Purin

Nimittäin kuvat ja videot riistakameran muistikortilta. Yli tuhat sata. Siinä oli kattomista, kun oli kymmenittäin kuvia ja videoita naakkojen kekkuloinnista. Tässä kolmen viikon kootut kelit kuudessa kuvassa:

Neljä viimeistä on otettu neljänä viimeisenä päivänä eli 8.-11.4. 
Tähän kuvaan oli tallentunut orava ja naakat sulassa sovussa syömässä.

Ainoa erikoisuus oli ensin jonain kummannäköisenä kissana pitämäni todennäköinen näätä.
Kuvahan on varsin heikkolaatuinen hämäräkuva, mutta siinä erottuu jopa leuan alla vaaleampi laikku. Videotoiminnon valovoima on vielä huonompi, joten ei näkynyt juuri muuta kuin kiiluvat silmät, mutta niiden vauhdikas liikehdintä paljasti, että kissasta ei todellakaan ollu kyse. Ensimmäisessä videossa silmät pomppi tuolta oikealta ja ampaisi yhdellä loikalla puuhun, toisessa videossa ne loikki pitkillä loikilla karvapötkön etupäässä.

Lääkäri soitti yöpolygrafian tuloksista, ei oo niin paha uniapnea, että cpap-laite auttaisi. Kuten arvelinkin, ei musta mitään vikaa löydy. Ei sillä että haluaisin löytyvänkään, mutta on aika ankeaa jos tää johtuu vaan lääkkeestä. Kai se on kesällä lopetettava, jos tämmösenä jatkuu - elämänlaatu on huono jos on masentunut, mutta ei se hääppönen oo sillonkaan, jos vaan koko ajan väsyttää. Laitto se lääkäri mulle jotain verikokeita, totes että "näähän olis pitäny laittaa heti aluksi" mutta ei niistäkään mitään löydy, voin sanoa jo etukäteen. Kaikki on viitearvoissa.

Maha oireili pari päivää, ja vieläkin se on omituisen turvonnu ja pinkee ylävatsasta. Jos peitän alavatsan läskilöllyn, näytän raskaanaolevalta. Syön lähinnä pelkkää leipää kun mikään muu ei maita. Paitsi suklaa ja semmonen... Kuopus on oksentanut tänään, joko silläkin on mahatauti tai sit vaan migreeni. Ei vaan oo suostunu ottaan sitä nenän kautta annosteltavaa migreenilääkettään, vaikka on särkeny päätä koko päivän.

Hieno ilma ollu taas tänään. Aamukävely oli nautinto, tykkään kevätaamun äänistä! Kun moottoripyöräilijät ei oo vielä heränneet... Jopa auton tuulilasin raappaus oli kivaa, kun tietää ettei sitä enää kovin monena aamuna joudu tekeen. Näin sepelkyyhkyn soidinlennon :)

Kommentit

 1. Meillä on parina aamuna ollut upeita lumi/jääkukkia auton laseissa ja raappaaminen on tosiaan tuntunut kivalta, lähtee helposti irti ja se, että tietää, ettei enää kauaa tarvi!

  Hyvä, että sait lähetteet verikokeisiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tuulilasinsuojapeite on kadonnut johonkin, liekö tuuli vienyt vai mies roskiin... pääsee nauttimaan tänäänkin raaputuksista.
   Verikokeet ainakin varmistaa ettei taaskaan mitään oo.

   Poista
 2. Miksi kuopus kieltäytyy lääkkeestä? :O
  Näätä! Wau, pomppivat silmät, hihihiii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä. Liekö siksi, kun se tietää että mejän rahat on vähissä ja koittaa säästää... tuohan maksaa reilun vitosen per annos, koska mitään muuta nenäsumutteena myytävää migreenilääkettä ei ole. Ei ole kilpailua. Sama aine kapseleina maksaa alle puoli senttiä per annos...

   Poista
 3. Jos lääke väsyttää, niin eikö lääkäri ole ehdottanut lääkkeen vaihtoa?

  Minun väsymykseni kaikkosi auringon ja puutöiden myötä. Tai nyt väsymys on sitä oikeaa lajia, kun päivät kuluu ulkoterassilla askartelujen merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo ehdottanu. Se muistutti, että oli mulla väsyä jo ennen lääkityksen aloitustakin, enkä mielelläni alkais siihen vaihtorumbaan taas. Joka lääkkeellä on joku tylsä haittavaikutus. Jos lopettais ja sit jonkun ajan päästä taas alottais, niin tulisko siitä taas se boostaava vaikutus, mikä mulla tuli alkutalvesta, kun alotin tän lääkkeen?

   Voi, pajutkin näyttää nyt niin hienoilta, jos vain saisi aikaiseksi käydä niitä keräämässä! Niitä punoessa ei varmaan tulis uni :) ja tyydytystäkin usein sellasesta saa. Punonnasta.

   Poista
 4. Mites on hormonien laita? Onko ne tsekattu? Paljastuu aika usein hormonivaje taustalla piileväksi syyksi. Ihan masennuksen lisäksi.

  VastaaPoista
 5. http://www.ebm-guidelines.com/dtk/shk/avaa?p_artikkeli=ttl00188

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, kiitos linkistä! Eipä ole tsekattu, gyne sillon reilu vuosi sitten laitto lähetteen johonki, mutta sen pystyi tekemään vain tiettyyn aikaan kuukautiskierrosta, eikä mulla semmosta oo. Tai on, mutten tiedä siitä mitään kun on kierukka. Mutta onneksi lääkäri nyt edes jotain kokeita laittoi.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella