Ääri-ilmiöitä

Nyt on sitten päinvastoin kuin aiemmin, kun täällä oli kylmää ja märkää ja etelämpänä kuumaa ja hellettä. Hurjia tulvia Keski-Euroopassa. Jossain on sade tuhonnu satoja ja toisessa paikassa kärsitään kuivuudesta. Eilen lenkillä panin merkille, että leinikit tien vieressä nuokkuu kuivuuttaan. Lehdissä patistetaan ihmisiä laittamaan juoma-astioita eläimille, onneksi talvella sainkin siskolta linnunjuoma-astian. Eipä olekaan ollu tarvetta aikoihin, kun sadevesitynnyrit on ollu täynnä koko kesän.
Naakan pirulaiset kiljui taas tänä aamuna minut hereille puoli kuuden jälkeen. Käykö ne silkkaa ilkeyttään joka aamu huutamassa ikkunan takana? Ei tuossa enää mitään ruokaakaan ole, ja vesitilkan nyt ei luulis niin suuria tunteita herättävän että pitää kiekua laumana. Muutenkin naakkoja on Ihan Joka Paikassa. Missä vaan näkyy vähän isompi lintu pellolla tai katulampun päällä, se on aina naakka. Lintukannat on romahtaneet, mutta naakkakanta tuntuu voivan erinomaisesti. Ja edesauttaa muiden lintukantojen romahtamista ryöväämällä pesiä.

Murhkis. Pahalla päällä. Haluan olla sen viikontakainen iloinen ja toimelias minäni!!! En halua olla tämmönen mörkö!

Kommentit

 1. Täällä on varikset kunnostautunu äänenkäytössä, millon ne raakkuu irtokissan takia tai tappelevat harakoitten kans! Pari pientä saekuuroa on kulkenu yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no ei se variksen äänikään niin kiva oo, jos sitä joutuu aina kuunteleen. Ne ei onneks liiku monikymmenpäisinä parvina.

   Poista
 2. Jotenkin tää menee vähän ylös ja alas, eikä aina vaan oo se versio itsestä kuin haluis.

  Mulla oli eilen hyvä päivä (onneksi, koska oli iso kokous lähikaupungissa ja niissä on vaikea oll nuupallaan ja ahdistuneena), tänään taas on pala kurkussa jostain syystä koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin kamalaa, jos vaan on pakko lähteä eikä oo yhtään semmonen olo että jaksais...

   Poista
 3. Jos ne naakat aistii että tuolla on joku joka ei tykkää niin kiusaavat porukalla, linnuista ei koskaan tiedä sanoi hitchkock ;D
  Huvittaa tuo sun suosituimmat lista tuossa sivussa, venäjää, hymiö ja paniikki, hih mitä otsikoita:O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne on tottunu kyllä saamaan lähöt mejän pihasta :)
   Kurkkasin mikä tuo hymiöjuttu oli, en muistanukaan, että olin tuon kirjoittanut ylös. Kuopus sen muisti, että minua itketti enkä olis halunnu päästää niitä just sille reissulle, missä kuopuksella sitten meni se jalka rikki ja koko reissu meni pilalle eikä jalka oo vieläkään tullu kuntoon. Myöhemmin ku ne oli taas menossa sinnepäin, se kyseli multa että eihän mua nyt itketä...

   Poista
 4. Voi harmi niitä naakkoja. Olen tyytyväinen, että meille asti ei naakat löydä (vielä). Mutta jossain jutussa neuvottiin laittamaan pesuvatiin vettä pihalle, niin ne mahtuu juomaan/kylpemään paremmin, eikä tappele. En tiedä onko kaupunkilegenda.

  Meillä on kissat löytäneet linnunpoikasia, on jo kolme kuollutta pihasta löytynyt. Samperin typeriä ihmiset kun eivät tajua, että lintujen pesimäaikaan kissat sisälle. Eihän kissojen syys ole, onhan niillä saalistusvietti. Silti inhoan niitä välillä :(

  Mulla on joka toinen päivä, ainakin, ahdistava tuon selän takia. Seisoviltaan join aamukahvit tänäänkin. Pitänee ensi viikolla yrittää lääkäriin, ennen kuin lähtevät lomille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan niille saavin, johon hukkuvat! Ei vaiskaan, on niillä oikeus elää ja olla, mutta jotain ehkäisyvalmistetta niille vois syöttää kyllä.

   Voi sun selkää - kannattaa tosiaan "ennen kesää" koittaa aika saada.

   Poista
 5. Meillekin tuli toissapäivänä vesi sisään. Onneksi vain kodinhoitohuoneeseen, mistä se saatiin vesi- imurilla pois. Mutta yhtään enempää sitä ei olisi tarvinnut tulla, sillä oven takaa alkaakin sitten jo parkettilattia, joka ei tunnetusti oikein pidä tulvavesistä.
  Eilen radiossa sanoivat, että tämän kaupunkimme hälytyskeskukseen oli tullut toissapäivänä 600 hälytystä, joista 400 hälytystä vaati toimenpiteitä. Palokunta ja teknin laitos olivat yli 300 miehen voimin suurimmaksi osaksi pumppaamassa kellareita tyhjiksi. Ja vastaavanlainen video oli myös täältä meidän osastoskeskuksesta, joka on tuossa linkin takana. Luulinkin sitä ensin samaksi.
  Ääri- ilmiöitä tosiaan... Täällä on nytkin yli +30°C lämmintä ja tosi painostava ukkosmainen ilma. Onneksi se sairaala, johon maanantaina taas menen on ihan uusi rakennus, muuttivat sinne tammikuussa, joten luulisin siellä olevan kunnollisen ilmastoinnin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh. Ei mee tasan säätkään. Toivottavasti leikkaus menee hyvin ja haavat paranee hautovasta ilmasta huolimatta!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia