Sunnuntaina sataa aina

Yksitoikkoista, mutta tällehän ei voi mitään. Onneksi ei oo suunniteltu mitään, mihin keli vaikuttais. No, pihahommia, mutta en mie saanu niitä eilenkään tehtyä vaikka osan päivää oli poutaa. Yritin kyllä, mutta olo oli omituinen, sydän hakkas ja pyörrytti. Luulin ensin ahdistukseksi, mutta ei se pelkästään sitä ollu. Onneksi rupes satamaan niin ei ees tarvinnu yrittää olla reipas ja ahkera.
Tuli muuten nyt mieleen, että se outo olo saattoi johtua siitä, että oon unohtanu taas syödä lääkkeitä. Pitää vissiin hommata semmonen dementikon dosetti, joka alkaa huutaan jos ei oo lääkettä syöty.

Ihmettelin siinä, miten yhden lähinaapurin pihaa oikein lehtipuhaltimella siivottiin, kun se on jo syksyllä siivottu niin, ettei roskan roskaa ollu nurtsilla. Mitä se mahtoi puhallella siellä; kuivia ruohonkorsia? Sitten siellä vielä haravoitiin. Kun vertaa mejän pihaan, niin huh... Kanukkaa, pajua ja norjanangervoa on sisällä vihertämässä, kun ulkona on vielä ihan kylmää ja ankeaa. Tosin vuosi sitten taisi sadella vielä lunta, että eihän tää nyt paha oo. Nuoruudessa oli kyllä lämpimiä vappuja, muistan olleeni Helsinginaikoinani juhlimassa vappua ihan mekossa. Ja oli kesä.

Näin vanhana ei vois enää vähempää kiinnostaa lähtee johonki kylille huuteleen klaaravappenia. Hyi. Eilen mies kyseli, kiinnostasko mua jonnekin mennä (siis lähinnä ulkoileen/kuvaileen ei mitään juhlimisia) niin sanoin totuuden, että mua kiinnostaa vaan syöminen ja nukkuminen. Nukkuminen aina, syöminen sillon ku on nälkä tai jos on jotain oikein hyvää syötävää. Jatkuva väsymys vie ilon ja kiinnostuksen kaikesta. Kevät on sentään hienoa aikaa, ja mun kohalta se menee nyt ihan hukkaan.

Kommentit

 1. Minähän vappua vietä, siis läträä alkoholia, liikaa amatöörejä liikkeellä, sattuu ja tapahtuu. JKLn keskustassa järjestetään vapunpäivän ameriikan autoparaati, sen olen tavannut käydä katsomassa, hienoja bilikoita on aina ilo silmäillä ja mahtuu siihen paraatiin muitakin kun amerikkalaiset.
  Tupsahdin pari tuntia sit parvekkeelle ja tuli ihan kesäinen olo kun au rällötti pitkin taivasta ja oli tavattoman lämmintä, nyt pilvistyi eli oli ikään kun kesän traileri tai tiiseri;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän silleen että tällastakin vois olla, mutta onkin sateista ja kylmää?
   Taidettiin viime vappuna olla Jykylässä liikkeelläkin sillon, kun oli niitä autoja.

   Poista
 2. Meillä sataa jo melkoisesti vettä. Hyvää se tekee pihalle, mutta sisälle piti tulla. Terassillakin, vaikka on katto, tuli niin kylmä kun noita risuja taivuttelin.

  Dosetti on kyllä ihan hyvä, eihän sen tarvi huutava malli olla :)
  Minä en millään muistaisi kaikki lääkkeitäni, jos en laittaisi aina viikoksi eteenpäin dosettiin.

  Tuo sinun väsy ja olo muutenkin huolestuttaa, kyllä ne lääkkeet sitä oloa tasaa, mutta se väsymys, se on niin musertavaa. Tuntuuko itsestäsi siltä, että tarvisit jotain spesiaalimpaa apua? Saatko vielä sitä keskusteluapua? Minusta tuntuu oireittesi perusteella, että lääkkeet ja keskutelukaan ei taida auttaa, mutta olisi syytä puhua olostasi jollekin psykiatrian ammattilaiselle ja kertoa, että et enää jaksa. Luulisi, että ne sitten ottaisi tosissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä ne sille tekis, antas lisää lääkettä ehkä. Kun tosiaan tuntuu ettei ne oikein välitä ees ottaa selvää. Katon nyt ensin sen verikokeen.

   Ja dosettikin on, mutta tälläkin viikolla siihen on jääny kolme avaamatonta luukkua. Joskus oon huomannu illalla, mutta kun lääke pitää ottaa aamulla niin oon lykänny seuraavaan aamuun. Saattanu ehkä muistaa. Vois yrittää lanseerata vaikka semmosen käytännön, että illalla ku nukkumaan mennessä laitan lasit pöydälle, nostan sen dosetin siihen kans, tai jtn muuta mikä herättäs.

   Poista
  2. Miksipä et laittaisi puhelimeen vaikka herätyksen soimaan kun lääke pitää ottaa? Ja lasit dosetin päällä toimii aamusta, laitan aina puhelimen ja lasit vierekkäin niin löytää aamulla molemmat samantien=)

   Poista
  3. Konstit on monet:
   Minulla on huoneeni pöydällä odottamassa dosetti ja lasi vettä, siitä otan heti aamulla. Laitan illalla valmiiksi.

   Poista
  4. Puhelinhäly ei käy ku aamut on erilaisia, oon samaan aikaan joskus nukkumassa, joskus ajamassa autoa, joskus aamukävelyllä... ei oikeestaan oo aikaa, millon olisin varmuudella hereillä lääkkeen kanssa samassa tilassa :)
   Oon kyllä laittanu dosettiani illalla tyrkylle, mutta usein joku sen siirtää jonnekin tai laittaa jonku lehden tms. sen päälle... niinku puhelimenkin kans toisinaan käy. Usein mulla ei oo hajuakaan missä mun puhelin on.

   Poista
 3. Ozzy hyvässä hapessa, settilistakin ihan toimiva;)
  https://www.soundi.fi/uutiset/ozzy-osbourne-starttasi-jaahyvaiskiertueensa-katsotaanpa-millaisessa-iskussa-kesakuussa-suomeen-saapuva-pimeyden-prinssi-oikein-tata-nykya-onkaan/

  VastaaPoista
 4. Eipä juhlita täälläkään vappua. Sekottaa vaan tällasen demen pään, etmikähänpäiväsenytonkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun pää on jo sekasin, ku nuorilla on 4 päivän viikonloppu ja miehellä tänään maanantai, mutta huomenna vapaata...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia