Komioo!

Niin vain lähdin mukaan reissuun, mutta koirat piti jättää nuorenparin hoiviin kotiin, kun ei niiden flexit olis mulla käsissä pysyny, eikä ne olis muutenkaan jaksanu sitä seisoskelua. Ja tuskin kuikkakaan olis niin lähelle tullu miehen kuvattavaksi, jos olis koiria rannalla ollu. Viitisen kilometriä kävelin siellä, mies enimmäkseen makas mättäikössä kameran kans.
 Siellä oli selityskylttejä, joista selvis syy näiden hukkuneiden puiden arvoitukseen: lammen pintaa oli jostain syystä laskettu metrillä 30-luvulla, ja oliko se -14 kun se oli ennallistettu patoamalla laskupuro. Jota en muuten kartasta löytänyt, ainoa puro minkä löysin, laski lampeen päin. Ihmettelin sitä kyllä paikan päällä, kun siellä laskusuunnassa oli harju, että mihinkä se oikein virtaa.
Ihana polku kulki rantaa myöten, se oli kyllä hieno paikka! Käkikin siellä kukkui. Ihmisiä ei ollu paljoa, ainakaan kukaan muu ei rantapolulla kulkenut.

Ja paljainjaloinkausi on avattu myös. Mun jalat oli niin turvoksissa että hyvä kun kengät mahtui, ja heti kun autoon pääsin takaisin, otin pois. Enkä jaksanu alkaa kotipihassa ruuvaamaan takas, otin sukatkin pois ja kävelin sisälle. Vähän kosteeta vielä. Turvous ja kipu jatkuu tänäänkin, sormusta ei sais pois sormesta jos pitäs ottaa.

Kirjosieppo on saapunut.

Kommentit

 1. On kauniit maisemat, totta totisesti!

  Mäkin olin eilen paljain jaloin terassilla ja lakkasin jopa varpaankynnet. Kesä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy olla, jos kerran on jo kesävarpaat :)

   Poista
 2. Niin kauniit maisemat! Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Hieno rantapolku! Käkiä eijoo kuulunu, eikä pääskyjä, eikä vielä kesäkään, täällä :)

  VastaaPoista
 4. Tuo turvotus ja särky on niin tuttua, mulla kylläkin johtuu kolesterolilääkkeistä, joita mun on pakko syödä iso annostus vuorokaudessa, jos mielin hengissä pysyä. Eilen korkattiin pyöräilykausi kun oli niin ihana ilma. Viitisen kilometriä fillaroitiin, ja ranteet oli/ovat niin kipeät että tekis mieli huutaa ääneen. Persuksista puhumattakaan :D Tänään jatkettiin, vähän pidemmällä lenkillä. Muuta keinoa ei ole, koska mulle on tullut tästä painonnoususta ihan kauhea ongelma. Nään siitä öisin painajaisiakin!

  Meillä on semmosia aurinkokennolamppuja, ja ovat kestäneet monta vuotta, ovat tuolla ulkona kesät talvet, ja talvella ne vasta kauniita ovatkin pimeällä kun on lunta.

  Viis kilometriä kävelit semmosilla särkevillä nivelillä, nostan hattua! Ja toivon tietty paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräily ottaa kyllä käsille. Ja turvotus + painonnousu ikävä yhdistelmä!

   Poista
 5. On tosi kaunis paikka tuo lampi ympäristöineen. Mietin, että on jotenkin tuttu, ja selvisihän se, Lopen suunnalla on tullut kuljettua nuorempana, äitini oli sieltä kotoisin.

  Terveisiä saaresta, kasvoja kuumottaa lähes kahdeksan tunnin ulkoilu. Olin talkoolaisten köksänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsikossahan on vinkki :) unohin kirjottaa tekstiin, että Komion kansallispuistossa oltiin.

   Mua kuumottaa vaan uudelleen noussut kuume. Myyräkuume alkaa olla jo aika hyvä vaihtoehto. Huomenna täytyy kysellä ammattilaisten mielipiteitä.

   Poista
  2. No sitä nimeä juuri muistelin, piti kysyä varamuistilta (mies). selvisi.

   Minullahan oli se myyräkuume muutama vuosi sitten nuo sinun oireet viittaavat hyvinkin siihen. Kuume sahasi ylös ja alas ja kaikkia paikkoja särki. Olet niin paljon koirien kanssa ulkona, ettö olet jostain voinut sen saada, kun koirat kaivavat, sehän tarttuu hengitysilmassakin.

   Poista
  3. Joo ja on tullu koluttua noita ulkovarastojakin, en tiiä käykö myyrät niissä mutta koirat tosiaan nuuhkuttelee mettänpohjia. Siinähän voi olla munuaisten vajaatoimintaakin, ja sellanen taas aiheuttaa iho-oireita ja turvotusta, ja mullahan on ollu punainen ihokin. Sormus piti ruuvata irti tänään ku alkoi puristaa liikaa.

   Poista
 6. Kaunista on.

  Mä kävin kans pihalla paljain jaloin, ripustin pyykit ja sen sellaista. Viileä on maa vielä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella