Se on menoa nyt

 Tällanen tuli sähköpostiin. Ei oo kyllä lippuja, eikä tietoa mistä kyseinen lento lähtee (edit: Madridista... tulee vähän kiirus jos meinaan ehtiä sinne iltapäiväksi!), mutta määränpää on ihan ok:
Sardinian eteläkärjessä, hieman on kuivan ja kuuman näköistä ja päivän sääkin aika lämmin - kolmekymmentä astetta. Mutta meri!

Nojoo, onhan se huomattu jo usein, että tuo mun sähköpostiosoite on monen muunkin käytössä tietyin variaatioin, ainakin jollain intialaisella. Spotify ja Instagram -tilit oli jo sillä osoitteella kun itse sellaista haaveilin, ja jatkuvasti tulee jotain Bajaj Finserv-sähköposteja roskapostilaatikkoon. Nyt sitten joku on varannut lennon, josta minua muistutetaan.

Sain luettua loppuun sen paikoin tylsähkön opuksen antiikin lääketieteestä, oli siinä kyllä ihan mielenkiintoisiakin asioita. Tuli miettineeksi, että sitä pitää itsestäänselvyytenä erinäisiä asioita, joita ei muutama sata vuotta sitten edes ihmiskunnan viisaimmat ymmärtäneet. Vaikka verenkierto, hermosto ja sikiönkehitys. Pitkään oltiin sitä mieltä, että valtimoissa meni ilmaa, ja vain laskimoissa verta. Ja että ajattelun keskus oli sydämessä. Humoraaliopista puhumattakaan, joka sentään säilyi 1800-luvulle asti - ihmisellä on taipumus keksiä selitys asioille, josta se ei pysty saamaan tolkkua. Pätee etenkin uskontoihin. Kristinuskon levittyä otti lääketiede takapakkia, kun uskonoppineiden mielestä sairauksia ei saanut parantaa, koska ne oli Jumalan tahto.

Nyt täytyy käydä koirien kanssa pieni lenkki, koska on ehkä tulossa sade!

(PS. jossain päin maailmaa on nyt isänpäivä. Miks se on meillä ihan eri aikaan, synkeänä syksysunnuntaina?)

Päivitys numero 3: sadetta tuli. Tämän verran:

Kommentit

 1. Mä kans ihmettelin ääneen, että Kanadassa on nyt isänpäivä.
  Viimeinkin tuli hieman sadetta :) Heti alkoi maisema vihertää toisella lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä joutunee vielä odottamaan sadetta... kattelin että ukkonen ainakin jyllää merellä kovasti.

   Poista
 2. Vähä sulla tullee hoppu :D
  Eiköhän se äiskienpäivä määritä isienkipäivän, tjn.

  VastaaPoista
 3. Täällä tuli aamulla sadekuuro, hetken tuli vettä oikein kunnolla. Missään ei kyllä näy se, vesi on hurahtanut maahan ja maa näyttää taas kuivalta.

  Britanniassa oli eilen sunnuntaina isänpäivä. Tuttavaperhe juhlistaa sitä aina ja minullekin lähettivät kuvia juhlasta. Heidän suvun vanhin 'isä', jota juhlitaan, on 94-vuotias. Reipas ukko vielä.

  VastaaPoista
 4. Eipä sitten muuta kuin hyvää matkaa :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

как мило!

Syksyä, kunnianloukkauksia ja lottovoittoja

Kantokyky koetteella