Hän missä on luuraillutkaan

Mietin, onko sopivaa taas olla kirjottamassa, kun just eilenillalla kirjotin. Kai sitä on kirjoitettava silloin, kun mieli tekee?

Vein tyttären junalle (se puhui mut taas ympäri) ja samalla käytin koiria pienellä aamukävelyllä kylän koirien jälkiä nuuhkimassa. Tai niin piti, silleen ehkä vartin pikkukävely oli suunnitelmissa, mutta se venyi toista tuntia pitkäksi kevään ihasteluksi. Pupunkin näin. Ja paikan, missä kasvoi kieloja niin paljon, että jos haluan poimia sellaisia niin tiedän, mistä poimin ilman suuria tunnontuskia.
Tuolla oli jotain erikoisempaa voikukkalajiakin, jännän tiiviit mykeröt ja lyhyet terälehdet.

Voikukkiahan ne kaikki on, vaikka Suomessakin on yli 500 erilaista lajia.

Mutta taas oli yksi kaunis metsänvieruspolku muuttunut hakkuuaukonvieruspoluksi :(
Siellä kävellessäni mietin, meneekö muilla ihmisillä kävellessä koko ajan kiviä ja hiekkaa sandaaleihin, vai onko vika minun kävelytyylissä tai jossain? Sandaaleissa etenkin, mutta myös kaikissa muissa kengissä. Jopa kumppareissa kävellessä toinen kenkä heittää toisen varresta sisään mustikoita, lehtiä ja havuja. Kengistä puheenollen, jouduin heittään vanhat rakkaat kangaskenkäni roskiin kun ne rupes ratkeileen saumoista, ja kaupassa kattelin löytyskö uusia edullisesti. Mies sanoi, että juurihan sinä ostit kengät - tarkoitti niitä vaelluskenkiä! Miehet! Ei ne ymmärrä, että eri keleillä on eri kengät, etenkin jos on kyse miehestä, joka käyttää joka kelillä ja joka paikassa samoja TYÖkenkiä. No suolle se laitto vettäpitävät vaelluskengät, jotka kumma kyllä ei pitäneet vettä kun astui niin syvään silmäkkeeseen, että hulahti vesi varren yli.

No, Lidlistä löyty halvat kangaskengät.

Nyt on kuulemma jotain jääkiekkokisoja menossa. Hirvee hönkä joillakin päällä, ainakin somessa. Meillä ei enää esikoinenkaan seuraa, yhteen väliin se katsoi - mutta luultavasti vain siksi, että oli ajan hermolla ja pysty keskusteleen koulussa siitäkin. Mutta niinku oon sanonu; on se hienoa, että ihmisellä on jotain, mistä olla innoissaan.

Euroviisut oli toinen semmonen - en kattonu. Tiiän mikä maa voitti kun siitä on spekuloitu eri suunnilta, mutta en oo kuullu Suomen kappaletta enkä kai kenenkään muunkaan. Joskus niitäkin tuli katottua, ja varmaan kattoisin nytkin jos olisin sellasessa seurassa, joka kattoo. No, meillähän ei edelleenkään ne telkkariohjelmat ees näy.

Paras Suomen euroviisukappale kautta aikain mun mielestä on tämä:

https://youtu.be/kUmE5d0-QeA
Voi tietysti olla, että siihen on vaan liittynyt joku mukava muisto lapsuudesta, mutta onhan tuo mukavasti rullaava ja kivasti soitettu kappale. Edelleenkin. Ja kyllähän se aika hyvin menestyi kisassakin.

Kommentit

 1. Innostuin tuon linkin kautta kuuntelemaan Kasevaa - Tyhjää on kyllä hieno biisi!
  Kirjoittaahan saa niin paljan kun huvittaa, onpahan lukemista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se on. Lukematta voi aina jättää jos ei jaksata.

   Poista
 2. Minulla menee umpinaisiinkin kenkiin kiviä ja hiekkaa kävellessä! Tai no, (kevät-/kesä)kävelykengissä on sellaisia reikiä/aukkoja päällä, ja niistä kai ne kivet sinne kulkeutuvat, mutta kuitenkin. Juuri ystävän kanssa naureskeltiin tälle ilmiölle, että minun täytyy kävellä jotenkin kummallisesti, että saan nakattua sen kaiken moskan kenkiini sisälle. Sandaalit nyt ovat ihan mahdottomat, mutta niistä saa ravistettua suurimman osan pois, "oikeat" kengät täytyy ottaa jalasta sitä varten.

  VastaaPoista
 3. Haluaisin olla tuolla nuuhkimassa kielon tuoksua, kun kukat aukeaa :)
  Mulla menee kans kaikkiin kenkiin kaikki roskat ja kivet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielo kyllä tuoksuu ihanalle!
   Oon miettiny sellasia kumihanskan ranneosia pujotettavaksi kengänsuun suojaksi, ettei roskat sujahtais kenkiin...

   Poista
 4. Oi, meillä ollaan ihan kisahuumassa, tai siis lähinnä mä ;-)

  VastaaPoista
 5. Kielot ja tuomet, ihanat tuoksuvat! Ja sisällä ruusut. Tänään aukesi täälläkin tuomi.
  Mä olen keskiverto kisakatsoja, katson ja en katso, riippuu vähän.
  Onnea uusista kengistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuoksuja alkaa nyt tulla! Sisällä ei oo kyllä ruusuja, mutta josko ensviikonloppuna.

   Poista
 6. Mitkä kielet!
  Urheilua en seuraa, joten en tiedä mitä pelaan ja kuka johtaa :)

  Hakkuita on täälläkin, tuossa håarjulla, mies tuli lenkiltä ja kertoi. Oli ottanut kuviakin. Pahaa teki sen komean harjun pilaaminen, osittain onneksi nyt vasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...kielet...
   Hiton tabletti, ei se opi!

   Poista
  2. No kielet ei taida tuoksua :)
   Nyt on ollu juttua siitä, että Suomen metsiä hakataan liikaa, sen on huomannu...

   Poista
 7. Noi hakkuualueet on niin surullisen näköisiä...täälläkin joka puolella.

  Me oltiin tänään Lohjalla kun miehellä on ollut nyt viikon se CPAP-kone sen uniapnean takia. Oli kyllä aikakin mennä tutkituttamaan sitä; viikon aikana sillä on ollut keskimäärin 33 hengityskatkosta tunnissa. Keskimäärin! Ja pisimmät on olleet noin minuutin mittaisia. Kyllä ollaan molemmat tyytyväisiä kun se tuon koneen sai, unen laatukin on aivan toista kuin ennen, ja on päivällä huomattavasti virkeämpi.

  Kirjottaahan voi kyllä niin paljon kuin huvittaa, kyllä sulla lukijoita riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako se nukutuksi se maski päässä? Eikö se häiritse kyljen kääntämistä letkuineen?

   Poista
  2. Ne laitteet kehittyvät koko ajan paremmiksi niin, että ainakin tuo mies löysi itselleen sopivan heti. Siinä paketissa jonka saa kotiin testattavaksi viikoksi, on kaksi kokomaskia, ja yksi pieni, jossa siis vaan nenään menevät "suulakkeet". Se nenähomma osoittautui ainakin hänellä heti parhaaksi. Totuttautumista se tietty vaatii, mutta kyllä tuo nyt jo on nukkunut selkeesti paremmin. Eikä tarvii edes kylkeä kääntää niin usein kuin ennen.

   Poista
 8. Kiva kun kirjoitat! :-)

  Oho, enpä ole tullut ikinä edes ajatelleeksi, että voikukkiakin voi olla niin monia lajeja. Jälleen kerran opin blogissasi jotain uutta. Joko tämä on todiste siitä, että kannatti kirjoittaa. Sivistät huonolla yleistiedolla matkassa olevaa ulkosuomalaista! :-D

  Minä olin tänään sandaalit jalassa villieläinpuistossa talsimassa ja koko ajan oli jotain moskaa kengässä. Yleensä ne menee aina vasempaan kenkään.
  Muissa kengissä en ole muistaakseni samaa ongelmaa huomannut.
  Jospa se rouva siellä pyyhältää niin lennokkaasti menemään, että kengät täyttyvät sen takia.
  Mutta sehän on syksyllä marjastusaikaan käytännöllistä. Puolet saaliista kaadat kengistä. Saattaa olla jo valmiiksi hillottukin. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, positiivista ajattelua parhaimmillaan XD
   Ehkä pitäs kehittää kävelytyyliä sellaiseksi, että jalka kiertää toisen jalan kaukaa aina astuessa, että lentelevät kivet ei yletä toiseen kenkään... siinäpä olis sitten muilla kulkijoilla ihmetteleminen!

   Poista
 9. Eikös me olla "sovittu, että mun blogi, mun jutut" :) - pitää sisällään siis myös sen, että saa kirjoittaa niin usein kuin siltä tuntuu, vaikka useamman kerran päivässä, jos on asiaa :D

  Samanlaista on täälläkin: kieloja odotellaan, tunnen jo tuoksun nenässäni vaikka vasta lehdet ovat näkyvillä. Tuomia ei täällä meidän kulmilla olekaan.
  Puita on kaadetta vähän sieltä ja täältä; niinkuin aiemmin taisin kertoakin, Metsäkangas alkaa muuttua hitaasti metsättömäksi :(

  Ja kiviä kengässä - kyllä! Mun oikea jalka "läpsyy" kävellessä, varsinkun se väsyy. Se on muisto 17 vuoden takaisesta leikkauksesta, kun oikea puoleni halvaantui muutamaksi päiväksi. Lääkärin mukaan oli "rele vialla": käskyt eivät kulkeneet aivoista oikeaan käteen ja jalkaan. Käden toiminta palautui parissa päivässä, mutta jalan kanssa meni pidempään ja siihen jäi tuo "läpsytysvika". Välillä se ärsyttää, useimmiten en sitä huomaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, omalla blogilla saa tehä mitä lystää. Joskus käytin yhtä bloginloppua tissikuvien esittelyynkin, kun kävin siellä pienennysleikkauksessa ja dokumentoin asiaa sinne. Sillon ei ollu niin paljoa tietoa ja kokemuksia netissä, aattelin kantaa oman korteni kekoon. Nyttemmin se on salasanan takana, kun kokemuksia on jo muutkin jakaneet pilvin pimein.
   Mutta on sullekin sattunut yhtä ja toista. Läpsyjalka on tuttu ilmiö kyllä.

   Poista
 10. Kiviä menee ihan varrellisiin tennareihinkin jatkuvasti, kai mä jotenkin potkin niitä kantapäällä sinne naapurikenkään. Se on aika ärsyttävää. Tosin sandaaleihin ei sit mene :P

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia