Kahdeksan ja puolen miljoonan moka

Posti toi hääkutsun, oikein erikoispostimerkillä varustetun. Kaikesta päättäen oikein ökyhäät, ja vieraitakin luultavasti sikana, kun mejätki on kutsuttu. Mies on "vain" sen kouluaikainen kaveri, ne on pari kertaa nähneet koulun jälkeen ja lähes ainoot kontaktit ollu kännissä mesettelyä. Tuntuu olevan kova juomaan se kaveri. Kerran oli käyny meillä illanvietossa, ryyppäämässä ja saunomassa, kun mies oli yksin kotona, ja sen jälkeen aina kännissä yritti kutsua ittensä uudelleen. Ja mie sain pahan akan maineen, kun en halua ryyppäjäisiä tänne, kun ite oon täällä, mutta mies ei sit kuitenkaan pyytäny sitä sillon ku olis sopinu, kun olin poissa. Kätevästi saatiin syy mun niskaan. Voitte uskoa, että mua ei kiinnostas mennä moisiin häihin...  Toisten asiat ei toki mulle kuulu, mutta ihmettelen miksi nuori nainen teki sille lapsen ja naimisiinkin haluaa, mokoman läpi yön örveltävän juopon kans. Ehkä se äijä on rikas tai sit vaan niin hyvä tyyppi. No, häihin ainakin palaa rahaa ihan hitosti, sen tiiän. Ja sitten se pitäs tietenki vastalahjaksi kutsua tänne kännäämään. Hyi. Saa tulla, jos mie oon muualla, mutta mies taas ei mielellään päästä mua muualle yksin.

Sattui muuten aika huvittava juttu, vaikka säikäytti toki ensin. Tilasin tyttärelle plugeja ja ne piti maksaa ulkomaan tilisiirrolla, ku mulla ei oo vieläkään PayPal -tiliä, ja kortilla en oo koskaan maksanu, vaikka kaikesta päättäen tossa kortissa on myös Visa. No, pähkäilin sen tilisiirtolomakkeen kans, ja huomasin että olin laittanu väärään kohtaan (maksettavan määrän kohtaan) tilausnumeron - kun sitä painotettiin, että se pitää muistaa laittaa - maalasin sen ja liitin sen tilalle summan. No, huomasin kyllä hetken päästä, että siinä ei toimi se liittämistoiminto, vaan joka hiton numero on katottava tilaussivulta ja näpyteltävä lomakkeelle, mutta en enää muistanu että olin maalannu ja liittäny maksukohtaan, ja lopputulemana oli, että mun tili oli miinuksella kahdeksan miljoonaa kuusisataatuhatta ja risat! No, soitin asiakaspalveluun ja selvitin asian, hylkyyn kuulemma semmonen maksu aina menee. Katsoin kyllä ennen hyväksymistä ja ihmettelin, kun ei näy summaa (ei silmä tajunnu summaksi sitä hirvittävän pitkää numerolitaniaa) mutta kun se ulkomaanmaksu oli muutenkin erilainen kuin kotimaan, eikä mulla ollu moisista kokemusta, niin ajattelin että se vaan ei näy sit siinä. Oon aina ollu vähän tämmönen, että teen ennenku ajattelen. Äkkiä vaan pitää saada homma hoidetuksi.

Onneksi ei ehtiny tulla sitä Eurojackpot-voittoa tilille ennen tuota maksua :P

Hämppy vaani eilen illalla, tänäaamuna sillä oli taas kärpänen suussa. Ilmeisen hyvä saalistuspaikka; löysin maasta sen alta pikaisella tutkimisella kaksi kärpäsenraatoa. Eilen istuin pitkän aikaa tuijottamassa sitä, että olisko sillä käyny flaksi, mutta mulla ei ollu yhtä paljon kärsivällisyyttä ku sillä :)

Mukava ilma taas, taidan lähteä lenkille.


Kommentit

 1. Ihan uusi juttu tuo plugi minulle. Pugin toki tiedän, se on koodausvirhe.

  On noissa ulkomaanmaksuissa oltava tarkkana, jouduin niitä enemmän käyttämään Briteissä ollessani ja silloin olikin sitten helpomapaa avata siellä tili. Mutta se vaati kaikki paperit Nordeasta ja hyvän maineen todistuksen. Että en ole terrotisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tabletti keksi uuden sanan: terrotisti :D
   po: Terroristi tietty.

   Poista
  2. Se on huvittavaa, kun se korjaava kirjoitusohjelma keksii ihan uusia sanoja ja nimiäkin :)

   Mistä saa todistuksen hyvästä maineesta? Poliisilta? Naapureilta ja kylän juoruämmiltä?

   Poista
  3. Sen todistuksen sai sieltä pankista. Siinä oli englanniksi selvitetty miten hyvin olen aina hoitanut raha-asiani jne. Sitten monet leimat ja johtajien allekirjoitukset. Ja ilman sitä ei pankkitiliä Briteissä olisi voinut avata. Silloinhan oli lähempänä se kaksoistornien tapahtuma, joten oltiin tosi tarkkoja. Tili on kyllä siellä vieläkin ja sinne maksetaan vajaa punta eläkettä. Rikastun vahingissa :D

   Poista
 2. Kyllä ottaski päähän, ku olis voittanu eurojackpotin ja menis rahat johonki tommosee... -Marra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Mutta ehkä se nyt tulee, kun tuota kirjoittaessani kurkistin veikkaustililleni ja siellä oli 2,32 euroa, sain yhden rivin pottia vetämään :)

   Poista
 3. Ai kauhee, ihan meinas sydän pysähtyä tuon 8 miljoonan kohdalla. Olis ollut kalliita plugeja :)

  Me tehtiin työporukalla Eurojackpotti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukoillehan ne monesti on voitot menny, niistä riittää jaettavaksi asti :)

   Arvaa vaan meinasko mulla romahtaa koko verenkiertojärjestelmä, kun vielä viimeiseksi ennen uloskirjautumista katoin tilitapahtumat...

   Poista
  2. Huh, on kyllä hurjaa tuollainen, kääks!

   Onneks hoitui... tänään taas odotetaan illalla koko kööri. Voittoa siis ;-)

   Poista
  3. Joo, pannaan sit jakaen kun kohdalle osuu :)

   Poista
  4. Näin me tehdään, sä oot mun listalla <3

   Poista
 4. Jotkut vain kuluttaa enemmän rahaa kuin toiset ;-)
  Niin häihin kuin ulkomaan ostoksiinkin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häät varmaan maksaa enemmän ku 15 euroa, mitä mun ulkomaanostot oikeesti maksoi :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia