Vanhan talvi

Kyllä ei vanha enää jaksa oikein mitään. Ja kun ei paljoa normaalistikaan huseeraa, niin jaksaa aina vaan vähemmän. Ruotsinreissun ja Viikinreissun jäljiltä meni kauan toipuessa, ja kun ilmatkin oli surkeat, niin ei tullut ulkoiltuakaan. Eilinen kevätpäiväntasaus oli kyllä niiiiin talvisen oloinen tuiskuineen ja viimoineen, vaikka ihan normaaliahan se on, että maaliskuussa on vielä talvi. On ainakin ennen ollut. Syksyllä piti odottaa kauan, että talvi alkoi, ja nyt pitää odottaa kevättä.

Eilen otin pitkät päikkärit puolen päivän aikaan, ja iltapäivän lopuilla alkoi taas väsyttää armottomasti, kun yritin lukea kirjaa. Päätin, että lähden toiselle lenkille koirien kans, jos se piristäis. Tiellä kulkiessa oli vielä ihan hyvän tuntuinen ilma, mutta kun meinasin kävellä pellonreunaa, niin eihän siellä voinut kun se tuuli oli niin kylmä ja kamala. Käännyttiin sitten takaisin suosiolla. Kun päästiin tielle, ihmettelin kun koirien tassut napsui, kuin olis ollu steppikengät jalassa - niillä oli isot jääklimpit varpaiden ja anturan välisissä karvoissa kiinni. Varmaan tosi inhottavaa. Hyi mikä lenkki. Piristihän se toki. Ja Simply Walk-sovelluksen avulla sain helposti talteen matkan, mitä olis ollu vaikea kartasta mitata, kun rahjustin pitkin poikin metsää. Kengät alkaa kyllä totisesti olla entiset, pitää saada uudet tai sitten talven pitäs loppua.

Tyttärillä on outoja koulupäiviä, toisella on kaksi sellaista päivää, jolloin sen koulu alkaa 14.15! Niitä joutuu taas kuskaileen sinne ja tänne, tankki tyhjenee uhkaavasti ja pankkitili myös. Kuuta on jäljellä vielä kymmenen päivää... kyllä se haittaa, että ei tule sitä lapsilisää enää, se pelasti aina loppukuut. Yksi lasku pitää lykätä yli eräpäivän, ensi kuussa on autoveron maksupäiväkin. Mutta tää on tätä. Pelitilillä oli vielä 2 euroa, laitoin Eurojacpot- rivin meneen :) saa ainakin unelmoida lottovoitosta.


Kommentit

 1. Hienosti muotoiltu tue ens kappale eten pääse ränkyttämään talven nauttimisesta;D Vaikka alkaa jo riittää mullekin, olin kk sit kun varasin reissun että pääsee kevätfiilisyeleen..ja paskat, pakkastu pukkaa, viima vie järjen ja talvinuttua reissuun.

  "Anna lantion pyörii, huuda wou-wou-wou,
  Kaikki murheet poistaa kunnon rock'n'roll show!!!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät on semmosia asioita, joihin ei voi vaikuttaa, vaikka ne välillä niin nyppiikin. Eletään nyt talvea, kun se ei ensin meinannut edes tulla. Kyllä päivällä aina välillä lämpenee, jos vain aurinko paistaa.

   Poista
 2. Jäätävää on tuuli nytkin täällä. Ei meinaa kevät voittaa.

  Heh, jos sinä olet vanha, kuten kirjotit, niin minä olen sitten ikäloppu tms :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että oot "ikäloppunakin" notkeampi ja jaksavampi ja reippaampi ku mie :) myönnettäköön, että syytän vanhuutta ihan omasta saamattomuudestani ja laiskuudestani. Onhan se kivempi vierittää surkea kunto jonkun muun syyksi, kuin kantaa siitä itse vastuu!

   Poista
 3. Jos sinä ja Cara ootte vanhoja, mulle ei enää riitä mitään nimitystä!

  Täälläkin kauhee viima ja hirmu liukasta. Onneks eilen kävi taas siivooja, voin leuhkia sillä, ja katsella ympärilleni, että onpa siistiä. Ilman tota miestä ei ois tätäkään leuhkimisen aihetta.

  Koitetaan kestää; jospa tänä vuonna tulis kunnon kesä! Voihan sitä aina toivoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en kehtais ees siivoojaa pyytää tähän läävään... ainakin ensin pitäs nuoriso panna keräämään vaatteensa, toinen säilyttää niitä ilmeisesti vaatehuoneen/alkovin lattialla, sekä puhtaita että likaisia...

   Poista
  2. Samanlaista taitaa nuoriso olla, tuolla lailla meidänkin lapset tuon ikäisinä vaatteitaan säilyttivät, lisäksi likaisia astioita löytyi niiden huoneista...huoh.

   Poista
  3. Meillä on lähes ehdoton kielto viedä vinttiin mitään syötävää (tai elävää tulta). Hiiret oli rikkonu lämmitettävän kaurapussinkin ja vieny jyviä ja jättäny kakkaa tilalle.

   Poista
 4. Unelmoidaan yhdessä!

  Lapsilisällä mennään pitkälle, tiedän. Aina se tulee tarpeeseen ja todellakin huomaa kun ei enää tule. Iso ruokaraha teidänkin porukalle! Koita jaksella eläkkeeseen asti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No unelmoiminen on ilmaista :) just huomasin, että eläke tulee vielä 2 päivää myöhemmin kuin ajattelin, kun eka päivä on sunnuntai ja toka päivä on pääsiäispyhä...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Totuus valkenee