Huru

Dr12
Museojuna meni, ja napsasin siitä kuvan samalla kun tytär kuvasi sen. Tämä Huru on mun lemppari, nämä veti usein junia mun lapsuudessa. Tämä ja Dr13.

Hienoja ilmoja pidelly. Oon mie päässy lenkillekin, kun oon hyvällä hetkellä saanu lähdettyä!

Valkovuokkoja
Vein tytön poikakaverilleen ja kotimatkan varrella pysähdyin koirien kanssa kävelemään tällasta hiekkatietä. Käki kukkui ihanasti, kärpäset surisi ja hirmu paljon pieniä sinisiipiä lenteli ympäriinsä. Mustikkakin kukki otollisessa aurinkoisessa kohdassa. Otin siinä selfien :)
Nähtävästi mun voimat ei riitä useampaan asiaan päivässä... jos käyn pitkällä lenkillä ja kaupassa, ei mun kannata aatella leipomista sit samalle päivälle. Oon ollu leipomassa jo pitkän aikaa, mutta ei siitä näytä tulevan mitään. Suunnittelin myös tänään aamulenkkiä koirien kans, mutta kädet ei toimi kunnolla, en saa sormia koukistettua = flexit ei pysy käsissä. Muuten on kyllä olo aika hyvin toipunu viikonloppuisesta, oon käyny veri- ym. kokeissa ja muuta kummaa ei oo ku että hemoglobiini huristaa alaspäin kovaa vauhtia.Lämpöä on aina silloin tällöin, ja sen verran hutera olo etten uskaltanut lupautua töihin viikonlopuksikaan. Miten tämmösillä käsillä ees lantakolaa pitelee. Lääkäri oli ymmällään, sanoi että jostain nyt falskaa veret pois, jonkinlainen verenvuotokuume. Ei se kyllä suolistoon tuu. Kävinhän mie verenluovutuksessa, mutta sen pitäs laskea hemoglobiinia vaan 10-15 yksikköä, mutta mulla oli viikon kuluttua 23 yksikköä vähemmän kuin luovutushetkellä, ja neljä päivää myöhemmin jo 33 yksikköä vähemmän. Eli tiistaina oli hb 106.  Ei se ihme oo, että hengästyy ylämäissä ja tulee voimaton olo.

Maljakkoon tuodut kanukat ja norjanangervot kukkii :)
Kuopuksen järkkärillä ottama kuva kanukankukasta.

Mun pokkarilla ottama kuva norjanangervonkukasta.

Pajun oksat ei kuki, mutta tekee juuria!
Jään odotteleen josko kädet alkais toimia kivuttomasti (särkylääke vei sentään päänsäryn, muttei auttanu käsiin) että pääsis tekeenkin jotain. 

Kommentit

 1. Kannattaahan noita hb-arvoja seurata ja tutkimuksiin, jos ei olo kohene!
  Siellä on sentään kukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä sinnekin tulee :) Seuraava näytteenantopäivä on mulla maanantaina.

   Poista
 2. Kyllä luonto nyt herää voimalla kun on näin kauniita ja lämpimiä päiviä. Minullakin kukki omenapuun oksat maljakossa, kuihtuivat kyllä aika pian, ei tullut omenia :)

  Tuttua minullekin tuo, että yhdelle päivälle ei voi suunnitella montaa asiaa. Tai ainakin päikkärit pitää ottaa välissä. Toivottavasti selviää mistä tuo sinun veriarvojen huononeminen johtuu. Lankomiehellä on ollut sama tilanne monta vuotta, ei ole saatu selville syytä. Hän käy sairaalassa vuosittain pari kertaa tankkaamaasa verta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä välillä tuntee ittensä pirteeksi ja luulee ittestään vaikka mitä.

   Mutta ää, en haluu veritankkausta lopun ikääni! Oon enemmänkin luovuttajatyyppiä! (Sic)

   Ei ne oksien kukatkaan oikein jaksa maljakossa.

   Poista
 3. Kylläpä kurjalta kuulostaa ja ei ihme, jos vetää veteläksi (ja raihnaiseksi). Hyvä, että seurataan ja tutkintaan!

  Aurinkoa viikonloppuun (ai niin, nyt ei olekaan vielä viikonloppu, vasta torstai...), ehkä sitä ei tarvi tehdä mitään, käyttää koirat lenkillä ja vaikka istustkella pihalla lopun aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki toivotin tytölle viikonloppuja, vaikka oli puoliväliviikko :) en oo tottunu, että se viikolla sinne menee.
   Anopille satuin kertoon tästä, niin nyt se taas sit soittelee että mun on VAADITTAVA sitä ja tätä ja valkosolujen tutkimista ja joo. Mikä mie oon vaatimaan, kun en ees tiiä mihin joku valkosolupitoisuus liittyy? Miekö sen sit tiiän, mitä sille pitäs tehä? Kyllä mie luotan, että lääkäri määrää asianmukaiset tutkimukset.

   Poista
 4. Kuin kohtalon ivaa: Terveystalo, työterveys, lähetti spostia: "ylös, ulos ja lenkille! Raitis ilmaa ja blaa blaa blaa..." Juu juu...

  Aikas hurjalta kuulostaa tuo hb:n lasku tuolla tavalla, mutta hyvä, että seuraavat ja tutkivat, joku syyhän siihen täytyy olla. Eiköhän asia selviä.
  "Otapa rauhallisesti" sanois AM ja samaa sanon sulle ma <3 - nauti auringosta ja tankkaa D-vitamiinia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mies oli heti sanomassa siihen viikonlopun työasiaan, että enhän mie sinne oo kipeenä menossa. Muaki vahditaan <3

   No, raittiin ilman lenkkejä voi tehdä kyllä vaikka pihan ympäri. Täällä kyllä haisee sianpaska joka paikassa nyt, että se siitä raittiista ilmasta...

   Poista
 5. Se syötävä rautaa ja paskottava kettinkiä?
  Voimaa ja hali, hurtille siliraps! Juna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta. Sain mie rautakuurin verenluovutuksesta mukaani.

   Poista
 6. Toivon kovasti, että veriarvosi pian nousevat ja että se syykin selviäisi. Auringosta tosiaan saa tankattua nyt d-vitamiinia!

  Me oltiin eilen pitkällä metsälenkillä ja käytiin samalla Loukkumäellä. Se loppumatka on tosi jyrkkä, ja nyt reidet ja pohkeet huutaa hoosiannaa :D Se Loukkumäki on muuten Uudenmaan korkein paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen nousu! Katoin kartasta. Sielläkin on varmaan niitä jääkauden muodostelmia.

   Poista
 7. Onpa nyt kumma tauti suhun iskeny. Jostain syystä mulla ei tuo tablettirauta imeydy eikä siis nosta hb:ta, mutta luontaiskaupasta ostettu rautalitku auttaa. Tämä vinkkinä, jos... (ja on pahaakin, mutta...) Onneksi aurinkoa voi nyt tankata istualtaan :)
  Parempia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nulla ei yleensä koskaan oo ollu ongelmia hb:n kans, tekee tästä sen takia vielä kummempaa. Näin alhaalla on viimeks ollu vuonna 2004 kohdunulkoisen raskauden ja leikkauksen takia.

   Poista
 8. Kyllä tuon Hb:n tippumisen olossaan huomaa ja etenkin ylämäessä.
  Toivottavasti outo tippuminen selviää ja osoittautuu helposti korjattavaksi.
  Täällä aina fiilistelen noita suomalaisia metsäkuvia. Rakastan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä voiko tää ylenmääränen päänsärkykin johtua siitä... muuten kyllä olo on korjaantunu. Paitsi kädet puutuu ja niitä särkee.

   Poista
 9. Nyt vaan nautaa tai possua uuniin muhimaan, niissä on paljon rautaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi äh, oon vaan kanaa syöny kaks päivää...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella