Manflu

Eilinen meni ihan harakoille, oli hirveä ja voimaton ja sydäntätykyttävä olo, tänään jatkuu ja harva on paikka tässä kropassa, mihin ei satu. Iskias viiltää toista jalkaa, toisen polvi ei kestä kävelyä ku vähän matkaa (etenkään alamäkeä), palleaa puristaa ja selkää särkee ja olkapäitä ja kyynärpäitä ja...

Kattelin aamummalla lähikaupungin vappuohjelmaa ja vertasin sitä sääennusteeseen - ohjelma ja sade oli järjestetty samalle kohdalle, kumpikin loppui ennusteen mukaan samoihin aikoihin. Jotain "piknikkiä Suomen taivaan alla" ilman sadesuojausta, "otathan oman suojauksen mukaan, jos pikku sadekuuro ropsahtaa" - just. Kaatosade ropsahti tuntikausia. No, nehän on sommiteltu tietysti jo kuukausia sitten, ei sitä viikkoa ennen katota säätiedotusta ja aleta vasta sitten kutsua vierailevia tähtiä ja varailla pöytiä. Sää on mikä on, ja vappusää etenkin. Päätettiin sit käydä kumminkin vilkaisemassa vanhoja autoja ja mitä siellä nyt ruukaa pyöriä, ja kyllä oli viheliäistä. Tuuli, satoi ja oli jotain viis astetta lämmintä. Ei kauheesti tuntunu olevan ihmisillä vappufiilistä. Mutta mie näin ihka oikean Tanhupallon. En kyllä tiedä mikä se on, mutta siellä se vinku mikrofoniin punasen kiharapilven alta.

Kotiin tultua ryhdyin ruuanlaittoon kun isännällä oli nälkä, yritin joogata iskiaskipua pois mutta oikea asento tuntui suunnattoman huonolta ja ahdistavalta ja paleli kamalasti vaikka mittari sanoi että 22 astetta on sisällä lämmintä.

Mittasin sitten huvikseni kuumeen, ja sehän näytti siltä, että mulla on miesflunssa! Kauhea olo ja tekee mieli kitistä ja vaatia hemmottelua, mutta mitään ei näy ulkopuolelle. Paitsi kuume, se on nyt jo 38 vaikka ei mulla yleensä oo. Varmaan oli jo eilenki sit jotain lämpöä, kun nyt ku mietin, niin tää silmien normaali kääntely on kyllä ennenki ollu kuumeen oire. Eilen panin sen vaan migreenin häntien piikkiin.

Ostin sitten palkkarahoilla (ja siks ku selvisin niin halvalla talvipopoista) kalleimmat kengät mitä ikinä oon omistanu.

Nyt ei tarvi vältellä mettään menoa siks että jalat siellä kastuu! Kiersin oikeita kauppoja enkä löytäny mieleisiäni, mutta sitten nää löyty jostain popup-outlet-mikäliemyymälästä, missä oli jäännöseriä ja vanhoja malleja kaikenlaisista kengistä ja urheiluvaatteista. Kyllä noillekin vielä hintaa jäi 90 euroa, enkä senkään hintaisia kenkiä oo ikinä varmaan itelleni ostanu. Edes sillon ku kävin vielä töissä. Tänään vähän sisäänajoin, kyllä se hivenen väljä on tuon pienemmän jalan kantapäästä, mutta sehän ei ole kengän, vaan jalan vika. Mitäs oon tämmönen epäsymmetrinen. Noilla toivoakseni sitten useemman vuoden tarpoo mättäiköissä ja soilla. Jos vaan polovet kestää... ja jos en kuole tähän miesflunssaani. Testamenttaan nuo sitten Sininauha-säätiölle, jos niin käy.

Kommentit

 1. Miesflunssa? :O Kaikkea sitä kuulee, minen kitise koskaan. Mistään. Ikinä. ..... ;D
  Täälä sama, ajattelin vappucruisailua karsastaa vaan bvettä taivaalta, vedin aiemmin kun vähän ripsi pakolliset ulkoilut ja otinkin päikkärit, just heräsin. Eläkeläisen ylellisyyttä, saa nukkua silloin kun huvittaa.
  Hyvännäköiset kaviot, niihin kannattaa panostaa, nuo outletit on kyllä hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manflu lieneekin naisten keksimä nimitys kovin tarvitsevalle flunssamiehelle :)
   Mun pakolliset ulkoilut jäi väliin tänään. Sekin eläkeläisen ylellisyyttä!

   Poista
 2. Oireistasi päätellen mulla on sit aina miesflunssa :)
  Toivottavasti poposi kestävät kauan ja ovat muutenki hintansa väärtit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan joo. Ihan heti ei raaski ostaa ainakaan yhtä kalliita.
   Eikö oo hyvä niin löyty diagnoosi epämääräisille vaivoille tälleen kätevästi? :)

   Poista
 3. Voi sun kanssas, toivottavasti (mies)flunssa helpottaa pian!

  Vappusää on kyllä ollut ihan karsea. Onneks ei oo tavinu mennä minnekään eikä riekkua missään ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tänään on jo parempi olo, mitä nyt kahden tunnin hereilläolon jälkeen nukuin vielä neljä tuntia...

   Poista
 4. Mulla on myös miesflunssa hyvin nopeasti, jos vähänkin on kuume nousemassa. Ja se on kyllä paha tauti. :-D
  Toivottavasti olet jo toipumassa.

  Komiat popot on! Kyllä ne oikeanlaiset kengät vaan aika paljon auttavat, jos joutuu miettimään, haluaako kosteat kylmät jalat vai jättääkö lenkin tekemättä.
  Kylmät jalat -> koko kroppa palelee sellaisella ikävällä tavalla, eikä siihen auta mitkään muut tamineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta, jalkoja tuntuu olevan vaikea sitten saadakaan lämpimäksi.
   Toipumassa lienen. Ihme kyllä kun ei ole muita flunssanoireita, ellei epämääräistä kipua lasketa.

   Poista
 5. Hienoa RH, että ostit kunnon kengät itsellesi. Kyllä ne kestää sulla monia vuosia. Mulla on vaelluskengät kestäneet jo yli 10 vuotta ja niitä on paljon käytetty. Kesällä käytän lenkkareita.

  Eilen vappupäivänä oltiin aamulenkillä ja takaisin tultiinkin sitten kaatosateessa, kuin uitetut koirat. Tänään jatkuu sade ja kuuntelin, että yölläkin satoi kunnolla. Nyt alkaisi jo riittä. Loppuviikoksi on luvattu lämpenevää, katsotaan tuleeko.

  Parane pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tänään on jo parempi olo!
   Me ootettiin pahin sadealue ohi ennenkuin lähdettiin, mutta niin taisi tehdä muutkin - autoja oli kauheasti, vaikkei ihmisiä tuntunut niin paljon olevankaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia