Mana mana moks

Olisin laittanu maanantaikuvan, mutta en onnistunu saamaan kunnollista. Laitan kuvan sitten äitienpäiväkimpusta:
Aah, olin varma että blogger kääntää sen, kun meillä on toisinaan erimielisyyksiä siitä, miten päin kuvan kuuluu olla. Niinku muillakin tuntuu sen kans olevan. Mutta oikein päin meni.

Vaklasin kokeiden tulokset omakannasta; hb on noussu kaks pykälää, punasolut edelleen vähissä mutta hyytymistekijät nousussa. Tohtori googlen mukaan liittyy anemiaan se. Tulehdusarvo oli palannut viitealueelle. Lääkäri soittaa huomenna. Kai. Jos oikein ymmärsin. Tänäänkin lämpöä 37,4.

Puuhailin helteestä huolimatta pihalla, kylvin viime vuonna saatuja siemeniä (antaja oli saanut ilmaiseksi ison kasan ja sain valkata niistä) sinnetänne, kasvaa jos kasvaa. Riipparissa makailin ja nautin olostani, koirat oli pihalla ja nautti olostaan ja ohikiitävien polkupyörien haukkumisesta ja jahtaamisesta - aidan takaa siis.

Labrareissulla kävin Tokmannilla, siellä oli eurolla ja puolellatoista teepaitoja ja toppeja alessa. Ostin pari. Koirille "pihaluut" ja itselleni iloksi lewisian. Se näkkyy olevan kivikkokasvi, joten taitaa joutua siirtään sen tästä pois...
Jahka saan siivottua kivikkoni. Jos siitä enää mihinkään on, kun siinä on pöllien ja  halkojen kans myllätty. Googletin muuten tuon lewisian, ja suomenkielinen sivu oli otsikolla "Levisiat". Kauhea nimitys kauneille kukkasille! Kuin muutaman vuosikymmenen takaiset pippaloitsijat Lapin tunturihotellissa.

Kuistia oon koittanu siivoilla, hieman huonolla menestyksellä, vaikka siinä onkin murto-osa siitä viimekeväisestä hommasta. Silti toin sinne jo tuomenkukkia, ja tänään on alkanu täällä tuomet kukkia muuallakin kuin maljakossa. Tuoksu on huumaava paikkapaikoin!
Jotenkin olen huomaavinani, että fyysisestä helpostiväsymisestä huolimatta mieli on innokas tekeen kaikenlaista. Vielä vähän aikaa sitten mikään ei kiinnostanut, tekemisen ajattelu aiheutti vain syyllisyydentunteen ja itsesoimausta, kun ei saanut mitään aikaiseksi. Oon vähän sensorttinen, että mun pitäs saada kaikki kerralla valmiiksi ja mieluiten heti, mutta nyt oon selittäny itelleni, että mulla ei oo työnantajaa, jolle mun pitää olla tilivelvollinen tekemisistäni, voin pitää taukoa ja vaikka lopettaa siihen taukoon senpäiväisen työn, jos en enää jaksa. Ei Ole Pakko. Paitsi tietysti jotkut asiat.

Nytkin on juttuja levällään ja suunniteltuja asioita tekemättä, eikä oikeestaan paljon haittaa. Enemmän haittaa ajatus kuumaan vinttiin nukkumaan menosta... voiskin valvoa koko yön, niin säästyis siltäkin epämukavuudelta. Päätäkin kuitenkin aamulla särkee.

Viime yönäkin heräsin puoli kahden (taas) aikaan, päätä särki armottomasti ja otin migreenilääkkeen. No en saanu sit unta, ku oli kuuma ja sit tuli vessahätäkin. Kävin ulkona (en tarpeillani!), kun kerran alakertaan tuli asiaa - kuulostelemassa, miltä kuulostaa yöllinen ulko. Töyhtöhyyppä huuteli, muuten oli hiljaista. Ja pimeää.

Parempia unia toivoo minä.

Kommentit

 1. Toivottavasti sait paremmat unet!

  Ja hyvä, kun sisäinen työnantaja vähän osaa ja osais hellittää. Ei meillä kiire ole, valmiissa maailmassa, vaikka välillä kyllä siltä tuntuu. Mäkin haluan saada asiat alta pois, se vaan jotenkin on se luonto sellanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin työ ja sitten huvi, työ pitää saada alta pois että voi sitten relata hyvällä omatunnolla. Ainaki mulla on taustalla varmaan jotain sellasta.

   Sain paremmat unet, ei ollu niin kuuma ku edellisenä yönä... mikä on kyllä outoa, yleensä sitä kuumempi tulee mitä useemman päivän on lämmintä.

   Poista
 2. Kauniita on kaikki kukkaset :) Jaksaiski olla ressaamatta joka asiasta! Hyvä, että olo on paranemaan päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on totta - tänäänkin kuvailin voikukkia kun ne oli niin kauniita :)

   Poista
 3. Hyvällä alulla olet, kun mieli on jo parempi!

  Miten olisi iltauinti, se voisi antaa paremmin unta, ehdotan mä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois kokeilla joku ilta semmosta :) eilen ehotin esikoiselle uintiretkeä, se sano ettei tykkää uimisesta ku "vedessä on lillukoita" :D

   Poista
 4. Mä ehdotan vielä foolihappoa raudan lisäksi. Foolihappoa tarvitaan punasolujen muodostamiseen. Se on aika monella anemian aikana vähissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on "mun" monivitamiinissa 200 mikrogrammaa; pitäskö olla enempi? Lääkärin piti mulle soittaa, mutta mitään ei oo kuulunu.
   Tasan vuosi sitten kuoli äkillisesti (hoitovirhekin ilmeisesti) miehen sukuun kuulunut lääkäri, alta viiskymppisenä, urheilullinen ja terveydestään huolehtiva, ja nyt aloin miettiin, moniko potilas jäi odottamaan senkin soittoa...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia