otan puhelimen, mutta unohdin senkin kun se oli latauksessa. Jäät tekee oman mielenkiintoisen lisänsä siihen meren ihailuun, sitä oli niin monenlaista ja -muotoista, osa ryskyi laivan alla niin että tärisi ja heilui koko laiva ja nukkuessa joskus heräsi siihen. Kuin myös autokannella tapahtuvaan aktiviteettiin Maarianhaminassa. Lisäksi siinä meni varmaan joku (saunaosaston?) jätevesiputki kun välillä kuulosti ylhäältä tulevan iso vesimäärä loiskuen. Ja ilmanvaihtosysteemistä tuli välillä savun, välillä tupakan hajua. Onneksi ei kakanhajua kuitenkaan, ja hyvä hytti se oli. Laivalla oli aika vähän porukkaa - enemmän taisi olla takaisintullessa - ja niistä enin osa eläkeläisiä ja lapsiperheitä. Rauhallista. Hieno äiti-tytär -laatuaika ja hieno reissu! Oli hyvä, että uskalsin lähteä.

Kommentit

 1. Mä olen kans onnellinen että uskalsit lähteä, ihanalta reissulta kuulostaa <3

  Ja kiitos virtuaalikukkaruukusta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun en alkanut liikaa miettiä ja kuopus näki, että selasin laiva-aikatauluja, niin ei voinu enää jänistää :)

   Poista
 2. Oih, kesällä menen kyllä samanlaiselle, vaihtelua tallinnassa ravaamiseen joskin mulla se pääasia on siellä laivalla olo,mukavaa kun keinuu. Mä kans istun noilla reissuilla pitkiä aikoja joko sisällä tai ulkona mut sis tuijottelen sitä meren aavaa. Sitä kun asuu keski-suomessa ja tää on minilappi ni horisontti on yleenäsä aika lähellä (siis kun ei poistu kaupungista, kyllä tietty kun nousee korkeammelle).
  Tuo pendeltåg oli mulle ihan uus juttu, piti oikein kääklettää.
  Hyvä postaus, kivoja kuvia ja muksaa et oli muksaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. Kyllähän tuolla saa laivalla olla, kun matka yhteen suuntaan kestää melki 17 tuntia. Kesällä ku on valoisaa aikaa enemmän, siitä tuijottelusta saa vielä enemmän irti. Tosin on pimeälläkin Tukholman saaristossa kaikenlaisia kivoja majakoita ja muita vilkkuvia merimerkkejä.

   Mie taas lappilaislähtöisenä oon aatellu, että se johtuu mun juurista, kun tykkään että näkyy paljon taivasta ja siksi meri on hyvä... ehkä se Rovaniemen seutu on sitten vielä sen verran latteaa, kun siellä näkyy sitä taivasta. Ainakin jos tulee pois metästä.

   Poista
 3. Nyt kannatti käyvä reissussa, oli sopiva kaveri ja kaikki meni hyvin. Ei aina tarvii lähtiä kauas, hyvä sinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun hitaasti menee niin lyhytkin matka on pitkä :)

   Poista
 4. Mä oon iloinen että lähditä! Samanhenkisen kanssa on hyvä mennä ja olla <3
  Minusta se jää on kaunista, sen liikkumista ja ryskäämistä on kiva katsella pitkäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaunista ja niin vaihtelevassa muodossa. Mieki oon ilonen!

   Poista
 5. Tosi hienoa reissu teillä, ja tottakai pärjäsit, en epäillyt hetkeäkään. Onpa ruman harmaita noi junat, saa nähdä minkä värisiä tulee Treen ratikoista.

  Borta bra men hemma best!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla oli epäilyksiä omasta selviämisestäni, mutta hyvinhän se sitten kuitenkin meni.

   Poista
 6. Voi kun kiva, että reissunne meni niin hienosti. Tietysti pärjäsit, en minäkään epäillyt. Ja Tukholma on niin kaunis kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kaunis, mutta kesemmällä olis kauniimpi. Ainakin se Kungliga trädgården, missä kukkii puut vaaleanpunaisilla kukilla jossain vaiheessa kevättä.

   Poista
 7. Kuulostaa kivalta reissulta :)

  Mäkin tykkään katsella merta, vaikka olenkin aika herkästi matkapahoinvoiva. Meri on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kans voin helposti pahoin, otin nytkin varmuuden vuoksi mpv-lääkkeen ennen lähtöä, kun oli aika kova tuuli. Vaan taisi tuulla sopivasta suunnasta, kun ei juurikaan keikuttanut.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia