Puolivilli

Eilen killuin verkkolaitteeni sisällä (siis se riippukeinu siellä verkkokehikon sisällä) ja ajattelin, että tämä kesä on kyllä ihanin kesä piiiiitkään aikaan. Kelit on kesäiset (no luonto kaipaa kyllä vettä) ja asiat ookoo ja mielikin hyvä. Ei niin maaninen kuin tuossa jokin aika sitten, mutta ihan mukava. Puolivilliä puutarhaa kattelin, ja aattelin että kunhan rikkaruohot on kukkineet ja alkaa rumentua, pitää tehdä jotain. Kuivuudesta huolimatta biomassaa pukkaa ihan hurjasti - tosin toiset paikat on ihan kuolleet ruskeiksi, sellaset missä on vain vähän maata kallion tai hiekan päällä. Ihmettelen, miten siellä jossain kuitenkin on sen verran vettä, että kasvit pärjää. Paikoin olen kyllä pannut merkille, että esim. niittyleinikit ja metsäkurjenpolvet tekee tavallista pienempiä kukkia.

Lapset haettiin eilen myöhään junalta, mutta esikoisen poikakaveri haki sen luokseen vielä samana iltana. Kuopuksen poikakaveri tulee tänään meille ja viipyy kaksi yötä. Tosin niillä on huomenna yksivuotisjuhla, aikovat käydä sen kunniaksi Helsingissä, että ei niitä varmaan täällä näy.

Mejän pyykinpesukone pesee huonosti. Kauan, mutta huonosti. Vai johtuukohan se LV -pesuaineesta. Eilen kokeilin jopa 95 asteen pesua lakanoille ja pyyhkeille, mutta liat ja tahrat jäi silleen, vaikka pyykki tuoksuu ja tuntuu puhtaalta. Olis kai pitänyt alun alkaenkin töllätä vaan sappisaippuaa joka veritahraan (miehen ihottumista joskus tihkuu verta) ja keittiöpyyhkeet pitäs vaihtaa useammin. Oon vaan silleen huono emäntä, että en tuu semmosia pyyhkeenvaihtoja aatelleeksi tarpeeksi usein. Mie en tiiä mitä (kokista?) siellä Yyterissä on lakanalle kaatunut, mutta sekään ei lähtenyt, vaikka melko tuoreeltaan pesin. Olispa rahaa, niin uusisin liinavaatteet. Ja pesettäisin ne pesulassa. Ja vaihtaisin auton uudempaan ja ehjempään.

Ja tutkituttaisin, mikä tyttären jalassa on vikana, kun sen olis pitäny jo parantua ja kipuilee välillä vieläkin. Ja mikä mun mahassa on, kun se on taas ollu monta päivää turvoksissa. Aattelin jo lihoneeni, mutta ei se iso maha puntarilla näy. Salaattilinjalla paljolti menny, ja ruisleipää, niinku normaalisti aina. Ei ees pizzaa eikä vastaleivottuja herkkuja. Emmä tajuu miks silti pullistelee.

Tytöt pääsi niihin kouluihin, mihin haki. Kuopuksella oli pääsykoe, 161 haki ja 30 hyväksyttiin, että hyvä näin. Hieman jännitin tulosta, kun tiesin että eläintenhoitokouluun on kovasti hakijoita. Siinä pääsykokeessa piti käsitellä vasikkaa, ja kuopuksella on hieman kokemusta siitä samasta navetasta missä mieki oon töissä käyny, että se suju hyvin. Ja dogsitterkurssin se on käyny. Nyt kun vain motivaatiota ja muuta riittäis loppuun asti...


Kommentit

 1. Mieki käytän välillä hajusteetonta pyykkinestettä ja sitä joutuu annostelemaan isomman satsin, muuten pyykki haisee tunkkaselle :(
  Josko ees joku toiveistasi toteutus, "peukku".
  Onnittelut tytöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heitän aika summassa sitä, paljon tuntusesti mielestäni. Toimitan onnittelut!

   Poista
 2. Onpa ihania uutisia, kouluunpääsyt ja parempi mieli <3

  VastaaPoista
 3. Onnittelyt tytöille kouluihin pääsystä!

  Minulla on ollut koko viikonlopun samanalinen olo, ihana kesä!

  Vielä kun saadaan sinun maha ja minun selkä kuntoon, niin awot, lähdetään rilluttelemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oo täällä ees hyttysiä! Ihan käsittämätöntä. Miten voi olla tämmöstä.

   Poista
 4. Mun puolesta niittyleinikit olis saanu jäädä kokonaan kukkimatta tänä vuonna tai ainakin meidän heinäpellolla. Oli tarkoitus tehdä siitä lehmille rehua, mutta kun siihen on roihahtanut niin paljon niittyleinikkiä, niin käydään vaan viikatteella hakemas siitä heinää elikoille. Saa siten jätettyä myrkylliset leinikit pois ruokintapöydältä. Viime kesänä siinä ei ollu yhtää leinikkiä ja nyt isoja lauttoja. Argh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne kyllä oikein heinän sekaan kuulu. Joinakin kesinä jotkut kasvit vaan roihahtelee, joku vuosi sitten täällä levähti vuohenputki kerralla joka paikkaan, viime (tai toissa) kesänä teki lemmikit invaasion mejän pihalle tuolta tien reunasta. Jälkimmäiset on kyllä ihan tervetulleita.

   Poista
  2. Myrkyttömät saa mun puolesta levitä. Olisikin tuon leinikin sijasta levinnyt vaikka nokkonen. Sen olisi kuivana voinut huoletta syöttää.

   Poista
 5. Onnittelut jatkokoulutuspaikoista!

  Mä joskus kokeilin LV-pesuainetta ja musta se ei ollut oikein hyvä. Muutenkin yritän välillä vaihdella pesuainetta. Etikkaa laitan huuhteluaineeksi, ne kaupan huuhteluaineet on niin kauhean paksuja ja haisee voimakkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie laitan ihan minimaalisen vähän huuhteluainetta, josko ei niin äkkiä sitten muuttus kaapinhajuisiksi vaatteet... mutta ei todellakaan voi laittaa sitä määrää, mitä ohjeessa lukee!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Elämäni risukasassa

Kukkia ja perhosia