Passivismia

Ah, rauhallinen lauantaiaamu. Toinen koira vaan on ollu vähän omituinen, sen olo ei oo ollu vissiin ihan hyvä. Mittasin lämmönkin, kun tuntui niin kuumalta, mutta ei sillä kuumetta oo. Tutisee ja pihisee ja vaihtaa asentoa koko ajan - tosin kun laitoin sille lisävaatetta, käärin vilttiin ja otin syliin, niin siihen se rauhottu ja nyt en enää voi lähteä tästä mihinkään.
Kahvia tekis mieli mutta ei voi lähteä nyt.  Nälkäkin on, siitä huolimatta että reilu 12 tuntia sitten vedin ison annoksen parasta ranskalaiskebabia, mitä koskaan oon syöny! Mies tarjos grillisapuskat illalla kuvauspäivänsä päätteeksi. Nyt kun mietin, niin ihme ettei mulla ollu ees varsinaisesti nälkä, vaikka edellisestä syömisestä oli seittemän tuntia... liekö verenluovutus jotenkin sotkenu elimistön tunnelmia. Oli mun 24. kerta ja hb 139. Kiviäkin kiinnostaa varmaan. Mutta eka suht hyvin nukuttu yö koirien leikkauksen jälkeen.

Varistelua on tämäkin viikonloppu ja vappu, lapset lähti muualle ja toinen menee tänään niihin uudemman sukunsa sukulaisen hautajaisiin. Mutta onpahan sillä ainakin hieno mekko siellä, ja varasukkahousuja kolmet siltä varalta, että tulee silmäpako.

Eilen oli aika veikeet kelit, hyvin paikallisia rankkoja sadekuuroja ja ukkonenkin kulki lähistöllä.
Tuolla se menee. 
Esikoisella ei ollu sontsaa, hain sen koulusta asti ja parin kaupan ja pikaisen kotonapakkausoperaation jälkeen vein poikakaverilleen. Siinä matkan varrella usein levähtelee muuttolintuja ja muutenkin näkee elämää, mutta nyt on kyllä ollu tosi vähän mitään. Yksinäinen kurki, joka näytti strutsilta... vitsailtiin tytön kans, että soitetaanko iltalehteen, että tulevat tekeen jutun kun on pellolla nähty strutsi. Tai ehkä emu. Kyllä ne tyhmemmistäkin asioista on tehny uutisia, niinku nyt taannoin jossain Pohojammaala oli pariskunta ihmetelly haljennutta kiveä, kun siinä oli hyvällä mielikuvituksella havaittavissa pareidoliaa. Siitä oli sitten tehty suunnilleen etusivun juttu. Haljenneesta kivestä. En tajua missä niiden toimittelijoiden itsekunnioitus on.

Ostin pari sellasta kevätruokapötköä linnuille, taas on saanu hätistää naakkoja varsinki sen toisen kimpusta. Toista on käyny syömässä mm. käpytikka, mustarastas ja pikkuvarpuset - joista jälkimmäiset loisti poissaolollaan lopputalvesta, vaikka olivat syksymmällä vakiovieraita. Myös pyrstötiaisia on käyny tavallisempien tiaisten lisäksi. Ja naapurissa kävi äsken anpulanssi.

Kommentit

 1. Koiruli kaipasi hellyyttä, voisin tulla varasyliksi, olisi jaettavaa=), ja sä pääsisit syömään ja kaffeelle. Taas muuten naurahdin tuolle AAG AAG AAG -otsikolle, yksi parhaista ikinä! ;D Ruotsinreissupaniikki, hihihihii... en siis pilkkaa oli vaan jotenkin hupaisaa seurata sivusta.
  Oikein mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paniikki voi tulla vaikka hattaran syömisestä, jos ei oo tehny sitä ennen vaan aina on valmiina palleroina syötetty :)
   Jotenkin tarvitseva tuo koira on ollu muutenkin tänään.

   Poista
 2. Mitenköhän ne ukkoset ei ole tänne päin osuneet, ei ole ainuttakaan jyrähdystä tänä keväänä kuulunut. Menikö pilvet pois päin meistä?

  Katselin tuota yläkuvaa, että mitä siinä on, koiran tunnistin, mutta selitys tulikin tekstissä :) Missä sun kahvinkeittäjä on, onko töissä? Kuuntelen just kolinaa keittiöstä, siellä on mun kahvinkeittäjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lännestä itään tai jotain sinnepäin meni pilvet. Tai pilviä nyt kulki, mutta ne ukkoset jäi mejänki eteläpuolelle. Nytki näkyy olevan Lohjan suunnalla salamia.

   Mun kahvinkeittäjä oli nukkumassa :) kahvin olin kyllä keittäny, mutta en päässy hakeen...

   Poista
  2. En ole ikinä, siis oikeasti ikinä, kuullut talvella ukkosta. Haluaisin kyllä sillä olen suunnaton thunder and lightning -fani. Olen seissyt about viidenkymmenen metrin päässä alhaalla kun Harjun päällä on ollut keskus ja rakastan sitä sähkön määrää, äänen jylinää ja lotisevaa vettä<3

   Poista
  3. Mie kyllä hieman pelkään ukkosta joskus, kun olen yksin, mutta enimmäkseen tykkään kyllä - se on upea luonnonnäytelmä! Menee vaan yleensä ohi liian nopeesti, ja tässä meidän kohdalla ilmeisesti harjut ohjaa ne aina muualle.

   Poista
 3. Katselin samaa kun sinnesuuntaan huristelin, tosi musta oli pilvi ja ympärillä kirkasta :)
  Toivotaan että koira on vaan epämukavuuksissaan, siis ettei ole mitään ikävää/vakavaa/ylimääräistä.
  Nam, olisipa mukava saada 'roskaruokaa' välillä. Tosin, on mulla suklaata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon lähimmän kaupungin aseman grilli oli se eilinen hyvä roskaruokapaikka. En oo ennen tainnu käydäkään siellä - tai käyny kyllä, mut en syöny.

   Hassua oli tosiaan, kun väliin paistoi aurinko niin kirkkaasti ja lämpimästi ja silti semmoset mustat pilvet väijyi.

   Poista
  2. Ahaa, kyseistä olen vain haistellut kyytinaisena ollessani. Viimeksi eilen :)

   Poista
 4. Kyllä se varmaan muutamia päiviä vie, ennen kuin koirien olo tasaantuu, etenkin tuon enemmän leikellyn koiran. Tsemppiä koirille ja sinulle. Toivotaan, että muutaman yön jälkeen tilanne on jo rauhallisempi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se tästä. Tänään saa jo irrotella laput ja kurkata mitä sieltä alta löytyy.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia