Ei sitten!!!

Ei tullu sadetta. Ei yhtään. Vein yöksi orkideatkin ulos ajatuksena, josko saisivat sadevettä, mutta niin vain piti aamulla hanasta laskea niille kylpyvesi. No, onhan tämä vaihtelua sille, kun parina aikaisempana kesänä sadevesitynnyrit on saanu täysinäisinä möllöttää koko kesän, tyhjän panttina. Ja sää nyt on mitä on, siihen ei voi vaikuttaa, mutta ennusteet välillä herättää turhia odotuksia. Oma vika, mitäs uskon niihin vaikka oon niin monesti todennut, että luotettavuus on melko olematonta.

 Tulipahan käytyä sitten jo aamulla pitkä lenkki koirien kans, se oli mukavaa eikä hyttysetkään kiusannu. Käki kukkui jotenkin maanisen kuuloisesti, taajempaan kuin normaalisti. Ihanaa aikaa tämä!

Tytär on vallannut kuistin ateljeeksi, nyt siellä haisee öljymaali ja tärpätti eikä kielo, vaikka oon tuonu niitä sinne tuoksumaan. No, mukavampaahan noita hajuisia töitä on kuistilla pitää haisemassa, kuin sisällä. Ollaan yhdessä haaveiltu "askarteluhuoneesta", jonne vois jättää keskeneräiset työt silleen, eikä tarttis joka kerta jotain tehtyään kerätä kamppeita kasaan ja siivota jälkiään. Niinku nyt, kun asiat pitää oikeastaan tehdä keittiön pöydällä, kun muita paikkoja ei tässä talossa ole. Siellä olis tilat maalata, ommella, punoa pajua... musiikinkuunteluvehkeet, tarvikkeita kaikkeen tekemiseen, tilaa valmiille töille. Savenpolttouuni on ehkä liikaa vaadittu, mutta ehkä pienet kangaspuut ja pylväsporakone. Pylväsporakone on ollu mun haaveena jo kauan. Kivenhionta olis kivaa myös.

Unelmia saa ja pitää olla.

Tänään vävykokelas saa lakin ja juhlat. Enpä oo ollu lakkiaisissa sitten siskoni juhlien, jotka tapahtui vielä Rovaniemellä asuessani, enkä varmaan tule taas olemaankaan pitkään aikaan. Ellei sitten vävykokelaan veljien juhliin tule kutsua; ainakin niiden rippijuhliin on kutsuttu mejätkin. Seuraavalla viikolla alkaakin sitten se Rockfest-urakka. Mies on ihan täpinöissään, eikä tajua miksen minä ole. Onhan se toki kiintoisa uusi kokemus, mutta näin vanhana ja väsyneenä ihmisrauniona mietin myös sitä, miten jaksan sen, kun nytkin tarvin välillä 3 tunnin päikkäreitä. Ei ne kaikki esiintyjät kuitenkaan ole semmosia, mitä haluan nähdä ja kuulla, kuten joku Klamydia. Onneksi meillä on parkkilippu, pääsee autoon huilaamaan jos siltä tuntuu. Kuskinakin joutuu olemaan, mies kuitenkin juo kaljaa kun semmonen mahdollisuus kerran on. Ihmispaljoutta. Tunkua. Rahanmenoa. No ennusteen - mikäli siihen on taaskaan luottaminen - mukaan ei ainakaan helteestä tarvi kärsiä. Vesisateetkin varmaan toteutuu sitten, kun niitä ei niin kaivattas. Aah, olen pessimistinen paska, kuka mun kans mihinkään viittis lähtee. Tunnelman latistaja. No oon mie ihan latistelematta antanu miehen hihkua rauhassa, ainakin silloin kun se ei ole vaatinut minua hihkumaan mukana.

Miks hitossa herään aina viimeistään kuudelta - tällasenakin aamuna, kun kaikki muut vielä nukkuu - ja sitten mua väsyttää kauheasti jossain vaiheessa? Vaikken olis nukkunukaan edellisenä päivänä päikkäreitä, niin siltikään unta ei riitä. Näin muuten viime yönä unta Risto Autiosta, se oli jossain kaupassa myyjänä. Ostin siltä koiranruokaa, makaroonia ja purkkaa.

Sain eilen yllättäen paketin Saksasta! Katri oli laittanut tulemaan daalioita ja miekkaliljoja ja kielon juurakoita. Ja puutarhurin käsivoidetta, joka tuoksuu hyvälle :) Olin kovasti ilahtunut, panin heti daaliat ja liljat maahan, kieloille pitää vielä etsiä paikka, missä ne ei hukkuis rikkaruohoihin.

Tänä keväänä yllätyin sellasestakin asiasta, että ne viime kesänä kasvattamani ja huonosti kukkineet jaloleinikit - tai osa niistä - on talvehtinut kukkapenkissä. Mielestäni niiden piti olla sellaisia, jotka pitää kaivaa talveksi ylös ja säilyttää jossain kellarissa. Neljä tai viisi on ruvennut kasvamaan, hyvä kun en ehtinyt myllätä penkkiä uuteen uskoon. Kirjoitinkohan tästä jo? No se on kyllä ihan normimeininkiä mulla. Ehkä ne nyt kukkii paremmin. Viime kesänä saamani ritarinkannukset ei kasvanu juuri sirkkalehtiä isommiksi, ja nyt näyttää että sama juttu. Neljä lehteä on saanu tehtyä, mutta siihen se on jämähtänyt. En edes tiedä, onko ne sitä kannusta vai jotain rikkaruohoa... olen kastellutkin niitä, ettei pitäs kuivuuden takia olla semmosia. Ehkä ne ei vaan halua viihtyä meillä?

Kommentit

 1. Meillä tuli eilen illalla sadekuuro, suorastaan hämmästellen ihailtiin sitä muutamaa minuuttia terassilla.

  Rockfesteille ja vastaaville minua ei saisi enää kirveelläkään, kamala tungos. En ole kyllä oikein nuorempanakaan moisista ollut innostunut. On kyllä tälle kesälle muutama kotimaan reissu suunnitteilla, mökkeilyn lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No semmonen muutaman minuutin kuuro on luonnolle kyllä suorastaan härnäystä...
   Mulla on VIP-lippu, toivottavasti sillä pääsee olemaan pikkuisen väljemmästi.

   Poista
 2. "Anna lantion pyörii, huuda wouwouwou! Kaikki murheet poistaa kunnon rock'n'rollshow!" Nyt vähän Vilkkumaata peliin, kunnon riehuminen tekee hyvää!!!
  Ajattele nyt, Ozzy on sua kakskyt vuotta vanhempi ja siellä se pönöttää rockkukkona tunkiolla, Louder...LOUDER!!!! ;D
  Täällä kans himotttanut tuo maalaaminen kun parvekkeelle laitoin väripisteen, koko ajan kuulen maalauksen huutavan puoleensa. pitäsi osta tärpättiä vaan eihän sitä kaupassa muista... .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mejän tärpätti oli loppunu, ja kaupasta ostettuna se oli yllättävän kallista ainetta. Kuvittelin kai, että parilla kolmella eurolla irtois.
   Ozzyn ei tartte notkua tuntikausia neljää päivää, se heittää keikan ja voi mennä pois. Tosin eihän munkaan pakko ole. Mulla on jo valmiina paita, jonka laitan sinne (sikäli ku siellä paitasillaan voi ees olla, jos on kylmä) - siinä lukee "I'm too old for this shit"

   Poista
  2. Ai että Jethro Tull -meiningillä: Too young to die, too old to rock'n'roll?? ;DD
   Tästä mallia: https://www.soundi.fi/uutiset/tasta-mallia-nuoremmille-satavuotias-isoisoaiti-juhlisti-tasavuosiaan-entista-ac-dc-keulakuvaa-kunnioittaen/

   Poista
  3. No juu! Vinoja hymyjä saan nuorisolta jo Disturbed-paidassani, vaikka se on sentään hevin sillanpää tai jotain. Täytyy olla koska tykkään siitä.

   Tuo kuolematon lausahdus on Tappava ase-sarjan Roger Murtaughin suusta, mutta Rockfestejä silmälläpitäen sun ehdotus olis parempi :)

   Poista
 3. Mäkin jo laitoin vesiastian pihalle, on tää ollut aika epätavallinen toukokuu!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siitä kohta kylmenee, nyt kun lasten kesälomatkin alkoi!

   Poista
 4. Neljä päivää festareilla, siitä riittää muistelemista pitkälle :)
  Mulla on kielot ihan luonnonkukkapenkissä ja nousevat ekaks. Siitä ne saa levitä niin paljon, kun haluaa, tilaa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on luonnonkieloja pihalla, mutta tahtovat jäädä kotkansiipien varjoon. Kauhea leviämään mokoma siipi, ja jättää ison kuopan kun kitkee pois.

   Poista
 5. Askarteluhuone olis ihana! Sellaisesta mäkin haaveilen.
  Neljä päivää festareilla kuulostaa rankalta. Mutta saa siellä kyllä elämyksiäkin!
  Toivotaan, että saksankasvit löytää teillä hyvät ja mieleiset paikat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kuulin että sulla on jotain tekemistä asian kanssa ;)

   Poista
 6. Mä täällä pohdin, miten jaksan ens sunnuntaina olla joitakin tunteja Kaisaniemessä. Menen siis katsomaan Hollywood Vampires'iä, mutta sitä ennen pitää kärsiä ties mitä muita yhtyeitä.

  Edelleen yksi parhaita festarikokemuksia ikinä oli pari vuotta sitten ensikosketus Flow'hun, menimme ystävän kanssa katsomaan Florencea ja sen jälkeen lähdimme pois, täsmäisku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Vanhoja partoja roppakaupalla Suomessa tässä kuussa!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia