Terveydeksi!

No niin, nyt ei ole enää kuuma!

Tuntuu, että järjetön touhuaminenkin laantuu, kun ei aurinko paista. Mitä nyt äsken kitkin padallisen vesiheiniä - olin kattonu, että kiva kun orvokinalut on noin voimissaan, mutta koko orvokkipata olikin täynnä vesiheinää... onneksi se on suht vaivaton kitkettävä. Muutama vaahteran- ja voikukanalkukin siellä oli, ja jotain ruohoa. Nyt olis hyvä rikkaruohojenkitkuupäivä, kun on viileää ja hieman tuulista, mutta jotenkin se homma ei kiehdo... nokkosia riittäis.

Puskissan opeihmettely sysäsi minut ajattelemaan kuopuksen koulun opettajaa, jolla on jotain suurta, painavaa ja pahanmakuista hampaankolossa kuopusta ja hänen poikakaveriaan kohtaan. Tyttö oli koulutuskokeilussakin Pk:n luokalla, jossa tämä eukko on opettajana ison osan aikaa, ja ope huusi joka välissä niille. Ne ei saanu missään tapauksessa istua vierekkäin, ja ope jopa uhkaili, että jos Pk tekee jotain - ei tuu kouluun tjsp. - niin kuopus lentää ulos koulutuskokeilusta. Siis wtf??! Ei oo ensinnäkään sen open asia päättää siitä, ja toisekseen miten ihmeessä voi vastuuttaa jonkun oppilaan toisen oppilaan tekemisistä? Välitunnilla se huusi niille, että koulun alueella ei saa halailla, sille oli kauhea triggeri nähdä ne käsikkäin tai halaamassa - muut koulun parit sai olla rauhassa, mutta nämä sai heti yhen rääkyjän kimppuunsa.

No, mie sanoin että tuo on täysin asiatonta käytöstä opettajalta, ja kuopus kysyi neuvoa opolta ja ne sopi, että kuopus kirjoittaa viestin asiasta ja opo toimittaa sen koulutuspäällikölle. Päällikkö kysyi, haluaako ne tulla mukaan keskusteleen sen open kans, mutta kyllähän sen tiesi jo tuon open aiemmasta käytöksestä, että se on mielin kielin ja vähättelevä silloin, kun asiasta sen kanssa puhutaan. Kaikki oli hyvin muka, ja seuraavalla välitunnilla kuitenkin taas huutoa ja raivoa. No, koulutuspäällikön keskusteltua ko. opettajan kans se on lakannu raivoamasta ja huutamasta, mutta mulkoilee vihaisesti. Viimeksi eilen se oli vastannu Pk:n ystävälliseen tervehdykseen "mee pois". Ei oo ihan terve ihminen sekään, eikä ainakaan oikealla alalla. Se on vastuussa nuorten elämään valmentamisesta, tuollaisella asenteella! Luulen, että se on rakkaudessa pettynyt siinä määrin, ettei kestä nähdä sitä ympärillään. Hänellä on kuulemma oikeus olla työpaikallaan näkemättä sellaista.

Kyseisessä koulussa on jonkin verran myös maahanmuuttajia, ja kuopus oli neuvonut jotakuta vasta 10kk Suomessa asunutta ihmistä jossain tehtävissä, jotka oli kirjoitettu suomeksi. Kuopus oli aivastanut, ja maahanmuuttaja oli ilahduttavasti ollut perillä suomalaisesta(kin) tavasta reagoida toisen aivastamiseen, ja toivotti "Terveyskeskus!"

Kyllä ihan ihmeellisesti eilen ne ukkoskuurot väisteli meitä. Istuttiin miehen kans pihalla, ukkonen jyrisi usealla suunnalla väliin kovastikin, mutta meillä ei satanut ja aurinkokin paistoi. Sadetutkasta näkyi, että rankkoja kuuroja oli etelässä, idässä, pohjoisessa ja kauempana lännessä, mutta meille ne ei eksyneet. Vasta puoli ysin aikaan illalla oli lyhyt sadekuuro, muutama litra tuli sadevesitynnyrin pohjalle. Salama löi 2 kertaa parin kilsan päähän. Oli hienon näköistä, kun aurinko paistoi vaaleanvihreisiin lehtipuihin matalalta, ja taustalla oli mustat pilvet.

Nyt ei oo tuoreita kuvia, mutta laitanpa muutaman päivän takaisia grillikauden avajaisruokia tähän.
Esikoinen veti kerralla yhden tuollaisen kyljen, mie illan mittaan napsin yhden, ja esikoinen seuraavana päivänä toisen. Hyvin kypsyi pallogrillissäkin, vaikka epäilin riittääkö tarpeeksi kauan lämpöä. Kolmas hautui muhevaksi jälkilämmössä kauan. Oli myös kesäkurpitsaa ja grillijuustoa - miks niiden juustojen pitää olla niin julmetun suolaisia? Ettei niitä söis niin paljon, että tulee ummetus? Vai liittyykö suolaisuus siihen paisto-ominaisuuteen, ettei se sula heti?

No joo. Meen taas kitkemään tai pyykkäämään tai jotain.

Kommentit

 1. Tuli nälkä tuota grilliruokaa katsoessa :)

  Hyvin erikoinen opettaja kuopuksella. Ei missään tapauksessa asiallista käytöstä nuoria kohtaan. Kyllähän opettajissakin on monia vähän ammattiinsa sopimattomia, mutta tuo on todellakin liikaa. Hyvä kun valittivat asiasta.

  Ei ollut eilen ukkosia ja sateita meilläkään. Oltiin kirkolla päivällä ja siellä tuli muutamanan minuutin kova sade. Kotiin ajellessa huomattiin, että tiet on kuivat, ei tullut vettä. Maa on niin kuivaa, että hyvää sade tekisi. Tänään on jäätävän kylmä pohjoistuuli - silti aion järveen iltapäivällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua kyllä, miten ne oli paikallisia. Reissussa kyllä näki, että kaukana satoi kovaa.

   Poista
 2. Terveyskeskus - kiitos perjantain ekoista kunnon nauruista ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä meitäki nauratti... varmaan ollu kuopuksella pokassa pitämistä, ku ei vieraskielisen erehdyksille sais nauraa... Joskus yks kroatialainen työkaveri sano pomoa mopoksi.

   Poista
  2. Niin.... kyllähän pomo voi joskus ihan oikeasti olla mopokin, vauhdinantaja, silloin kun on työpaikalla hyvä yhteishenki.

   Poista
  3. :D No meillä ei kyllä ollu yhteishenkeä. Onneksi pääsin pois.

   Poista
 3. No terveyskeskus vaan! :-D
  Nämä tahattomat mokat ovat joskus niin hauskoja.

  Mutta jo on ilkeä opettaja. Tuossa iässä kun muutenkin voi reagoida niin herkästi aikuisten arvosteluun ja kommentointiin. Muistelen vain omaa yläasteaikaani ja silloisen poikakaverin kanssa roikkumista, niin kyllä olisi opettajan kommentit varmasti loukanneet.
  Silloinen poikakaverini oli aikamoinen hulttio koulunkäynnin suhteen. Tuli ja meni miten omille aikatauluilleen sopi ja oli joka viikko jälki- istuntojen listalla. Ne luettiin muistaakseni aina perjantaisin keskusradion kautta ja eikä varmasti ollut ainuttakaan kertaa, ettei mainittu kaveri ollut listoilla.
  Itse olin kiitettävän tason oppilas ja muutama opettaja olikin sen verran ovela, että pyysi minua tekemään yhdessä koulujuttuja poikakaverini kanssa. Kyllä sitä yritinkin, olisin itsekin halunnut hänen ottavan koulun todesta. Mutta tuossa olisi ollut hyvinkin ainesta opettajien kurjaan reagointiin.
  Tyypin puolustukseksi on todettava, että hän teki jo silloin isänsä firmassa todella paljon töitä eli ottamaansa vapaa- aikaa hän ei ihan missä tahansa vetelehtinyt. Nykyään onkin kyseisen firman toimitusjohtaja.
  Minä inhosin sitä firmaa, koska se söi myös viikonloput ja illat yhteistä aikaa. Olin suorastaan mustasukkainen sille.

  Täälläkin on ollut tosi paikallisia rajuja ukkos- ja sadekuuroja. Viime viikolla oli parin kilometrin päässä satanut puoli metriä rakeita ja myrskynnyt oikein kunnolla. Meillä satoi vähän. Vasta lehdestä luimme, mitä lähistöllä oli tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua; avasin lightningmaps.org'in sivun katsoakseni, miltä Saksassa nyt näyttää, niin se aukes suoraa Saksan kohdalta! Maagista. Jännästi siinä Alppien molemmin puolin salamoi.

   Töissä oli välillä monikulttuurista väkeä, ja toisinaan kyllä huvitti se kielten sekamelska. Yks työkaveri ruukas sanoa urakkaan ryhtyessään, että "nyt hihat pyörimään".

   Poista
 4. Meillä oli sitten ukkosta ja sadetta eilen teidänkin edestä. Iltapäivällä oikein kunnon rytinä ja vettä satoi ihanan paljon, raikasti koko luonnon. Illalla olikin sit jo taas kaunis auringonpaiste. Tänään on tosi kylmä; siis 18 astetta lämmintä mutta kylmältä tuntuu niiden helteiden jälkeen.

  Me mennään huomenna Roihuvuoren kirsikkapuistoon Hanami-juhliin, toivottavasti ei sada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sielläpäin näkyi kovasti ryskäävän. Ja Lahdessa. Me jäätiin väliin tai ylä- tai alapuolelle.
   Ei se varmaan enää huomenna sada, ei meillä kyllä satanu tänäänkään, vaikka ennusteessa oli sateen uhka klo 13:een asti.

   Poista
 5. Siis niin kivaa kun ei ole enää järkyttävän kuumaa, tällainen 15-25 riittää ihan hyvin, pääasia että on kaunista=)
  Tolloja opettajia riittää :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulle kans riittää vähempikin lämpö. Tosin puhtia ei oo tänään ollu, että ois töitä paiskinu...

   Poista
 6. Opettaja ei saa käyttäytyä tuolla tavalla! Antakaa palautetta ihan niin ylös kuin mahdollista.
  Sadepilvet ovat tosiaankin poukkoilleet sinne sun tänne. Täällä Kotkassa on satanut enemmän ja vähemmän iltapäivälle asti, mutta nyt taivas on taas ihan pilvetön. Ykkkosta ei täällä kuulunut. Meri usein hajoittaa pilvet. Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nykyisinhän nuorisolla on kännykät, millä voi kätevästi nauhoittaa opettajien toilauksia, ettei ope voi sit puhuttelussa vaan väheksyä ja syyttää valehtelusta. Poikakin saattaa vaihtaa koulua, josko pääsis eroon mokomasta. On tainnu se opekin vaihdella työpaikkaa, enkä ihmettele...

   Poista
 7. "Terveyskeskus" :D Ihana :P

  Joo, tällaisia 'kasvatusammattilaisia' tuntuu riittävän. Ikävä kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulis, että haluis jo vaihtaa alaa, jos joka päivä on niin ahdistunut ja stressaantunut...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia